Bursaspor Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta?

Süper Lig'de ilk hafta Galatasaray - Bursaspor maç kadrosu özeti. Bursaspor Galatasaray maçı canlı yayını ne zaman, hangi kanalda izlenecek?

Bursaspor Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta?
Bursaspor Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta?
GİRİŞ 30.08.2014 15:17 GÜNCELLEME 30.08.2014 15:51

Süper Lig'de ilk hafta iki büyük takım Bursaspor ve Galatasaray Bursa'da saat 19:00'da karşı karşıya geliyor. Ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde zorlu rakiplere karşı temsil edecek Galatasaray Süper lige iyi başlamak, UEFA kupasından elenen Bursaspor ise bu maç ile teselli bulmak amacıyla sahaya çıkıyor. Bursa'da oynanacak Bursaspor Galatasaray maçını hakem Halis Özkahya yönetecek. 

Galatasaray Bursaspor maçının hakemleri ise şöyle; 

EKREM KAN(1. Yardımcı Hakem)
KEMAL YILMAZ(2. Yardımcı Hakem)
ÖZGÜR YANKAYA(Dördüncü Hakem)
KORAY GENÇERLER(5. Hakem)
MUSTAFA ÖĞRETMENOĞLU(6. Hakem)

Galatasaray'ın Bursaspor hangi kanalda, saat kaçta?

Bursaspor Galatasaray maçı 30 Ağustos Cumartesi günü saat 19:00'da başlayacak ve Lig TV'den canlı yayınlanacak.

Galatasaray'ın Bursaspor maçı kadrosu

GALATASARAY: Muslera, Veysel, Chedjou, Semih, Hakan, Selçuk, Melo, Bruma, Olcan, Sneijder, Burak Yılmaz
TEKNİK DİREKTÖR: Cesare Prandelli

Bursaspor'un Galatasaray maçı kadrosu

BURSASPOR: Harun, Şener, İbrahim, Serdar, Aziz, Aziz Eraltay, Traore, Belluschi, Volkan Şen, Hodlmen, Ozan İpek, Fernandao 
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

Galatasaray hangi formayı giyecek? Bursaspor hangi formayı giyecek?

Galatasaray takımı çubuklu formasıyla sahada olacak.

Bursaspor'un ise müsabakaya "Efsane Çubuklu" formasıyla, kalecisinin ise mavi formasıyla çıkması kararlaştırıldı. 

Yeni Sezon Öncesinde Beş Hazırlık Maçı
Teknik Direktör Cesare Prandelli yönetiminde sezon hazırlıklarına Temmuz ayında başlayan Galatasaray, toplam beş hazırlık maçına çıktı. Avusturya’nın Windischgarsten bölgesinde gerçekleştirdiği kamp çalışmaları sırasında SK Vorwarts Steyr ile karşılaşan takımımız, Steyr Stadı’nda oynanan karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı. Galatasaray, 23 Temmuz Çarşamba günü ise Viyana’da oynanan maçta Rapid Wien’e 3-1 mağlup oldu.

Daha sonra Macaristan’a geçen Galatasaray, Budapeşte’de Macaristan 1. Lig ekiplerinden Honved’e rakip oldu. Burak Yılmaz’ın golleri ile sahadan 2-1 galip ayrılan Prandelli'nin ekibi, bu maçın ardından İstanbul’a döndü. Takımımız, 6 Ağustos Çarşamba günü İzmir Atatürk Stadı’nda La Liga ekiplerinden Atletico Madrid ile karşılaştı. Karşılaşma 0-0 eşitlikle sona erdi. Son olarak Brüksel’de Belçika 2. Lig ekiplerinden RWS Bruxelles ile karşılaşan Galatasaray, bu maçtan 1-0 galip ayrıldı.

Sezon Açılışı: Ligdeki 57. Maçta 39. Galibiyet İçin
Galatasaray, Süper Lig tarihinde oynadığı 56 ilk hafta karşılaşmasında 38 galibiyet aldı. Bu maçların 7’sinden beraberlikle ayrılan takımımız, 11 maçta ise mağlup oldu. Galatasaray, açılış maçlarında 103 defa rakip fileleri havalandırmayı başardı. Takımımızın lig tarihindeki en farklı başlangıcı ise daha önce üç defa gerçekleştirebildiği 4-0’lık skorlarla oldu: (1964-1965 sezonu, Feriköy; 1983-1984 sezonu Karagümrük ve 2007-2008 sezonu Çaykur Rizespor.) Galatasaray, geçtiğimiz sezon 1. hafta karşılaşmasında Gaziantepspor’u 2-1 mağlup etmişti.

1970-71 Sezonu: 1. Hafta, Bursaspor - Galatasaray 
Galatasaray, geride kalan 56 sezonun ilk hafta maçlarında Bursaspor ile bir kez karşılaştı. İki ekip 1970-71 sezonunda Bursa Atatürk Stadı’nda karşı karşıya gelmiş, 19 Eylül 1970 tarihinde oynanan karşılaşmadan Bursaspor 1-0 galip ayrılmıştı. Galatasaray, 1970-71 sezonuna mağlubiyetle başlasa da sezonu şampiyon olarak tamamlamıştı. 

91. Randevu
Galatasaray ile Bursaspor, yarın yapacakları maçla lig tarihinde 91. kez karşı karşıya gelecek. Galatasaray, 1967-1968 sezonunda ilk kez 1. Lig’e yükselen Bursaspor ile yaptığı karşılaşmalardan 46'sını galibiyetle kapattı, rakibine 21 kez yenildi. İki takım arasındaki 23 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Takımımız, 90 maçta rakip filelere toplam 151 gol attı, yeşil-beyazlı ekip ise 76 golle karşılık verebildi.

2013-2014 Sezonu Mücadeleleri
İki takım geçen sezon lig ve kupada toplam 4 kez karşı karşıya geldi, 25 Ağustos 2013 tarihinde Bursa’da oynanan 2. hafta karşılaşması 1-1 sona ererken, ligin ikinci yarısında İstanbul’da oynanan maçtan Galatasaray 6-0 galip ayrılmıştı. İki takımın kupa maçlarında da Galatasaray üstünlüğü vardı. Kupada İstanbul’daki karşılaşma 2-2 sona ererken Galatasaray, Bursa’dan 5-2’lik galibiyetle döndü.

Bursaspor Şenol Güneş Yönetiminde 
Sezona Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde başlayan Bursaspor, sezon öncesinde Kocaeli Kartepe ve Slovenya’da olmak üzere iki hazırlık kampı gerçekleştirdi. Sezon öncesi ilk ciddi sınavında Bursa’da UEFA Avrupa Ligi 2.Ön Eleme Turu maçında Gürcistan ekibi Chikhura Sachkhere ile karşılaşan Bursaspor, bu maçtan 0-0 beraberlikle ayrıldı. Deplasmanda da aynı sonuçla sahadan ayrılan yeşil-beyazlılar, penaltı atışları sonucunda rakibine 4-1 mağlup olarak UEFA Avrupa Ligi’ne veda etti. Sezon öncesi hazırlık maçlarında Akhisar Belediyespor ve Trabzonspor ile 0-0 berabere kalan Bursaspor, Şanlıurfaspor’a ise 1-0 mağlup oldu.

KAYNAK: HABER7