Fenerbahçe, Antep'i bozguna uğrattı

Lider Fenerbahçe, haftanın kapanış maçında Gaziantepspor'u deplasmanda farklı bir skorla mağlup ederek şampiyonluk yolunda çok önemli bir üç puan aldı.

Fenerbahçe, Antep'i bozguna uğrattı
Fenerbahçe, Antep'i bozguna uğrattı
GİRİŞ 24.03.2014 19:00 GÜNCELLEME 24.03.2014 22:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Galatasaray'ın Kayserispor'a yenildiği haftada Gaziantepspor'a konuk olan Fenerbahçe, baştan sona üstün futbol sergilediği maçı Emenike (2) ve Moussa Sow'un golleriyle 3-0 kazandı. 

Senegalli Sow 85 gün aradan sonra golle tanışırken Emmanuel Emenike rakip savunma oyuncularına zor anlar yaşattı. Fenerbahçe bu sonucun ardından puanın 57 yaparken en yakın rakibi Beşiktaş'a 7, üçüncü sıradaki Galatasaray'a ise 8 puan fark attı. 

Sarı lacivertlilerin 'hükmen galip' sayılması beklenen Trabzonspor maçından gelecek 3 puan ise henüz eklenmedi. Fenerbahçe yenilgisiyle 35 puanda kalan Gaziantepspor gelecek hafta deplasmanda Sivasspor'a konuk olurken Fenerbahçe sahasında Bursaspor'u ağırlayacak. 

VOLKAN MAÇ ÖNCESİ 'YOKUM' DEDİ 

Fenerbahçe'de zorlu Gaziantepspor karşılaşması öncesinde kaleci Volkan Demirel şoku yaşandı. Belindeki sakatlığına rağmen Antep'e gelen tecrübeli file bekçisi, maç öncesinde ısınmalarda kendisini denedi. Ancak ağrıları artan Volkan, teknik heyete oynayamayacağını belirtince yedek kaleci Mert Günok maça ilk 11'de başladı. Başarılı kaleci maçta sergilediği performansla alkış topladı. Öte yandan Fenerbahçe'de son haftalarda artan performansıyla dikkat çeken Alper Potuk karşılaşmaya yedeklerde başlarken Raul Meireles 11'de şans buldu. 

GOL GELİYORUM DEDİ

Gaziantepspor karşısında maça istekli başlayan Fenerbahçe, 8. dakikada gole çok yaklaştı ancak topu kale çizgisinden geçirmeyi başaramadı. Caner Erkin'in kullandığı köşe vuruşunda Kuyt ön direkte topu kafayla arkaya aşırdı. Sow'u geçen top kaleye doğru yöneldi ancak Gaziantepspor savunmasında Birol topu çizgiden çıkartarak tehlikeyi uzaklaştırdı. 

EMENIKE 'TANK' GİBİ 

Fenerbahçe'nin gole yaklaştığı anlarda 10. dakikada Emmanuel Emenike sahneye çıktı ve sarı lacivertlileri 1-0 öne geçiren golü attı. Dirk Kuyt'ın uzun pasında Nijeryalı futbolcu topa doğru hareketlendi. Gaziantepspor savunmasında Stankevicius ve Binya arasından topu alan Emenike, iki savunmacıya rağmen ceza sahası içinde yaptığı vuruşta topu ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 üstünlüğe taşıdı. 

SOW KAÇIRDI EMENIKE YİNE AFFETMEDİ 

Gaziantepspor'da savunma oyuncuları Fenerbahçe'nin golcüleri karşısında oldukça etkisiz kaldı. Sarı lacivertli oyuncular hızları ile Gaziantepspor savunmasına sık sık zor anlar yaşattı. Maçın 31. dakikasında orta sahada topla buluşan Moussa Sow, 3 G.Antepli oyuncuyu peşine taktı. Ceza sahası içine giren Senegalli'nin vuruşu yandan auta gitti. Bu kez 34. dakikada Binya'nın sektirdiği topu takip eden Emenike, rakibinden daha hızlı davranınca ceza sahası içinden yaptığı vuruşla hem takımının, hem de kendisinin ikinci golü attı. 

