Tigana'dan Burak Yılmaz'a övgü

Beşiktaş eski hocası Jean Tigana. Galatasaray'ın yıldızı Burak Yılmaz'ı “Bravo çok iyi gidiyorsun” sözleriyle övdü.

 Tigana'dan Burak Yılmaz'a övgü
Tigana'dan Burak Yılmaz'a övgü
GİRİŞ 07.05.2015 10:41 GÜNCELLEME 07.05.2015 10:41

2005-2007 arası Beşiktaş’ı çalıştıran Fransız teknik direktör Jean Tigana önceki gün İstanbul’a gelerek eski öğrencileriyle bir araya geldi. Buluşmada; o dönemde Siyah-Beyazlı formayı giyen Tümer Metin, hala Kartal’da oynayan Serdar Kurtuluş, Okan Buruk ve Galatasaray’ın bir numaralı golcüsü Burak Yılmaz’ın yanı sıra tercüman Sinan Serhatlıoğlu vardı. Oyuncularıyla yemek yiyen Tigana; eski günlerden bahsetti ve konu döndü dolaştı Burak Yılmaz’ın muhteşem yükselişine geldi.

BURAK YILMAZ: "ARDA GİBİ OLURDUM"

Aslan’ın gol makinesi, ilk olarak Fransız çalıştırıcıya G.Saray forması hediye etti. Tigana ise “Hediye ediyorsun ama ben Beşiktaşlıyım. Fransa’dan bir de Galatasaray’ı mı takip edeceğim. Ancak çok iyi işler yaptığını biliyorum bravo çok iyi gidiyorsun” dedi. Kral da “Hocam sen beni takip et yeter. Benim Burak olmamdaki en büyük etken; iki hocadır. Biri Şenol Güneş, ikincisi de sizsiniz. Eğer Beşiktaş’ta kalsaydınız gençlere verdiğiniz önemden dolayı şimdi Arda Turan gibi Avrupa’nın en önemli kulüplerinden birinde oynuyor olurdum. Çünkü siz gençlere ciddi anlamda destek veriyordunuz. Sizin gibi alt yapıyı önemseyen bir yabancı hoca görmedim” karşılığını verdi.

Serdar Kurtuluş ise Tigana’ya “Hocam sizin döneminizde orta sahada oynamayı çok seviyordum. Şu anda sağ bek oynuyorum ama bu noktaya gelmemde sizin çok büyük rolünüz var” ifadelerini kullandı.