Türk futbolunda tarihi imza!

Maç yayın haklarında devrim niteliğindeki anlaşma imzalandı.

Türk futbolunda tarihi imza!
Türk futbolunda tarihi imza!
GİRİŞ 04.06.2015 11:45 GÜNCELLEME 04.06.2015 11:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, 2017’de gerçekleştirilecek Süper Lig yayın hakları ihalesinin birlik tarafından yapılmasını öngören iyi niyet anlaşmasına TFF’nin Riva’daki merkezinde imalazadı..

Yıldırım Demirören yaptığı açıklamada, "Bunun aynısını PTT 1. Lig takımları için de yapacağız. Onların da gelirlerini arttıracağız. TFF olarak kulüplerin geleceğini ve mali yapsını düşünüyoruz" dedi.

Göksel Gümüşdağ ise "Avrupa'daki benzer bir yapı için yaptığımız çalışmalar sonuna ulaştı. Süper Lig A.Ş projesinin Türk futboluan kazandıracağı şeyler vardır. Bir sonraki yayın ihalesi Kulüpler Birliği tarafından yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin toplantıya katılmamasıyla ilgili sorulan soruya cevap veren Gümüşdağ, "Aziz Yıldırım ile konuşuyoruz. Farkındaysanız Beşiktaş başkanı ve Trabzonspor başkanı da yok. Konuştuk, mazaretleri vardı" açıklamasını yaptı.

PREMIER LİG MODELİ

Süper Lig AŞ, ayrıca ligin diğer tüm haklarının da pazarlanmasını üstlenecek. Gümüşdağ, daha önce yaptığı açıklamada 16-17 kulübün Süper Lig AŞ’yi benimsediğini belirtmişti.

Böylece Türkiye’de de özellikle Premier Lig’deki modele geçilmiş olunacak. Süper Lig AŞ’nin hayata geçmesiyle birlikte Türkiye Futbol Federasyonu, daha çok denetleyici bir konuma geçip milli takımlara yoğunlaşacak.

YORUMLAR 1
  • Hakan Yürekli 8 yıl önce Şikayet Et
    bu adam gider ayak oturdugu koltunu kurtarmiya calisiyor. yani bukadarinada pes dogrusu. hangi yüzle kalmak istiyor hala TFF baskani olarak. basari yok. milli takimin hali maglum. sürecte aziz yildirimi aklamak icin yaptiklari biliniyor. zaten besiktasta bir basari gösteremiyen sayin demirören koltuk ve makam hastaligi oldunu görmemek elde degil. biri cikip bu adama futbol yöneticisi olamiyacagini anlatsa iyi olur. bu isler tüp satmaya benzemez. daha hala masa üstü lobi faaliyetleriyle o makamda kalmaya calisiyor. hangi yüzle. bu adami destekleyip sececekler bilsinlerki türk futbolu internasyonal business de basarisiz olmaya mahkum kalacaktir.
    Cevapla