Kadıköy'de bitmeyen klasik!

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti.

Kadıköy'de bitmeyen klasik!
Kadıköy'de bitmeyen klasik!
GİRİŞ 09.03.2015 00:22 GÜNCELLEME 09.03.2015 11:29
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin kazananı Fenerbahçe oldu. Rakibini 81. dakikada Kuyt'ın golüyle 1-0 yenen sarı lacivertliler, hem 1999'dan beri evindeki Galatasaray'a karşı olan yenilmezliğini sürdürdü, hem de puan farkını 1'e inidirdi.

G.SARAY MÜTHİŞ BAŞLADI!

Karşılaşmaya, bu sezon ilk kez stadı tamamen dolduran taraftarının coşkulu desteğiyle başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalardan itibaren rakip kalede baskı kurmaya çalıştı. Ancak rakip kalede gol pozisyonu üretemeyen sarı-lacivertliler, kalesinde ise iki önemli gol tehlikesi atlattı.

Karşılaşmada kaleyi bulan ilk şutu 22. dakikada Kuyt ile atan Fenerbahçe, bu dakikadan sonra yakaladığı gol pozisyonlarını değerlendiremedi. İlk yarının son bölümünde rakip kalede etkili olamayan sarı-lacivertliler, ilk yarıda gol atmayı başaramadı.

SELÇUK VE BURAK KAÇIRDI!

Kadıköy'de 15 yılı aşkın süren galibiyet hasretine son vermek isteyen lider Galatasaray ise ilk dakikalarda rakibinin baskısı karşısında savunmasında açık vermedi. Karşılaşmada ilk önemli gol pozisyonunu henüz 4. dakikada Selçuk İnan ile yakalayan sarı-kırmızılar, 11. dakikada Burak Yılmaz ile önemli bir gol pozisyonundan da yararlanamadı.

Temkinli oynayan ve zaman zaman rakip kalede etkili olan Galatasaray, rakibinin atakları karşısında kalesinde gole izin vermedi ve ilk yarıyı 0-0 berabere tamamladı.

DIRK KUYT, KADIKÖY'Ü AYAĞA KALDIRDI!

Fenerbahçe, Galatasaray'ın atak yaptığı 2 dakikalık periyodun ardından, kazandığı topun ardından çok hızlı bir şekilde rakip yarı alana çıktı.

81. dakikada Mehmet Topal'ın uzun pası ile ceza sahası yayının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Dirk Kuyt, topu sağına çekip ceza sahası içerisine girmeden şutunu çekti, top kaleci Fernando Muslera'nın sağından direk dibinden ağlarla buluştu.

VOLKAN DEMİREL'DEN HAYATİ KURTARIŞ!

Bu golun ardından üzerindeki şoku çabuk atlatan ve Fenerbahçe'nin üzerine daha hızlı ve çok adamla gitmeye çalışan Galatasaray, yediği golün 2 dakika sonrasında; 83. dakikada net bir pozisyondan yararlanamadı.

Koray Günter'in uzun pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Yasin Öztekin topu soluna çektikten sonra şutunu çekti, ancak Volkan Demirel bu şutu uzanarak kornere çelmeyi başardı.

Kalan dakikalarda Moussa Sow'un yerine Selçuk İnan, Hamit Altıntop'un yerine ise Emre Çolak oyuna giren isimler oldu, ancak mücadelede skor değişmedi. Fenerbahçe kritik mücadeleden 3 puanı çıkardı.

------------------

Fenerbahçe: 1 - Galatasaray: 0

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Kuyt, Diego (Dk. 77 Webo), Emenike (Dk. 66 Alper Potuk), Sow (Dk. 85 Selçuk Şahin)

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta (Dk. 46 Koray Günter), Telles (Dk. 58 Yasin Öztekin), Hamit Altıntop (Dk. 89 Emre Çolak), Selçuk İnan, Olcan Adın, Sneijder, Burak Yılmaz, Umut Bulut

Gol: Dk. 81 Kuyt (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 43 Hakan Balta, Dk. 58 Umut Bulut, Dk. 62 Olcan Adın, Dk. 64 Burak Yılmaz (Galatasaray)

YORUMLAR 46
  • gsli 9 yıl önce Şikayet Et
    hamza hoca sağ olsun sağ kanada hamiti geçirip umut cemaili değişikliği yapsaydı alabilirdik 90 dak boyunca biz sağ kanadın aksadığını gördük hamza hoca görmedi sabri 1 kere gide bildi ondan sonra da gol geldi
    Cevapla
  • PERVİN 9 yıl önce Şikayet Et
    Seni Seviyorum Fenerbahçem.......
    Cevapla
  • Tuna Zengin 9 yıl önce Şikayet Et
    İyiki varsın fenerbahçem sen çok yaşa
    Cevapla
  • Aslantepeli 9 yıl önce Şikayet Et
    Normal Sonuc. Bu kadro bu kadar
    Cevapla
  • vysl 9 yıl önce Şikayet Et
    A.Albayrak nerde ekrana çıkmıyor. Allah göstermesin kalp krizi felan geçirir. ( bu kadar futbola hayati bir anlam yüklemeyi kabullenemiyorum )
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle