Türk hakemleri için devrim gibi karar!

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, hakemlerin daha iyi şartlarda görev yapması için kolları sıvadı.

Türk hakemleri için devrim gibi karar!
Türk hakemleri için devrim gibi karar!
GİRİŞ 03.03.2015 09:58 GÜNCELLEME 03.03.2015 10:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hakemler artık yarı profesyonel olacak. Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, hakemlerin daha iyi şartlarda görev yapabilmesi için büyük bir adım attı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in de onay verdiği bu proje doğrultusunda Süper Lig’de düdük çalan hakemlere maaş bağlanacak.

İLK PLANDA 3 HAKEM VAR

En geç 2 hafta sonra başlayacak olan proje kapsamında ilk planda Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ve Bülent Yıldırım gibi vitrin isimler yarı profesyonelliğe geçiş yapacak. Bu hakemlere 10-15 bin lira civarında aylık maaş verilecek. Projenin önümüzdeki sezon başında Süper Lig’deki tüm hakemleri kapsayacağı öğrenildi.

BAŞARI, REKABET VE İSTİKRAR

Süper Lig’in yükünü çeken hakemler daha yüksek maaş alacak. Bu proje çerçevesinde hakemlerin her türlü antrenman, kamp ve sosyal etkinlikleri Futbol Federasyonu tarafından mercek altında tutulacak. Maaş alan hakemler tam bir profesyonel gibi yaşayacak. Bu uygulama ile başarı, rekabet ve istikrarın artacağı bildirildi. Hakemler halen maç tazminatı, yol harcırahı ve antrenman primi alıyor. Süper Lig’de düdük çalan bir hakem, her maç için tazminat olarak 5 bin 750 lira kazanıyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 3
  • bu nasıl rekabet 9 yıl önce Şikayet Et
    her ay garanti 10-15 bin tl alacaksa nasıl rekabet olacak anlamadım...
    Cevapla
  • Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    süperlig için 15-20 hakem yetiştirin hepsine aynı eğitim ve özeni gösterin,atamaları kadırıp her maç iki takımdan yönetici bir torbadan kendi hakemlerini kendileri seçsin.akıllarda soru işareti kalmaz ozaman.herkes kaderine razı olur.hem hakemleri maç öncesi tacizlerden hemde klüpleri rahatlatırsınız.kendinizi savunacak bişeyiniz olur.bu hakemlerin hata yapmasını engellemez tabi ama kafalar rahat olur
    Cevapla
  • Bilgehan Ayrıkotu 9 yıl önce Şikayet Et
    Devrim köklü değişiklik demektir siz sadece maaş vererek devrim yaptığınızı mı zannediyorsunuz. Hakemlik kurumunu özerkleştirebiliyor musunuz? Devrimmiş (!)
    Cevapla