Demirören açıkladı: Ceza sistemi değişti

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TRT 1'de yayınlanan Stadyum programında Ersin Düzen ile Hakan Ünsal'ın sorularını yanıtladı.

Demirören açıkladı: Ceza sistemi değişti
Demirören açıkladı: Ceza sistemi değişti
GİRİŞ 24.08.2014 23:47 GÜNCELLEME 25.08.2014 04:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bodrum'da gerçekleşen programda Yıldırım Demirören'in açıklamalarından satır başları şöyle:

* İki güzide kulübümüz Fenerbahçe ile Galatasaray, Süper Kupa'da karşı karşıya gelecekler. Öncelikle bu iki kulübümüze de teşekkür ediyorum, gelirleri almayıp Soma'ya bıraktıkları için.Hakemler, gözlemciler, yöneticiler, basın, herkes stada ücretli girecek. Tüm gelir Soma yararına bağışlanacak. Herkese anlayışı için teşekkür ediyorum.

"EMRE VE SELÇUK'A TEŞEKKÜR EDERİM"

* Emre ve Selçuk'un açıklamalarını da okudum. Onlara da teşekkür ediyorum. İsmail Hoca ile Prandelli de aynı şekilde konuşmuşlar. Dostane bir hava var. Hepsine teşekkür ediyorum.

"27 TANE YENİ STAT YAPILIYOR"

* Türkiye'de şu an 27 tane yeni stat yapılıyor. Şehirlerden büyük statlar bunlar, hepsi de güzel. Ama bunlar için taraftar gerek. Taraftar olmazsa statların bir önemi yok. 3 büyük takımı çıkardığımızda Süper Lig'de takımlar maçlarını ortalama 5 bin kişiye oynuyor. Trabzonspor bile 11-12 bin kişi falan. Taraftarlara da görevler düşüyor.

"BAĞIRARAK ŞAMPİYON OLAMAZSINIZ"

* Bağırarak şampiyon olamazsınız. Sezon sonunda bir tane takım şampiyon olacak. 20. şampiyonluk, 15. şampiyonluk bunun sonu yok. Belli bir sayıya gelince bitmeyecek ki bu. Önemli olan bir tane takımımız şampiyon olacak ve bu bir oyun, oyun devam edecek.

* İspanya'da geçen sezon son maç, Barcelona ile Atletico Madrid oynadı, Atletico Madrid şampiyon oldu, o statta Barcelonalı 90 bin kişi Atletico Madrid'i alkışladı. Futbol sahada oynanmalı, bu seviyelere gelmemiz lazım.

"BİZ DE CEVAP VERSEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜYECEK"

* Bugün Türkiye'de hakemler eleştiriliyor, herkes konuşuyor. İspanya'da İngiltere'de hatta Dünya Kupası'nda daha fazla hakem hatası yapılıyor. Ama orada kalıyor, ertesi gün konuşulup büyütülmüyor. Bizde herkes konuşuyor, futbolcu konuşuyor, yönetici konuşuyor. Ee biz de çıkıp cevap versek bu çığ gibi büyüyecek, cevap vermiyoruz bitsin diye.

* Benim bu görevde 3. senem doluyor, 3-4 senede toplasan 4 kere çıkıp konuşmuşumdur. Benim hiç konuştuğumu, cevap verdiğimi gördünüz mü, vermiyorum. Aynı şekilde yönetimime de söylüyorum, Zekeriya (Alp) Ağabey'e cevap vermeyin diyorum. Ki biz cevap versek basının hoşuna gider, ne kadar büyürse o kadar haber, reyting, tiraj, ama büyütmemek lazım.

"CEZA SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRDİK"

* Ceza sistemini tamamen değiştirdik. Yaptırımlar kademe kademe ilerleyecek. Ev sahibi takım taraftarı ceza alsa bile, rakip takım taraftarı maça gidebilecek. Deplasman yasağı da kalkacak. Mesela Galatasaray İzmir'de maça gitti ve deplasman seyircisi ceza aldı diyelim. O zaman Türk Telekom Arena'daki taraftar etkilenmeyecek, yine deplasmandaki taraftar ceza alacak.

"E-BİLET TÜM SPOR BRANŞLARINDA UYGULANACAK"

* E-bilet sayesinde deplasmanda ceza alan taraftar içerideki maça da giremeyecek. E-bilete geçiş süreci kolay olmayacak ama değişimler sancılı olur. Bir nevi taraftar kart alıyorlar. Kulüplerine de yardımcı olmuş olacaklar. Bu kart 2-3 yıl sonra basketbolda voleybolda bütün spor branşlarında da kullanılacak ve oralara da entegre edilecek. Bu karar meclisteki 4 partiden de imza aldı. 4 partinin de imzaladığı nadir kararlardandır.

"DEPLASMAN YASAĞINA BİZ KARIŞMIYORUZ, SORUN YOKSA BİZ İZİN VERİRİZ"

* Büyük takımların arasındaki maçlara deplasman seyircisi gitmesine biz karışmıyoruz. Ona kulüpler ve İl Güvenlik Kurulları karar veriyor. Onlar bize onay verirse biz karışmayız. Kulüpler olumlu yaklaşırsa, İl Güvenlik Kurulu da sorun yok derse biz izin veririz. Bizim bu konuyla ilgili sorunumuz yok. Ceza uygulamasında bir yenilik de şu olacak. Bütün stat ceza almışsa deplasman seyircisi stada girebilecek. Mesela Gaziantepspor taraftarı ceza almış, o hafta kimle oynuyorlarsa o takımın taraftarları maça girebilecek.

YORUMLAR 2
  • Samet Ergül 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamı sevmiyorum fakat !. Bu e bilet uygulamasını sonuna kadar destekliyorum. Hata yapan kim ise ceza artık ona uygulanacak. Ne güzel söylemiş deplasmana giden taraftar gurubu ceza alıyor ise takımın şehirde kalan taraftarı bu cezadan nasibini almayacak, etkilenmeyecek. Bu e bilet uygulaması sayesinde küfür ve taşkınlık inşallah bitecek. İlk defa adam gibi bir yeniliğe ulaşmış olduk ve bu sayede futbol kültürümüzün artacağını düşünüyorum. Holiganların bu uygulamadan rahatsız olması normal adı üstünde holigan :)))
    Cevapla
  • KAYA TRABZONLU 9 yıl önce Şikayet Et
    şikecilere hayır. baş şikeci yine utanmadan konuşmuş. birde güya tarafsız(!) devlet kanalı trtde. Allah bunların hepsini ıslah etsin amin
    Cevapla