Bu maça yürek dayanmaz! Muhtemel 11'ler

Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş, ev sahibi olduğu maçta Trabzonspor'u Konya Büyükşehir Torku Arena'da konuk edecek.

Bu maça yürek dayanmaz! Muhtemel 11'ler
Bu maça yürek dayanmaz! Muhtemel 11'ler
GİRİŞ 07.12.2014 03:52 GÜNCELLEME 07.12.2014 03:53

Saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi hakem Mete Kalkavan yönetirken, bu heyecanlı mücadelenin canlı anlatımını ve uzman yorumlarını NTVSpor.net'ten takip edebilirsiniz.

MUHTEMEL 11'LER

BEŞİKTAŞ: Tolga - Serdar,  Franco,  Ersan,  İsmail - Veli, Atiba - Gökhan,  Sosa, Kerim - Demba Ba

TRABZONSPOR: Fatih - Bosingwa, Papadopoulos, Belkalem, Musa - Medjani, Özer - Sefa, Mehmet, Yusuf - Cardozo
 
İKİ TAKIM ARASINDAKİ 119. RANDEVU

Beşiktaş ile Trabzonspor yarın Konya'da yapacakları Spor Toto Süper Lig maçıyla 119. kez karşı karşıya gelecek.

11 Ekim 1973 tarihinde Trabzonspor'un 2-0 galibiyetiyle başlayan 41 yıllık rekabette geride kalan 118 karşılaşmanın 47'sini Beşiktaş, 42'sini Trabzonspor kazandı, 29 maçta ise taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı.

Siyah-beyazlıların toplam 155 golüne, bordo-mavililer 127 golle karşılık verdi.

TRABZONSPOR LİGDE ÜSTÜN

İki takım arasında yapılan 82 lig maçında ise Trabzonspor 31, Beşiktaş 30 galibiyet alırken, 21 karşılaşma da berabere bitti.

KARTAL ZİRVEYİ BIRAKMAK İSTEMİYOR     

Beşiktaş, bu zorlu maçı kazanarak zirvedeki yerini korumak istiyor.

Stadı yeniden yapıldığı için bu sezon iç saha maçlarını farklı sahalarda oynayan Beşiktaş, lig tarihinde Trabzonspor ile ilk kez Konya'da karşı karşıya gelecek. Siyah-beyazlılar ligde bu sezon ligde evsahibi olduğu 6. maçta 4. farklı statta mücadeleye çıkacak.

Ligde son 3 maçını kazanan Kara Kartal, bu maçlarda rakip filelere 6 gol atıp, kalesinde 2 gol görerek, başarılı bir performans ortaya koydu. Yanal'ın başına geçmesiyle yükselen performansıyla dikkati çeken bordo-mavili ekip ise yeni teknik direktörü yönetimindeki son iki lig maçında farklı galibiyetler elde etti. Galatasaray'ı 3-0 yenen Trabzonspor, Gençlerbirliği mücadelesini 4-1'lik skorla galip tamamladı.

DEMBA BA VE OĞUZHAN CEZA SINIRINDA

Beşiktaş'ta Senegalli futbolcu Demba Ba ile Oğuzhan Özyakup, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Üçer sarı kartı bulunan bu futbolcular, Trabzonspor karşısında birer sarı kart daha görmeleri halinde, 13. haftadaki Gaziantepspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

TRABZONSPOR, ZİRVEYE AĞIRLIĞINI KOYMAK İSTİYOR

Trabzonspor, rakibi karşısında galip gelerek zirveye ağırlığını iyice koymak istiyor.

Ligde, Torku Konyaspor'u Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 3-2, Galatasaray'ı deplasmanda 3-0, Gençlerbirliği'ni sahasında 4-1 yenen bordo-mavililer, 23 puanla liderlik koltuğunda oturan siyah-beyazlı rakibi karşısında galip gelerek hem art arda 4'üncü maçını kazanmayı hem de rakibiyle aradaki puan farkını 2'ye düşürmeyi hedefliyor.

62 GÜNDÜR YENİLMİYOR

En son 5 Ekim'de ligde Kardemir Karabükspor deplasmanından 3-0'lık mağlubiyetle dönen Trabzonspor, 62 gündür resmi maçlarda yenilgi yüzü görmüyor.

Karadeniz ekibi, UEFA Avrupa Ligi, Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda olmak üzere bu tarihten sonraki 10 resmi maçta 6 galibiyet, 4 beraberlik elde etti.

CEZALI OYUNCUSU YOK

Beşiktaş maçı öncesi cezalı oyuncusu bulunmayan Trabzonspor'da tek eksik, sakatlığı nedeniyle ameliyat edilen ve uzun süre sahalardan uzak kalacağı açıklanan kaleci Onur Recep Kıvrak olarak görünüyor.

Karadeniz ekibinde, Papadopoluos, Musa Nizam ve Medjani ise sarı kart cezası sınırında bulunuyor.