Büyük övgü! "Arda oynadı Ronaldo baktı"

Real Madrid'e attığı golle Atletico'ya galibiyeti getiren Arda Turan, UEFA ve İspanyol basınından büyük övgü aldı.

Büyük övgü! "Arda oynadı Ronaldo baktı"
Büyük övgü! "Arda oynadı Ronaldo baktı"
GİRİŞ 14.09.2014 12:26 GÜNCELLEME 14.09.2014 14:04
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

UEFA: MADRİD DERBİSİNİ ARDA KAZANDI

İspanya'da haftanın maçı olan Real Madrid-Atletico Madrid mücadelesine ülke dışında da büyük ilgi gösterildi. Avrupa futbolunun patronu-UEFA'nın internet sitesi de Madrid derbisine geniş yer ayırdı, maçın kahramanı olarak gösterdiği Arda Turan'a övgü yağdırdı.

Haberi "Madrid derbisini Arda kazandı" başlığıyla veren UEFA.com, "Arda Turan yedek kulübesinden geldi ve takımına maçı kazandırdı. Bu sezonki ilk golünü Real Madrid'i yıkarken attı" ifadelerine yer verdi. 61. dakikada Gabi'nin yerine oyuna dahil olan yıldız futbolcu 76. dakikada Casillas'ı avlayarak skoru 2-1'e taşımıştı.

İSPANYOL BASINI: ARDA OYNADI RONALDO BAKTI

İspanyol basını uzun süren bir sakatlık döneminden sonra tekrar formasına kavuşan Arda Turan'ın Real Madrid karşısında attığı galibiyet golünü manşetlere taşıdı. Milli futbolcumuza övgüler yağdıran gazeteler Arda'nın oyuna girişi ile farkını ortaya koyduğunu vurguladılar. Bazı gazeteler ise " Ronaldo durdu Arda oynadı" başlıkları ile oyuncumuzun ortaya koyduğu futbolun Ronaldo kalitesinde olduğunu ileri sürdüler. Sosyal medyada ise Arda Turan için Hastag'lar açılarak takımının en iyi futbolcusu seçildi. "Ezeli rakibimizi kendi sahasında yenme zevkini bize yaşattığın için teşekkürler Arda" yönünde mesajlar atan taraftarlar yıldız futbolcunun Atletico de Madrid'in en önemli oyuncularından biri olduğu işaret ettiler.

Marca gazetesi: Atletico de Madrid iki yıl üstüste Bernabeu stadından galibiyetle ayrılıyor başlığını kullanarak bunda Arda Turan'ın rolünün büyük olduğuna dikkat çekti. Arda'nın başkent Madrid'in yeni kaptanı olduğunu kaydeden gazete, Türk oyuncunun kalitesinin tartışılmaz olduğuna işaret etti.

As gazetesi: "Bernabeu'da Arda karar verir" başlığını kullanan gazete, milli futbolcumuzun oyuna girişi ile Atletico Madrid'in yapısının tamemen değiştiğine yer verdi. Gazete, "Ronaldo'ya değil de Arda'ya bakın" yorumundada bulunarak Arda Turan'ın takımının galibiyetine sadece golü ile değil oyunu ile de katkıda bulunduğunu yazdı.

El Mundo Deportivo gazetesi, "Arda böyle olmasını istedi" başlığı altında milli futbolcumuzun attığı golün taraftarlardan Real Madrid başkanı Florentino'nun istifasını istemesine yol açtı yorumunda bulundu.

El Pais gazetesi, "Atletico Arda'nın istediği anda galip geldi" başlığını kullandı. Arda ve Greizmann'ın oyuna girişi ile takımının havasının değiştiğine dikkat çeken gazete, bu iki oyuncuya övgü dolu sözler etti.

Bu arada Arda'nın attığı golü anlatan Raul Garcia "topa ben vuracaktım ancak arkamdaki Arda bana bırak diye öylesine bağırdıki, bende vurmadım o golü attı, iyiki bırakmışım" sözlerini etti. Karşılaşmayı cezalı olduğu için tribünlerde izleyen teknik direktör Simeone ise Arda'nın attığı gol sonrası çocuğuna sarılarak beraberce "Arda Turan, Arda Turan" sloganları attığı belirtiliyor.

YORUMLAR 10
  • efewxq 9 yıl önce Şikayet Et
    utanmasalar arda Ronaldo dan daha iyi diyecekler:D
    Cevapla
  • selim d 9 yıl önce Şikayet Et
    Mlli takımın başarısızlığı ne Arda da ne de Milli takımda,Sorun Bizim kapasitemiz bu kadar. Türk insanı daha iyisini yapamaz, yapabilmesi için en az 2 nesil avrupa standartlarında yetişmesi gerekir, beslenmesinden, uyumasından, eğitiminden, ve en önemlisi spor ahlakına kadar, Ondan sonra birşeyler bekleyelim. Biz spor yapan sporcunun verdiği mücadeleyi bile takdir edemiyoruz. kısaca daha yiyeceğimiz 10 fırın ekek var ve bu nerden bakarsan bak kısaca en az 50 yıl demek.
    Cevapla
  • BİR BİZ KONUŞAMADIK 9 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa konuşacak konu bulamamıştır
    Cevapla
  • 76. DAKİKA 9 yıl önce Şikayet Et
    Tamam artık bu seneyide böyle kurtarır. Avrupa bir futbolcudan bu performansı hep bekler ama Arda veremezse yine klübede 76. dakikaları bekler keza Milli takımda da bir icraatını göremedik ya.. Arda oynamış Ronaldo bakmış :) Bir insanı vezirde yapmak rezilde yapmak ne kolay
    Cevapla
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Gören de Arda tek başına Real'i dağıttı sanacak. Ronaldo realin en iyisiydi. Ama takım rezalet. Benzema bomboş golleri kaçırıyor. Casillas her yan topu kaleye alıyor. James Rodriguez tam bi fiyasko. Tam bi overrated. Gereksiz yere o kadar para verdiler şu adama.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle