Bakan Kılıç'tan derbi yorumu

Bakan Kılıç, Fenerbahçe-Galatasaray derbisine ilişkin, "Ümidimiz ve arzumuz, derbinin şölen havasında geçmesi" dedi.

Bakan Kılıç'tan derbi yorumu
Bakan Kılıç'tan derbi yorumu
GİRİŞ 05.03.2015 18:13 GÜNCELLEME 05.03.2015 19:30

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fenerbahçe-Galatasaray derbisine ilişkin, "Ümidimiz ve arzumuz, derbinin şölen havasında geçmesi" dedi.

Bakan Kılıç, Habertürk televizyonunda katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözlerine bu sabah Konya'da meydana gelen askeri uçak kazasında şehit olan pilotlara Allah'tan rahmet dileyerek başlayan Kılıç, "Ümit ediyorum ki en kısa zamanda kazanın sebepleri bulunur ve bir daha böyle kazalarla karşı karşıya kalmayız. Tabii ki eğitim uçuşları içinde bazen bu tip kazalar olabiliyor ama ümit ediyoruz ki bir daha şehit haberi almayız. Rabbim rahmet eylesin. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin de başı sağolsun" ifadelerini kullandı.

Bakın Kılıç, Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisiyle ilgili bir soruya ise şu yanıtı verdi:

"Hem Türk futbolu açısından hem de genel manada spor anlamında önemli bir gün ve müsabaka yaşanacak. Ümidimiz, arzumuz şölen havası olması yönünde. İnanıyorum ki bütün Türkiye'deki spor ve futbolseverlerin ümidi de derbinin şölen havası içinde olması noktasında. Maçın sonucuyla ilgili sorduğunuz takdirde her iki taraf için de olabilecek üç ihtimalli bir maç. Fenerbahçe-Galatasaray maçları dünya derbileri içinde de çok özel bir yere sahip. Dolayısıyla dünya futbolu anlamında takip edilen bir derbi. Yurtdışındaki birçok taraftarın yabancı arkadaşlarıyla takip edip değerlendireceği, bunların yanı sıra dünya spor basınının ve Türk sporunun geleceği anlamında değerlendirmelerde bulunan kişilerin takip edeceği bir derbi olacak."

"Herkese sorumluluk düşüyor"

"Bu takipte sporda şiddeti gidermek için örnek görüntüler verecek miyiz" sorusu üzerine Kılıç, "Benim maç sonucundan istediğim, arzuladığım işte budur. Yapılacak olan müsabakanın, yaşanacak olan futbol şöleninin bütün dünyaya, 'İşte bir derbi maçı böyle olmalı, işte bir derbi böyle zevkli bir şekilde yaşanmalı' dedirtmeli. Burada futbolcu kardeşlerimize, yöneticilere, aynı zamanda müsabakayı izlemeye giden taraftarlara düşen büyük sorumluluklar var. Stadın içinde kullanılacak olan tezahüratlarda küfüre yer olmadığını hep söylüyoruz ve buna da herkes katılıyor. Son zamanlarda bu yönde ciddi anlamda da bir çağrı var. Ben genel anlamda küfürle ilgili olarak bunun hiçbir şekilde yaşanmamasını istiyorum" diye cevapladı.