Aslan, Süper Lig'e 'süper' başladı

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 2014-15 sezonunu Bursa deplasmanında açtı.

Aslan, Süper Lig'e 'süper' başladı
Aslan, Süper Lig'e 'süper' başladı
GİRİŞ 30.08.2014 20:45 GÜNCELLEME 30.08.2014 21:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sarı kırmızılılar, Bursa Atatürk Stadı'nda konuk olduğu yeşil beyazlı rakibini 2-0 mağlup etti. Yeni sezona '4. yıldız' hedefiyle giren Cimbom'a galibiyeti 52. dakikada Burak Yılmaz ve 90. dakikada Olcan Adın'ın golleri getirdi. Aslan, sezonun ilk maçında 3 puanı hanesine yazdırarak lige moralli bir başlangıç yapmış oldu.

OLCAN YEDEK BAŞLADI

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli sürpriz bir 11'le maça başladı. İtalyan teknik adam, Süper Kupa'da Fenerbahçe ile oynadıkları müsabakada sahaya sürdüğü Telles, Olcan, ve Yasin'i Bursaspormücadelesinde yedek soyundurdu. 

YENİ TRANSFERLER KULÜBEDE

Bursa'nın hocası Şenol Güneş de, farklı bir kadroyla sahaya çıktı. Yeşil beyazlı ekibin önemli oyuncularından Belluschi ile yeni transferler Holmen ve Josue yedek kulübünde bekletildi. 

BURSA'DA SESSİZ İLK YARI

Karşılaşma iki takımın da kontrollü oyunuyla başladı. Taraflar, ilk 45 dakikada birbirlerine oyun anlamında üstünlük kurmakta zorlandı. Orta alanda iyi çoğalan Bursaspor, rakibine bu bölümde fazla hücum şansı tanımadı ancak kendisi de pozisyon üretemedi. Yeşil beyazlıların savunmasında açık bulamayan Cimbom da nedeniyle istediği pozisyonları bulamadı. Maçında ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

PERDEYİ BURAK AÇTI

Atatürk Stadı'nda ikinci yarıya G.Saray istekli başladı. Sarı kırmızılılar, 47. dakikada Bruma'nın şutunda rakip kalede tehlike yaşatırken bu pozisyon adeta golün habercisi oldu. 52'de orta sahada savunmanın uzaklaştırmak istediği topu lapan Burak, boş durumdaki Bruma'yı gördü. Sağ kanattan ilerleyen Portekizli genç yıldız, ceza sahasına ortaladı. Sol çaprazda topla buluşan Burak, meşin yuvarlak havadayken bekletmeden vuruşunu yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

BU KEZ FIRSATI KAÇTI

Burak'ın golüyle rahatlayan Cimbom, 60'da yine golcü oyuncuyla bir fırsat daha yakaladı. Yine savunmanın hatasının değerlendiren Burak, sağ çaprazdan içeriye girerek vuruşunu yaptı ancak çerçeveyi tutturamadı.

BURSA BERABERLİĞİ ARADI

Maçta son 15 dakikalık bölüme girilirken, ev sahibi Bursaspor, beraberlik için baskını arttırmaya başladı. 69'da Volkan'ın ortası Ozan Tufan'ın şutunda top yan ağlarda kalırken, 74'te ceza alanı içinde Fernandao'nun röveşatasında kaleci Muslera, topu kurtarmayı başardı.

'AL DA AT' DEDİ AMA…

Galatasaray, dakikalar 79'u gösterdiğinde bir kez daha Burak ile gole çok yaklaştı. Olcan'ın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Burak, Harun'u geçemedi. 

İLK LİG MAÇI, İLK GOL 

Sarı kırmızılıların yeni transferi Olcan, 90. dakikada maçtaki perdeyi kapatan isim oldu. Sağ kanattan defansın arkasına sarkan Veysel, pasını bol durumdaki Olcan'a gönderdi. Yıldız oyuncu, meşin yuvarlağı boş kaleye göndermekte zorlanmadı: 2-0. Kalan dakikalarda ise iki ekip de skoru değiştirecek golü bulamayınca mücadele G.Saray'ın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Bursaspor: 0 - Galatasaray: 2

Stat: Atatürk
Hakemler: Halis Özkahya, Ekrem Kan, Kemal Yılmaz

Bursaspor: Harun Tekin, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, İbrahim Öztürk, Aziz Behiç, Volkan Şen, Ozan Tufan, Bekir Yılmaz (Dk. 84 Josue), Ferhat Kiraz (Dk. 25 Belluschi), Traore (Dk. 72 Holmen), Fernandao

Galatasaray: Muslera, Veysel Sarı, Chedjou, Semih Kaya, Hakan Balta, Selçuk Şahin, Yekta Kurtuluş, Melo, Sneijder (Dk. 77 Yasin Öztekin), Bruma (Dk. 68 Olcan Adın), Burak Yılmaz (Dk. 88 Umut Bulut)

Goller: Dk. 52 Burak Yılmaz, Dk. 90 1 Olcan Adın (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 17 Bekir Yılmaz, Dk. 90 3 Volkan Şen (Bursaspor), Dk. 25 Melo, Dk. 49 Selçuk İnan, Dk. 51 Chedjou, Dk. 57 Yekta Kurtuluş (Galatasaray)

YORUMLAR 1
  • Aslantepeli 9 yıl önce Şikayet Et
    Ver gaz Tumspor, ver gaz. Biz Dunya Futbolunda soz sahibi olalim diye ugrasiyoruz, sen ''tipik Lazio'' takimina Super diyorsun. Ne diyelim, kolay gelsin
    Cevapla