Galatasaray ve Fenerbahçe PFDK'da!

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Galatasaray ve Fenerbahçe'yi PFDK'ya sevk edildi.

Galatasaray ve Fenerbahçe PFDK'da!
Galatasaray ve Fenerbahçe PFDK'da!
GİRİŞ 02.09.2014 16:42 GÜNCELLEME 02.09.2014 16:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, çeşitli sebeplerden dolayı Galatasaray ve Fenerbahçe'yi PFDK'ya etti. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin yanı sıra Gençlerbirliği, Eskişehirspor, Torku Konyaspor, Bursaspor da PFDK'ya sevk edilen kulüpler arasında yer aldı. Kısa bir süre önce Trabzonspor'un resmi internet sitesinden bir açıklama yapan İbrahim Hacıosmanoğlu da PFDK'ya sevk edilen isimler arasında yer aldı.

İŞTE GEREKÇELER:

1- GENÇLERBİRLİĞİ’nin 29.08.2014 tarihinde oynanan ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.-GENÇLERBİRLİĞİ Spor Toto Süper Lig müsabakasında Futbol Disiplin talimatının 40. maddesi gereği “6 futbolcusunun sarı kart görmesi suretiyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareket” nedeniyle PFDK’ ya sevkine karar verilmiştir.

2- ESKİŞEHİRSPOR Kulübü’nün 30.08.2014 tarihinde oynanan ESKİŞEHİRSPOR-TORKU KONYASPOR Spor Toto Süper Lig müsabakasında Futbol Disiplin talimatının 53. maddesi gereği “çirkin ve kötü tezahürat” nedeniyle PFDK’ ya sevkine karar verilmiştir.

3- TORKU KONYASPOR Kulübü’nün 30.08.2014 tarihinde oynanan ESKİŞEHİRSPOR-TORKU KONYASPOR Spor Toto Süper Lig müsabakasında Futbol Disiplin talimatının 53. maddesi gereği “çirkin ve kötü tezahürat” nedeniyle PFDK’ ya sevkine karar verilmiştir.

4- GALATASARAY A.Ş’nin 30.08.2014 tarihinde oynanan BURSASPOR-GALATASARAY A.Ş Spor Toto Süper Lig müsabakasında Futbol Disiplin talimatının 46. Maddesi ve Yayın Talimatının 12. maddesi gereği “kulüp TV’sinin izinsiz görüntü alması suretiyle talimatlara aykırı hareket” nedeniyle ve Futbol Disiplin talimatının 53. maddesi gereği “çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle” PFDK’ ya sevkine karar verilmiştir.

5- BURSASPOR Kulübü’nün 30.08.2014 tarihinde oynanan BURSASPOR-GALATASARAY A.Ş Spor Toto Süper Lig müsabakasında Futbol Disiplin talimatının 53. maddesi gereği “çirkin ve kötü tezahürat” nedeniyle, PFDK’ ya sevkine karar verilmiştir.

6- İSTANBUL BAŞAKŞEHİR A.Ş. Kulübü oyuncusu RAJKO ROTMAN’ın 30.08.2014 tarihinde oynanan İSTANBUL BAŞAKŞEHİR A.Ş. -KASIMPAŞA A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında Futbol Disiplin talimatının 43. maddesi gereği “kural dışı hareket” nedeniyle 31.08.2014 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ ya sevkine karar verilmiştir.

7- FENERBAHÇE A.Ş.’nin 31.08.2014 tarihinde oynanan FENERBAHÇE A.Ş.-KARDEMİR KARABÜKSPOR Spor Toto Süper Lig müsabakasında Futbol Disiplin talimatının 49. maddesi gereği “stadyuma usulsüz seyirci alma” nedeniyle PFDK’ ya sevkine karar verilmiştir.

8- TRABZONSPOR A.Ş. ve Kulüp Başkanı Sayın İBRAHİM ETHEM HACIOSMANOĞLU’nun, 30.08.2014 tarihinde “Trabzonspor A.Ş. Kulübü resmi internet sitesinden yapılan sportmenliğe aykırı açıklamalar” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 38. maddesi gereği PFDK’ya sevkine karar verilmiştir."

YORUMLAR 1
  • ahmet şengül 9 yıl önce Şikayet Et
    niye yayıncı kuruluşa veriliyor yayınlar. bakın ispanyaya real ve barça kendileri satıyor maçlarını,bunu fb ve gs de yapsın,taraftarı çok olan hem ülkede hem dışarıda başarıyı götürür,yayıncı kuruluş,ligde heyecan kaçmasın diye şikenin dibine vuruyor. işte gerçekler. artık tv lerde özetler bile yok yazıklar olsun böyle sisteme,zorla lig tv almak için halkı sömürüyorlar,yayıncı kuruluşun ticaret ahlakı diye bişi yok, yasaklarla değil teşviklerle insanları yönlendire bilirsiniz.
    Cevapla