EMENIKE HAT-TRICK'i ZORLADI 

İlk yarıda oyunun hakimi olan Fenerbahçe, ikinci 45 dakikada da rakibine iyi oyun şansı vermedi. Gaziantepspor'un organize olmakta zorlandığı karşılaşmada, sağlı sollu ataklarla rakibini boğan Fenerbahçe, farkı arttırma fırsatlarını değerlendiremedi. Maçta iki golü bulunan Emmanuel Emenike, ikinci yarının başında birçok net pozisyona girdi ancak sarı lacivertli futbolcu bu fırsatlardan eli boş döndü. 

SOW HASRETİNİ DİNDİRDİ 

Fenerbahçe formasıyla 85 gündür gol atamayan yıldız golcü Moussa Sow, Gaziantepspor deplasmanında bu hasretine son verdi. Topla birlikte Gaziantepspor yarı sahasında hareketlenen Moussa Sow, rakibinden sıyrıldıktan sonra ceza yayı üzerinde köşeye yaptığı plase vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve takımını 3-0'lık üstünlüğe taşıdı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele bu skorla tamamlandı.

Gaziantepspor-Fenerbahçe
GALERİYE GİT
YORUMLAR 6
  • yıldırım 10 yıl önce Şikayet Et
    Haşrolmak. Arkadaş güya eleştirecek."İnşallah birlikte haşrolursunuz" diye insanlar eleştirilmez.Yaptığı yorumla insanları bir kefeye koyup,daha sonra ahireti ile ilgili laf söylemek bir Müslüman kişiye yakışmaz.Kaldı ki "son nefes" ile ilgili Peygamberimizden bir çok hadis ulaşmışken,kişilerin ahireti ile ilgili konuşmamak gerektiği yönünde bir çok hadis varken ve Peygamberi örnek almamız şiddetle önem arz ederken,bunu sadece namaz,oruç,hac ibadetlerinde yapmayıp özellikle sosyal ilişkilerde yapmamız gerekir.Yorumunuz ve kullandığınız ibareler hiç te yakışık almamış.
    Cevapla
  • Ömer Köse 10 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler. Fenerbahçe'yi bir Galatasaray'lı olarak bu sene şampiyon oldukları için tebrik ediyorum.Bizim milyonları önlerine serdiğimiz ruhsuz futbolculardan daha az kazanıp yüreğini daha fazla sahaya koyan futbolculara sahip oldukları için tebrik ediyorum.Şampiyonlar Ligi'ne katılamamasına çok üzüldüm gerçekten.Keşke bizim yerimize gitseydiniz en azından futbol oynayarak elenirdiniz, bizim ruhsuzlar gibi sahada dolanarak değil
    Cevapla
  • Cevat Öner 10 yıl önce Şikayet Et
    11 adam, meşin top ve sevdalıları. kendi söylemiyle son nefeste sözü fener olacak aziz başkan, dün anıtkabire yürüyen onbinler, milyonları götüren topçular... inşallah hepiniz ayrılmaz ve birlikte haşrolursunuz. başka söze ne gerek...
    Cevapla
  • Hulusi kilinc 10 yıl önce Şikayet Et
    spor mu siyaset mi . Spor yorumu yaparken bile AK PARTİ'ye saldırılıyor ya.gerçi AK PARTİ dışındakilerden çoğu şeyi bekliyoruz artık. twitter ın kapatılması ile hükümeti baltalamak adına sırf amblemi kuş diye konuya girmiş ve kartalı kanaryayı katmış işin içine.sonuna da yaşasın fenerbahçe cumhuriyeti diyor.yemezler.RT.Erdoğan senden daha çok fenerlidir.
    Cevapla
  • Haydar yILMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    haydi kanaryam ötmeye devam et, ötmeni kimse engeleyemeyecek . kartal, kanarya, twitter, kuşların ötmesinden uçmasından korkanlar, kuşları asla kafese koyamayacaklar, yaşasın fener cumhuriyeti, cumhuriyetimize sahip çıkalım, yobazları ülkemizden kovalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle