TFF resmen açıkladı! 14 yabancı için 6 milyon TL

Süper Lig'de futbolcuların uygunluğu ve yerli futbolcu teşvik sistemi kabul edildi.

TFF resmen açıkladı! 14 yabancı için 6 milyon TL
TFF resmen açıkladı! 14 yabancı için 6 milyon TL
GİRİŞ 16.02.2015 16:53 GÜNCELLEME 17.02.2015 07:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 13 Şubat'ta İstanbul düzenlediği toplantıda Spor Toto Süper Lig'de Futbolcuların Uygunluğu ve Yerli Futbolcu Teşvik Sistemi'ni karara bağladı.

14 yabancı hakkının hepsini kullanmak isteyen takım yerli oyuncu fonuna 6 milyon TL ödemek zorunda. 15 ve üzeri futbolcu için; 14 futbolcuya ödenen fon payına ilaveten her oyuncu için 1 milyon TL ödenecek.

SÜPER LİG FUTBOLCU UYGUNLUĞU:

X Kulüpler istedikleri sayıda profesyonel futbolcu sözleşmesi imzalayabilirler ve tescil ettirebilirler.

X A Takım Listesi en fazla 28 futbolcudan oluşur.

X A Takım Listesi'nde yer alacak en az 14 futbolcunun, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda oynama uygunluğuna sahip futbolcu olması zorunludur.

X Türk vatandaşlığına sonradan geçen yabancılar ise Türkiye A Milli Takımı'nın en az bir resmi müsabakasında oynadıktan sonra bu kapsamda listeye yazılabilirler. 

X 14 futbolcudan en az 2’sinin (bu sayı 2016 – 2017 Sezonunda 3, 2017 – 2018 Sezonundan itibaren 4 olarak uygulanacaktır) 15. yaş gününe denk gelen sezon ile – 21. yaş gününe denk gelen sezonlarda kesintili veya kesintisiz en az 3 sezon veya 36 ay kendi kulübünde tescilli olması zorunludur.

X Kulüpler A Takım Listesinde en fazla 3 kaleci bulundurmak zorundadır. Bu kalecilerden en az birinin Türkiye A Milli Takımı'nda oynama uygunluğu bulunan futbolcu olması zorunludur.

TRANSFER YASAĞI

X Kulüplerin; TFF Yönetim Kurulu, diğer Kurullar ve mahkemelerce, FIFA ve UEFA Yargı Kurulları ve CAS (Uluslar arası Spor Tahkim Mahkemesi) tarafından verilen kararlar da dahil olmak üzere TFF’ye, kulüplere, futbolculara, teknik adamlara, sağlık personeline, lisanslı futbolcu temsilcilerine, lisanslı müsabaka organizatörlerine, kulüp çalışanlarına, Vergi Dairelerine, Sosyal Güvenlik Kurumu’na kesinleşmiş borçlarının bulunması halinde, bu borçların ödendiği veya yapılandırıldığı belgelendirilmedikçe, başka kulüplerden yapacakları transferlere ait sözleşmeler tescil edilmez.

TFF, transfer yasağının uygulanması hususunda ilgili talimatlarda gerekli düzenlemeleri yapar.

İşte 2015-2016 futbol sezonu 1. transfer ve tescil döneminde başlayacak ve en az 4 sezon uygulanacak. Sistemle ilgili hazırlanan dokümana aşağıdan ulaşabilirsiniz...

Spor Toto Süper Lig'de Futbolcuların Uygunluğu ve Yerli Futbolcu Teşvik Sistemi

YORUMLAR 3
  • keşke 9 yıl önce Şikayet Et
    okuduğunu anlasan be abicim yap transferini ama parasını da peşinen öde öyle bedavadan hesap hareketleri ile cinlik yapma:)) futbolcu yetiştiremiyorsan banane kardeşim dünyanın sonu değil sen çalış güven ve öğün atamızın dediği gibi gerisi laf.
    Cevapla
  • Gyan 9 yıl önce Şikayet Et
    İlginç olmuş, sonucunu hep beraber göreceğiz. Ne kadar ekmek o kadar köfte benzeri bir yabancı kontenjanı olmuş sanırım.
    Cevapla
  • yunus 9 yıl önce Şikayet Et
    şikeyle bitirdiğiniz 4. torbaya emin adımlarla gittiğimiz milli takım futbolunu da böyle yabancılarla kurtramazsınız !
    Cevapla