MHK Başkanı'ndan Aziz Yıldırım'a cevap!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a cevap verdi.

MHK Başkanı'ndan Aziz Yıldırım'a cevap!
MHK Başkanı'ndan Aziz Yıldırım'a cevap!
GİRİŞ 27.02.2015 19:05 GÜNCELLEME 27.02.2015 19:05
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın tepki gösterdiği Fenerbahçe-Akhisar Belediyespor maçının hakemi Özgür Yankaya'nın maçtan sonra aldığı puanın 8,2 olmadığını, maçta 4. hakemin talimat dışı davrandığını söyledi.

Namoğlu, LigTV'de katıldığı programda yaptığı açıklamada, kulüp yöneticilerinin maçlardan sonra hakem hatalarından şikayetçi olmasıyla ilgili bir soru üzerine, İngiltere, Almanya ve İspanya liglerinde bu hafta yapılan bazı hakem hatalarının görüntüleri gösterdi. Oynanan bütün liglerde hata olduğunu vurgulayan Namoğlu, "Biz bunu minimuma indirmeye, 2 ayda var olan hakem arkadaşlarla en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Zaman içinde yeni arkadaşlar yetiştirilir. Yine de hata olacaktır. Bizde sıfır hata istiyorlar. Takımları başarılı olamıyor, hakemin ufak hatası büyütülüyor, hakem tribünlere atılmaya çalışılıyor" diye konuştu.

Aziz Yıldırım'ın tepki gösterdiği hakem Özgür Yankaya'nın aldığı puanın 8,2 olmadığını belirten Namoğlu, "Puanını söylemeyeceğim, ama 8,2 doğru değil. Dördüncü hakem ve maçın hakemi arasında 'at, et' şeklinde cümleler geçti. 'At' demiyorsa da 'kart' diyor. Birtakım şeyler var. Hakemin ifadesi, görüş açısı olarak orada kartlık bir pozisyon olmadığından dolayı diyor. UEFA'nın verdiği talimatlara göre hakemin görüş alanı içindeyse ne 4. ne yardımcı hakemin karışmaması gerekiyor. Maçın hakemi yardım istiyorsa o zaman söylemesi lazım. Dördüncü hakem orada talimat dışı davrandı" ifadelerini kullandı.

Akhisar Belediyesporlu futbolcu Bilal Kısa'nın maçtan sonra "Hakem bize 'delikanlı gibi oynayın' dedi" şeklindeki açıklamasıyla ilgili Namoğlu, hakemin "Gol attılar, golden sonra oynayın anlamında ifade ettim, delikanlı demedim" dediğini kaydetti.

UEFA maçlarında 4. hakemde, saha içinde hakemlerin konuşmalarının kayda alan cihaz bulunduğunu anlatan Yusuf Namoğlu, bu akşam Galatasaray-Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında bu sistemi ilk kez kullanacaklarını, gelecek haftadan itibaren tüm maçlarda bu cihazların kullanılacağını söyledi.

- "Herkes her yere gider"

Yusuf Namoğlu, "Aziz Yıldırım, 'Özgür Yankaya bir daha Kadıköy'e gelemez' dedi. Yankaya, Kadıköy'e gidecek mi?" şeklindeki soru üzerine, "Bazı kulüplerle de buna benzer ifadeler kullanıyor. Hakemler her yere, her zaman gidecek. Benim olduğum sürece her yere gönderiyorum. Herkes her yere gider. Her kulüp çıkıp 'bu buraya gelmesin' dediği zaman hakem bulamayız" şeklinde konuştu.

Yusuf Namoğlu, gelecek hafta Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbiye hangi hakemin atanacağıyla ilgili olarak, "Derbiye donanımlı hakem vereceğiz. Form durumuna göre bakacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Namoğlu, Balıkesirspor-Gençlerbirliği maçından sonra Balıkesirspor Kulübü Başanı Tuna Aktürk ile maçın hakemi Tolga Özkalfa arasında yaşanan olayla ilgili olarak, bu davranışların Türk futboluna zarar verdiğini, böyle şeylerin olmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Fenerbahçe maçı öncesi hakem Bülent Yıldırım'ı aramasıyla ilgili olarak Yusuf Namoğlu, "Bülent Yıldırım beni aradı. Etkilenme yönünde en ufak bir şey olup olmadığını sordum. Kendisinin bu konuda deneyimli olduğunu söyledi. Sonradan federasyon başkanıyla görüştük. Sonuçta Bülent Yıldırım'ın maçı yönetmesinin doğru olacağına karar verdik. Bülent de kendine güveniyordu" diye konuştu.

Annesi vefat eden hakem İlker Meral'in maç yönetmesiyle ilgili olarak da Yusuf Namoğlu, "İlker Meral beni aradı, durumu aktardı. 'Bunun acısına dayanabilir misin' dedim. Bana 'annemin hakemlikte bana emeği büyüktür. Onun hatırı için bu maçı yönetmek istiyorum' dedi. O zaman müsaade ettim" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 3
  • arslan 9 yıl önce Şikayet Et
    elle kolla atılan gollerden ve olmayan penaltılardan da bahsetselerdi biz daha önceki fener konya maçını hatırlıyoruz nasıl kazandıklarını
    Cevapla
  • emin08 9 yıl önce Şikayet Et
    cok duyarlı aziz dostuna karşı çok olumlu konuşmuş mesele yok
    Cevapla
  • konyalı 9 yıl önce Şikayet Et
    anlaşıldı fenerbahçe konya maçı katledilecek hakemler tarafınndan geçmiş olsun KONYAM..
    Cevapla