Süper Lig için flaş başvuru!

Kayseri Erciyesspor, Kardemir Karabükspor ve Balıkesirspor, bu sezon Süper Lig'den küme düşmenin kaldırılmasını istedi.

Süper Lig için flaş başvuru!
Süper Lig için flaş başvuru!
GİRİŞ 04.06.2015 18:39 GÜNCELLEME 04.06.2015 20:39
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Kulüpleri Birliği Vakfı arasında bugün imzalanan iyi niyet protokolu, 2014-2015 sezonunda Süper Lig'den düşen Balıkesirspor, Kayseri Erciyesspor ve Kardemir Karabükspor için de umut ışığı oldu.

Üç kulübün Başkanı Tuna Aktürk, Ziya Eren ve Mustafa Yolbulan ortak bir açıklama ile henüz tescil edilmemiş bu sezonda Süper Lig'den takım düşürülmemesini istedi, ligin İngiltere, İspanya gibi ülkelerde olduğu gibi 20 takımla oynanmasını önerdi. Düşen takımların mali açıdan rahatlaması için uygulanacak paraşüt ödemesinin de bu sezon devreye girmesini istediklerini belirten Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk, bu konuda mağdur edilmemelerini istedi.

Aktürk, önümüzdeki hafta TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile de bir görüşme yapacaklarını ve bu isteklerini kendisine ileteceklerini açıkladı. Üç kulübün açıklamasında özetle şu görüşlere yer verildi:

“Kulüpler Birliği Başkanımız Sayın Göksel Gümüşdağ'ın da açıkladığı gibi, Süper Lig AŞ projesinin Türk futboluna çok şey kazandıracağına inanıyoruz. Bilindiği üzere her sene Süper Lig koşullarına göre bütçe yapan üç kulübümüz baş edilemez finansal problemlerle bir alt kümeye inmektedir. Bu durum neticesi o ligde de tutunmak imkansız olmakta ve Orduspor örneğinde de üzülerek gördüğümüz gibi bir alt kümede de tutunamamaktadır. İlk somut adımı bugün atılan Süper Lig AŞ'nin, Premier Lig ve Almanya 1. Ligi'nde olduğu gibi bu durumda olan kulüpleri de düşüneceğinden ve her sezon bir alt lige inen kulüpleri yukarıda arz edilen akibetten koruma amacı bir süre daha yayın gelirinden desteklemeyi öngöreceğinden şüphe yoktur. 'Paraşüt ödemesi' olarak anılan bu sistem, hiç şüphesiz her yıl üçü bu paraşüte ihtiyaç duyacak Süper Lig AŞ kulüpleri tarafından benimsenecektir. Yayın haklarının pazarlanması ve gelirin pay edilmesi sistemimizde bu tür bir önlemin olmaması son derece istenmeyen neticelere sebep olmuş bir eksikliktir ve ilk olarak ele alınması gereken konudur. Bildiğiniz üzere, mevcut yasal durum karşısında TFF payının değiştirilmesi ve ihale etme hakkının Kulüpler Birliği veya Süper Lig AŞ'ye verilmesi mevzuat değişikliği gerektirirken 'paraşüt ödemesi' dağıtıma ilişkin olduğundan ivedilikle ele alınabilir ve yasa değişikliği olmadan hayata geçirilebilir. Yakın gelecekte hayata geçecek bu düzenlemeden önce, gerekli bir düzenlemenin gözden kaçırıldığı dönemin son mağdurları olmak istemiyoruz. Bu noktada başarılı liglerin, en başta en iyi örnek olan Premier Lig, La Liga gibi liglerin de 20 takımdan oluştuğunun altını çizmek istiyoruz. Sonuç olarak, henüz tescil edilmemiş bu sezonda Süper Ligden hiçbir takımın bir alt lige indirilmemesine, başlatılan olumlu çaba meyvelerini verdikten ve özellikle alt lige inen kulüplerin olağanüstü gelir kayıplarından dolayı maruz kaldıkları koşullar hafifletildikten sonra 2015-2016 sezonu sonunda dört kulübün bir alt lige indirilmesine karar verilmesini talep ediyoruz. Kayseri Erciyesspor, Karabükspor ve Balıkesirspor'un bir alt lige inmesinin üç şehrimizde var olan futbol ilgisini de etkileyeceği dikkate alındığında talebimizin sadece üç kulübümüze değil Türk Futboluna katkı sağlayacağı aşikardır."

YORUMLAR 8
  • Erhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Kaldırılması hata olur hatadan ziyade PTT 1. lig ekiplerine haksızlık olur...takım sayısının artırılması yoluna gidilerek bir şey yapılabilir mi? bana göre hiçbir şey ifade etmeyecek bugün takım sayısının 20 çıkarılmasını isteyenler yarın 23' e çıkarılmasıni isteyceklerdir. Kısacası bu işin sonu yok bana göre,
    Cevapla
  • he he yaw he he 8 yıl önce Şikayet Et
    Oldu cnm inş. 81 il ve kıbrısın bir takımının da yer alması gerekirdi. Sonuçta buyuk bir ülkeyiz ve futbolun her ilde adil be eşit olarak yaygınlaştırılması lazım.
    Cevapla
  • Bekir 8 yıl önce Şikayet Et
    İyi olur zaten kaliteli türk futbolcusu yok sen git takım sayısını 20 yap. Olmayan kaliteyi duzelmeyecek seviyeye getir. Bu lig 18 değil 12 takımı kaldırır. 1ci lig ile araya 12 takımı başka bir lig daha kurarsin . Futbol kalitesi artar.
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    yaz okulu koysunlar belki orda geçersiniz ??
    Cevapla
  • ibrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    oldu başka arzunuz. eğer öyle birşey olacaksa bank asyada üç takım gelir bunlarda bank asyadakilerle ekstra eleme oynar. Adil olan bu bence
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 8 yıl önce Şikayet Et
    Bank Asya kaşıntı yapıyo dimi? O lige o adı verende sizdiniz?
    Cevapla
  • feridun 8 yıl önce Şikayet Et
    bank asya hangi yılda kaldı ya?? PTT desek şuna?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle