TFF'den e-bilet savunması!

Türkiye Futbol Federasyonu, seyirci saysının düşmesinde tek neden olarak gösterilen elektronik bilet uygulmasını savundu.

TFF'den e-bilet savunması!
TFF'den e-bilet savunması!
GİRİŞ 23.10.2014 19:52 GÜNCELLEME 23.10.2014 19:52

Türkiye Futbol Federasyonu, resmi internet sitesinden yaptığı bir açıklamayla e-bilet sisteminin, seyirci sayısındaki düşüşte tek etken olmadığını açıkladı. TFF, açıklamada e-bilet'in futbol sahalarındaki şiddetin önüne geçtiğini savundu.

İşte TFF'den yapılan açıklamanın tam metni;

"Son dönemde bazı medya organlarında stadyumlardaki seyirci sayısındaki düşüşün tek nedeni olarak elektronik bilet uygulaması gösterilmektedir. Bildiğiniz üzere 6222 sayılı Kanun'la uygulamaya 14 Nisan 2014'te başlanan elektronik bilet sistemi ülke çapında 31 stadyumda yapılan kapsamlı yatırımlar sonucu hayata geçirilmiştir.

Öncelikle elektronik bilet sisteminin seyirci sayısındaki düşüşün tek nedeni olarak kabul etmemizi sağlayacak bir bilimsel veri bulunmadığını kamuoyunun dikkatine arz ederiz. Seyirci sayıları başta bilet fiyatları olmak üzere, oynanan müsabakaların gün ve saati, hava durumu, stadyuma ulaşım koşulları, oynanan futbolun kalitesi ve stadyum konforu gibi pek çok faktöre bağlı ve ölçüm yapılması oldukça zor ve zaman isteyen bir alandır. Tüm bu verilerin Federasyonumuz tarafından detaylı olarak değerlendirildiğini ve karşılaştırmalı olarak incelendiğini belirtmek isteriz.

Bunun yanında elektronik bilet sistemi ile ilgili olarak elimizde olan en net veri, her geçen gün yükselerek devam eden kartlandırma sayısı ve her hafta istikrarlı bir şekilde artan ortalama seyirci sayılarıdır.

Sevindirici bir diğer konu ise stadyumlarımızda yaşanan şiddet olaylarındaki ciddi düşüşlerdir. Özellikle Trabzonspor A.Ş.-Fenerbahçe A.Ş. ve Galatasaray A.Ş.-Fenerbahçe A.Ş. müsabakalarında başta futbolcular, teknik kadrolar, taraftarlar ve yöneticilerin Fair Play'e uygun davranışları sonucu geçtiğimiz sezonlarla karşılaştırıldığında olaylardan çok futbolun ön plana çıktığı müsabakalar oynanmıştır. Galatasaray A.Ş.-Fenerbahçe A.Ş. arasında oynanan son derbi müsabakasında elektronik bilet uygulamasının bir sonucu olarak, Fenerbahçe A.Ş. futbolcusu Gökhan Gönül'e sözlü saldırıda bulunan bir şahsın kimlik tespiti yapılmış ve Kanun'un verdiği yetkiyle bu kişi sahalardan tedbirli olarak men edilmiştir.

Elektronik bilet sistemi öncelikle bir teknoloji hamlesidir ve yerleşik bazı alışkanlıkları değiştirmektedir. Her büyük değişimde olduğu gibi, değişime alışmanın zaman aldığı bu dönemde futbolun tüm paydaşlarının elektronik bilet sistemine destek olmaları tek talebimizdir.

Elektronik bilet sisteminin çok kapsamlı bir proje olduğu gerçeği ışığında, bu dönemin bir geçiş süreci olduğunu bir kez daha hatırlatır, özlediğimiz şiddetten arınmış, dolu tribünlere çok yakında kavuşma isteğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz."