Müthiş maçta Aslan puanı zor kurtardı

Son Şampiyon Galatasaray, 4 Eylül Stadı'nda Medicana Sivasspor ile 2-2 berabere kalarak sezona puan kaybıyla başladı.

Müthiş maçta Aslan puanı zor kurtardı
Müthiş maçta Aslan puanı zor kurtardı
GİRİŞ 16.08.2015 00:33 GÜNCELLEME 16.08.2015 05:20
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Sivasspor'un gollerini 10. ve 55.(p) dakikalarda Aatif Chahechouhe atarken Galatasaray'ın sayılarını 60. dakikada Burak Yılmaz ve 81. dakikada Lukas Podolski kaydetti. 

Bu sonucun ardından iki takım da lige 1'er puanla başladı. Süper Lig'in ikinci haftasında Sivasspor deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaşacak. Galatasaray ise Osmanlıspor'u konuk edecek.

KADRODA BÜYÜK SÜRPRİZ VAR 

Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Hamzaoğlu, Sivasspor karşısında Süper Kupa'daki Bursaspor maçı ilk 11'inde sadece bir değişikliğe gitti. Hamzaoğlu, Bursaspor maçında ilk 11'de görev alan Burak Yılmaz'ı yedek kulübesine çekerek, Olcan Adın'a şans verdi. Galatasaray'ın yeni transferlerinden Podolski ile Bilal Kısa, ligde ilk kez sarı-kırmızılı formayı giydi. 

GALATASARAY TARAFTARI YALNIZ BIRAKMADI 

Sivas 4 Eylül Stadı'ndaki karşılaşmada kırmızı-beyazlı taraftarlara ayrılan tribünlerdeki büyük boşluklar dikkati çekti. Galatasaraylı taraftarlar ise kale arkası tribünlerinde kendilerine ayrılan bölümü doldurarak, takımlarına destek verdi.

MUSLERA'NIN HATASI VE GOL 

Karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. İki takım da birbirlerine üstünlük kurmaya çalışırken, 10. dakikada beklenmedik bir gol geldi. Sivasspor'un önemli isimlerinden Aatif, ceza sahası dışından sert bir şut çıkardı. Fernando Muslera üzerine gelen topu kontrol etmek isterken bacaklarının yanından kaçırdı ve bu golle 10. dakikada Sivasspor 1-0 öne geçti. 

OLCAN ADIN BAYRAĞA TAKILDI 

Galatasaray, bu golün ardından sadece 2 dakika sonra bir gol buldu ancak hakem bu golü ofsayt gerekçesiyle geçerli saymadı. Kazanılan serbest vuruşta Olcan Adın kafayla topu ağlara gönderdi ancak hakem Olcan'ın ofsaytte olduğunu belirledi ve golü geçerli saymadı. Galatasaray beraberlik golü için yüklenirken, Sneijder ile önemli bir fırsatı da değerlendiremedi. Ceza sahası içerisinde Sneijder sert bir vuruşla topu kaleye göndermek istedi ancak savunmaya çarpan top kornere çıktı. Kalan dakikalarda başka pozisyon olmadı ve Sivasspor-Galatasaray maçının ilk yarısı 1-0 ev sahibi üstünlüğüyle sonuçlandı. 

İKİNCİ YARI SNEIJDER ÇIKTI BURAK GİRDİ 

İlk yarıda Burak Yılmaz'ı yedek soyunduran Hamza Hamzaoğlu, ikinci yarıya başlarken kozunu oyuna sürdü. İlk yarıda bir sakatlık geçiren Wesley Sneijder'in yerine oyuna dahil olan tecrübeli golcü takımının gol arayışlarında başrolü almış oldu. 

BURAK ÖNCE KALECİYE SONRA DİREĞE TAKILDI 

Sneijder'in yerine ikinci yarı oyuna dahil olan Burak Yılmaz ilk tehlikesini 53. dakikada yaşattı. Podolski'nin pasında savunma arkasına hareketlenen yıldız golcü kaleciyle karşı karşıya kaldı. Burak şutunu çekti ancak kaleci Setkus'un ayaklarına çarpıp kornere çıktı. Devamında kullanılan köşe vuruşunda Hakan Balta topu kafayla altıpas çizgisi üzerinde bulunan Burak Yılmaz'a indirdi. Burak Yılmaz'ın kafa vuruşu üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü. 

