Trabzonspor-Fenerbahçe maçından notlar

Fenerbahçe'yi konuk eden Trabzonspor, ligin ilk haftasında Erciyesspor ile oynadığı maçın ilk 11'ine göre 5 oyuncu değişikliğine gitti.

Trabzonspor-Fenerbahçe maçından notlar
Trabzonspor-Fenerbahçe maçından notlar
GİRİŞ 14.09.2014 20:15 GÜNCELLEME 14.09.2014 20:15

Bordo-mavili takımda, sakatlıkları bulunan Deniz Yılmaz, Mustafa Yumlu'nun yanı sıra Mehmet Ekici, Yusuf Erdoğan ve İshak Doğan, ilk 11'de yer almadı.

Bu oyuncuların yerine Mustafa Akbaş, Musa Nizam, Salih Dursun, Waris ve Yatabare, forma giyen oyuncular oldular.

-Waris ve Yatabare ilk kez

Trabzonspor'un Spartak Moskova'dan kadrosuna dahil ettiği Waris ile Guinghamp'tan transfer ettiği Yatabare, bordo-mavili takımın formasıyla ilk kez sahaya çıktı.

Teknik direktör Vahid Halilhodziç, sakatlığı bulunan Cardozo'nun yokluğunda forvette iki oyuncuya görev vererek sahaya sürdü.

Halilhodziç, savunmanın sağında Bosingwa'nın yokluğunda Salih Dursun, stoperde Mustafa Yumlu'nun yerine Mustafa Akbaş'a görev verdi. Orta alanda Kayseri Erciyesspor maçında sahaya çıkan Mehmet Ekici, bu kez yedek kulübesinde oturdu.

Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Özer Hurmacı, Deniz Yılmaz, Mustafa Yumlu, Cardozo ve Bosingwa olmak üzere 5 oyuncu Fenerbahçe maçı kadrosunda yer almadı.

-Caner Erkin 11'de

A Milli Takım'ın İzlanda ile oynadığı karşılaşmada ayak parmağından sakatlanan ancak takımla son çalışmaya katılarak Trabzon'a götürülen Caner Erkin, kendini iyi hissedince, ilk 11'de sahaya çıktı.

Sarı-lacivertli takımda geçen haftaki Kardemir Karabükspor maçında sakatlığı nedeniyle oynayamayan Alves, Kadlec'in yerine, sakatlığı bulunan Meireles'in yerine de Diego oynadı. Kardemir Karabükspor maçında ikinci yarı oyuna giren Diego, sarı-lacivertli takım forması altında ilk kez 11'de sahada görev yaptı.

Caner Erkin'in maç öncesi durumu belli olmaması nedeniyle 19 kişilik futbolcu kadrosuyla Trabzon'a gelen sarı-lacivertli kafilede bu oyuncunun oynamasıyla Serdar Kesimal, 18 kişilik kadroda yer alamadı.

- Fenerbahçe'ye güvenlik önlemi

Fenerbahçe Futbol Takımı, kamp yaptığı Rize'den yoğun güvenlik önlemleri altında maçın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadı'na geldi.

Kamp yaptığı otelden 17.30'da otobüsle bir grup taraftarın uğurladığı sarı-lacivertli kafileyi yol boyunca güvenlik görevlileri eşlik etti. Yol boyu ve stat çevrelerinde de önlemler alındı.

Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse, Hüseyin Avni Aker Stadı yakınında taş atmak isteyen bir taraftar da polis tarafından gözaltına alındı.

Sarı-lacivertli takımda cezalı Volkan Demirel, sakatlıkları süren Raul Meireles ve Egemen Korkmaz olmak üzere 3 eksik oyuncu yer aldı.

-Taraftar ilgisi

Trabzonsporlu taraftarlar karşılaşmaya eski yıllara oranla daha az ilgi gösterdi. Daha önce Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerini Fenerbahçe maçında dolduran bordo-mavili taraftarlar bu kez aynı ilgiyi gösteremedi.

Passolig kartı uygulamasının da etkisiyle Hüseyin Avni Aker Stadı tribününde bazı boşluklar gözlendi. 24 bin seyirci kapasitesi olan statta yaklaşık 16 bin dolayında bordo-mavili taraftar, karşılaşmayı izledi.

- Onur'a pankartlı destek

A Milli Futbol Takımı'nın İzlanda'ya 3-0 yenildiği karşılaşmanın ardından eleştirilen alan kaleci Onur Recep Kıvrak'a bordo-mavili taraftarlar destek verdi.

Deplasman yasağı nedeniyle boş kalan Misafir takım tribününde, futbolcunun daha önce Fenerbahçe maçında çekilen fotoğrafının yer aldığı ve üzerinde "Türk futbolunun gururu Trabzon'un Onur'u" yazılı büyük bir pankart asıldı.

Trabzonspor taraftarları, maç öncesi Onur'a tezahuratlarla da büyük destek verdi.

-Başkanlar yok

Ligin ilk büyük maçında cezaları bulunan Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım yer almadı.

Sarı-lacivertil kulübün genel sekreteri ve basın sözcüsü Mahmut Uslu da maçı izleyenler arasında yer almazken, konuk takımda Serdar Erkan, Selim Kosif, Metin Doğan ve Yalçın Haker yer aldı.

Trabzonlu sanatçı Yusuf Güney, bordo-mavili takım için hazırladığı marşı Fenerbahçe maçı öncesi Hüseyin Avni Aker Stadı'nda seslendirdi.

Karşılaşmanın hakemi Fırat Aydunus, maç öncesi iki takımın idari menajeri Serkan Ünver ve Hasan Çetinkaya ile görüştü.

Maç öncesi, hayatını kaybeden Trabzonspor'un kurucularından Refik Karaağıçlı için saygı duruşunda bulunuldu.