Efsane başkanlar derbiyi yorumu

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin efsane başkanları, dev derbi öncesi yorum yaptılar.

Efsane başkanlar derbiyi yorumu
Efsane başkanlar derbiyi yorumu
GİRİŞ 18.10.2014 13:54 GÜNCELLEME 18.10.2014 13:54

Galatasaray'ın Efsane Başkanı Faruk Süren ve Fenerbahçe'nin Efsane Başkanı Ali Şen dev derbiyi yorumladı...

Süren, "Galatasaraylı oyuncuların ödemeleri yapıldı ama akılları çok karışık" dedi. Şen ise "Galatasaray'ın galibiyete daha çok ihtiyacı var. Yenilirse seçilecek yeni başkan, yeni hoca aramaya başlar. Maç beraberlik kokuyor" dedi

FARUK SÜREN

Son zamanlarda en zor derbilerden biri olacak. Galatasaray ve Fenerbahçe bugüne kadar çok sayıda derbi oynamıştır. Ama G.Saray için bu derbi kongrenin gölgesinde geçecek. Alp Yalman ve Duygun Yarsuvat'ın aday olduğu bir kongre var. Aslında biz kongrenin mayıs ayında yapılmasını istiyorduk ama Ünal Aysal böyle uygun gördü. İki aday çıkıp bu zor günde "delikanlılık" gösterdiler.

Galatasaraylı futbolcular ister istemez kongre havasından mutlaka etkileniyorlardır. Ama mevcut yönetimin futbolcuların alacaklarını yatırdığını biliyorum. Bu derbi öncesi iyi bir gelişme. Galatasaraylı futbolcular sahada sonuna kadar savaşmalılar. Galatasaray'a yakışır şekilde mücadele edeceklerinden hiçbir kuşkum yok. Fenerbahçe'nin ise oturmuş bir kadrosu var. İnşallah güzel bir derbi olur. Gerilimden uzak futbolun konuşulduğu bir derbi olması en büyük temennim.

ALİ ŞEN

Galatasaray-Fenerbahçe maçlarında hiçbir zaman favori yoktur. Ancak bu maçta Galatasaray'a galibiyet daha çok gerekli. Galatasaray'ın galibiyete daha çok ihtiyacı var. Galatasaray kendi saha ve seyircisi önünde oynayacak. Fenerbahçe'ye karşı Türk Telekom Arena'da alınacak bir mağlubiyet Galatasaray'da bir çok dengeyi değiştirebilir. Zaten Prandelli ile tribünlerin arası açık.

Bir yenilgi halinde tamamen kopabilir. Galatasaray'ın önümüzdeki hafta seçimli genel kurulu var. Galatasaray'ın yeni başkanı belli olacak. Böyle bir yenilgi halinde yeni seçilecek Galatasaray Başkanı karşısında bir de hoca sorunu bulabilir. Yeni hoca arayışına başlar. Böyle bir atmosferde maçın berabere biteceğini düşünüyorum. Fenerbahçe'nin çok iyi bir kadrosu var. Fenerbahçeli futbolcular elbette galibiyet için sahaya çıkacaktır. Ancak dediğim gibi maçın berabere biteceğini düşünüyorum.