BİLAL PENALTIYI YAPTI, AATIF 2'LEDİ 

Adem Koçak'ın pası ile ceza sahası içerisinde topla buluşan Aatif Chahechouhe, Bilal Kısa'nın arkadan yaptığı müdahale ile yerde kalıyor ve hakem Barış Şimşek bu pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına geçen Aatif Chahechouhe düzgün bir vuruşla hem kendisinin hem de takımının 2. golünü kaydetti. 

BURAK'TAN UMUTLANDIRAN GOL 

Galatasaray 60. dakikada Burak Yılmaz'la skoru 2-2 getirdi. Mehdi Taouil'in Burak Yılmaz'a yaptığı faulün ardından sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Selçuk İnan geçti. Selçuk'un ortası ile ön direkte buluşan Burak Yılmaz'ın çektiği şut kaleci Ernestas Setkus'un müdahalesine rağmen ağlarla buluştu. 

PODOLSKI KAFAYI ÇALIŞTIRDI 

Galatasaray, maçın soın bölümünde kurduğu baskı sayesinde skıoru eşitlemeyi başardı. Lionel Carole'den aldığı pas ile sol kanatta buluşan Alex Telles hiç bekletmeden ortasını penaltı noktasına yakın bir noktada bulunan Lukas Podolski'ye yaptı. Podolski muhteşem bir kafa vuruşu ile topu kaleci Ernestas Setkus'un solundan ağlarla buluşturdu ve takımındaki ilk resmi maçında ilk golünü atmış oldu. 

Kalan bölümde iki takım da skoru değiştiremedi ve bu keyifli mücadele 2-2 eşitlikle son buldu.

MEDİCANA SİVASSPOR: 2 - GALATASARAY: 2

Stat: Sivas 4 Eylül
Hakemler: Barış Şimşek, Kemal Yılmaz, Serdar Diyadin

Medicana Sivasspor: Setkus, Erkan Kaş, İbrahim Öztürk, Ümit Kurt, Cicinho (Dk. 80 Orhan Gülle), Hakan Özmert (Dk. 67 Yiğit İncedemir), Adem Koçak, Burhan Eşer, Mehdi Taouil, Chahechouhe, Batuhan Karadeniz

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Telles, Selçuk İnan, Bilal Kısa, Yasin Öztekin (Dk. 84 Umut Bulut), Sneijder (Dk. 46 Burak Yılmaz), Olcan Adın (Dk. 75 Carole), Podolski

Goller: Dk. 10 ve 55 (Penaltıdan) Chahechouhe (Medicana Sivasspor), Dk. 60 Burak YIlmaz, Dk. 81 Podolski (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 50 Yasin Öztekin, Dk. 54 Sabri Sarıoğlu, 90 2 Carole (Galatasaray), Dk. 89 Yiğit İncedemir (Medicana Sivasspor)

YORUMLAR 34
  • Yiğit Han 8 yıl önce Şikayet Et
    "Sivas 4 Eylül Stadı'ndaki karşılaşmada kırmızı-beyazlı taraftarlara ayrılan tribünlerdeki büyük boşluklar dikkati çekti. " Önceki maçta maraton tribünündeki taraftar ceza aldığı için bu maçı izleyemediler. Boşluğun nedeni buydu.
    Cevapla
  • Yörük KURT 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu maçı sade GS mi oynadı da ? "GS şunu yaptı GS bunu yaptı" diye yazıyorsunuz ? Sıvasspor'da bu ülkenin bir takımı.
    Cevapla
  • Bayko 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu takımla şampiyonlar ligi oynayacagız yönetimden başka başarılı olacagına inanan varmı merak ediyorum hedfi olmayanlar bsşkan olursa böyle olur.Yarın yine olacakları söyleyeyim.Yarın yine Apturreyim Albayragı getirirler oda Ali Dürüstü G.S kurtarmaya çalışırlar hep aynı nakarat.Taraftara yazık.
    Cevapla
  • Adem adam 8 yıl önce Şikayet Et
    yine hakemler kurtarmıştır
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Fazla özgüvenin sonucu bu işte...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle