Başakşehir deplasmanda güldü!

Spor Toto Süper Lig 10. hafta mücadelesinde İstanbul Başakşehir, deplasmanda Çaykur Rizespor'u 2-0 mağlup etti.

Başakşehir deplasmanda güldü!
Başakşehir deplasmanda güldü!
GİRİŞ 22.11.2014 14:49 GÜNCELLEME 22.11.2014 15:56

Rize Yeni Şehir Stadı'nda oynanan ve Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Deniz Çoban'ın düdük çaldığı karşılaşmada sahadan galibiyet ile ayrılan taraf 2-0 gibi net bir skor ile İstanbul Başakşehir oldu.

Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri 2. dakikada Marcio Mossoro ve 50. dakikada Semih Şentürk kaydederken, ev sahibi Çaykur Rizespor ise müsabaka boyunca gol sevinci yaşayamadı.

Alınan bu sonucun ardından Çaykur Rizespor 10 puanda kalırken, İstanbul Başakşehir ise puanını 14'e yükseltti. Ligde önümüzdeki hafta İstanbul Başakşehir sahasında Bursaspor'u ağırlarken, Çaykur Rizespor ise Kasımpaşa'nın konuğu olacak.

ÇAYKUR RİZESPOR 0 - 2 İSTANBUL BAŞAKŞEHİR

Stat: Yenişehir 
Hakemler: Deniz Çoban, Muhittin Gürses, Asım Yusuf Öz

Çaykur Rizespor: Serkan Kırıntılı, Orhan Ovacıklı, Koray Altınay, Giray Kaçar, Ali Adnan (Dk. 28 Liban Abdi), Oboabona (Dk. 77 Deniz Kadah), Sylvestre (Dk. 46 Oğuzhan Berber), Engin Bekdemir, Eren Albayrak, Filip Holosko, Kweuke

İstanbul Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Epureanu, Ferhat Öztorun, Sedat Ağçay, Rotman, Visca, Mossoro (Dk. 86 Sezer Öztürk), Doka (Dk. 76 Jeremy Parbet), Semih Şentürk (Dk. 75 Tayfun Pektürk)

Goller: Dk. 2 Mossoro, Dk. 50 Semih Şentürk (İstanbul Başakşehir)

Sarı kartlar: Dk. 33 Holosko, Dk. 63 Orhan Ovacıklı, Dk. 75 Oboabona (Çaykur Rizespor)

MAÇTAN DAKİKALAR

2. dakikada İstanbul ekibi golü buldu. Visca, sağ çaprazdan Ali Adnan'ı çalımladıktan sonra ceza sahasına girdi. Bu futbolcunun yerden pasında Mossoro, altı pas içerisinde tek dokunuşla topu filelere gönderdi: 0-1

6. dakikada Ferhat Öztorun'un soldan ceza sahası içerisine ortasında, Ali Adnan'ın uzaklaştırmaya çalıştığı top ceza sahası çizgisi üzerinde Visca'nın önünde kaldı. Bu futbolcunun yerden sert şutunda, kaleci Serkan'ın yatarak çeldiği topu defansta Koray uzaklaştırmayı başardı.

20. dakikada Eren Albayrak'ın soldan ceza sahası içerisine ortasında, Kweuke'nin iyi yükselerek kafa vuruşunda, kaleci Volkan Babacan meşin yuvarlağı kornere çelmeyi başardı.

27. dakikada Orhan Ovacıklı'nın sağdan ceza sahasına ortasında, defanstan seken top Engin Bekdemir'in önünde kaldı. Bu futbolcunun düzeltip vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

37. dakikada Visca, Çaykur Rizespor defansını çalımladıktan sonra sol çaprazdan ceza sahasına girdi. Bu futbolcunun şutunda kaleci Serkan, yatarak topu kornere çelmeyi başardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı İstanbul Başakşehir'in 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARI

49. dakikada Engin Bekdemir'in sağ taraftan ceza sahasına ortasında, Kweuke'nin kafa vuruşunda, kaleci Volkan Babacan topu kornere çeldi.

50. dakikada Çaykur Rizespor defansının arkasına uzun gönderilen topta Koray müdahalede bulunamayınca, Semih Şentürk sağ çaprazda kaleci Serkan ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun düzgün vuruşunda top Serkan'ın kapattığı köşeden filelere gitti. 0-2

61. dakikada sağ çaprazdan ceza sahasına giren Orhan Ovacıklı'nın yerden sert şutunda, defansta Yalçın'ın ters müdahalesinde top az farkla kornere çıktı. Engin Bekdemir'in sağdan kullandığı köşe vuruşunda, savunma topu kafayla uzaklaştırmayı başardı.

70. dakikada Sedat Ağçay'ın soldan ceza sahasına ortasında, Semih Şentürk'ün kafa vuruşunda top üstten auta çıktı. 

83. dakikada Tayfun Pektürk'ün sağdan ceza alanına girdikten sonra yerden pasında, Jeremy Parbet defans oyuncusundan sıyrıldıktan sonra yerden vurdu. Kaleci Serkan topu yatarak çelmeyi başardı.

Karşılaşmayı İstanbul Başakşehir 2-0 kazandı.