Şike iddialarına çok sert cevaplar!

4-3'lük tarihi maçta Cordoba'nın bilerek kırmızı kart gördüğünü iddia eden Pancu'yu kınayan F.Bahçe ve Beşiktaşlı eski futbolcular, "O maçta şaibe, leke yoktu, dürüst bir mücadele vardı" dediler.

Şike iddialarına çok sert cevaplar!
Şike iddialarına çok sert cevaplar!
GİRİŞ 16.01.2014 09:21 GÜNCELLEME 16.01.2014 09:31

Beşiktaşlı eski futbolcu Daniel Pancu'nun, 2004-05 sezonunda Kadıköy'de oynanan ve 4-3 Beşiktaş'ın galibiyetiyle biten karşılaşma ile ilgili iddiaları yoğun tartışmalara neden oldu.

Maçın son 10 dakikasında kırmızı kart gören Cordoba'nın yerine kaleye geçen Pancu'nun, Kolombiyalı kaleciyi bilerek kendisini oyundan attırmakla suçlaması, dönemin futbolcuları tarafından kesin bir dille reddedildi.
O maçta forma giyen futbolcfular, Hürriyet'e konuşurken, Cordoba'nın penaltıya neden olması ve kırmızı kart görmesinin oyunun doğal gidişi içinde gerçekleştiğini söylediler.

F.Bahçeliler ayrıca, 2003-04 şampiyonuğunu da alın terleriyle tertemiz kazandıklarını belirttiler.

RÜŞTÜ REÇBER
Eski F.Bahçe ve Beşiktaşlı futbolcu

Böyle şey olmaz Pancu'yu kınıyorum

BU iddiaların bir insanın aklına gelmesi tüyler ürpertici. Pancu'dan da o zaman böyle bir şey duymadım. Cordoba'nın hatası veya kasti bir davranışı yoktu. Futbolun içinde ve kurallara göre oyundan atıldı. Pancu'yu kınıyorum. Ben 4 gol yedim. O ise 3. Böyle birşey olur mu?

İBRAHİM TORAMAN
Beşiktaşlı futbolcu

CORDOBA İDDİANIN AKSİNE ASLANLAR GİBİ OYNADI

TAKIMDA Cordo'ya bir tepki olduğunu biliyorum. Ama bu neden oldu, tam bilemiyorum. Ben o zaman Beşiktaş takımında yeniydim o nedenle olayın bu kısmını bilemiyorum. Ama bir futbol insanı olarak gördüğüm ve bildiğim, Cordoba aslanlar gibi oynadı, maçı da biz kazandık. Buna rağmen Pancu neden böyle söyler ki?..

ÖNDER TURACI
F.Bahçeli eski futbolcu

Biz Rüştü'yü suçladık mı?

PANCU'nun böyle bir şey söylemesi için dayanağı olması gerek. İddia ettiği gibi bir şey yok. Maçta şaibeli hiçbir şey hissetmedim.. Neye dayanarak böyle söylemiş? Bizim açımızdan şanssız bir maçtı. Rüştü de uzaktan goller yedi ama şanssızlıktı. Ama kimsenin aklına öyle bir şey gelmedi Rüştü ile ilgili.

MEHMET YOZGATLI
F.Bahçeli eski futbolcu

FENER-BEŞİKTAŞ MAÇINDA ŞAİBE OLMAZ

O maçta şike olacağını asla düşünmüyorum. Cordoba bir çıkış yaptı penaltı oldu. Diğer futbolcular da hatalar yaptı. Şike mi yapmış olduk? Cordoba'nın hareketi belki penaltı bile değildi. Hakem hata yaptığında şike mi yapmış oluyor? F.Bahçe-Beşiktaş maçında şike yapılabileceğini kim düşünür...

KORAY AVCI
Beşiktaşlı eski futbolcu

PANCU'NUN YAPTIĞI ÇOK AYIP
Pancu her halde gündemden düştü. Böyle yaparak gündeme gelmek istiyor. Yoksa bu tarz çıkışlarla Türkiye'de teknik adam mı olmak istiyor? Ayıptır bunlar... Ben o karşılaşmada öyle bir şey hissetmedim. İki takım da çıktı topunu oynadı ve ben de bir gol attım, Beşiktaş olarak hak ettiğimiz bir galibiyet aldık.

ÇAĞDAŞ ATAN
Beşiktaşlı eski futbolcu

Cordoba'dan hiçbir kuşku duymadım

Cordoba'nın bilerek kırmızı kart görüp, kasten kendini oyundan attırma gibi bir olayın içinde olduğunu hissetmedim. Sahadaki kimse de kalecimizin bunu yapabileceğini sanmıyordur diye düşünüyorum. O atıldıktan sonra son 10 dakika kalede Pancu vardı. Neden böyle konuşmuş ki? Kaleye geçmeyi de kendi istedi.

TAYFUR HAVUTÇU
Beşiktaşlı eski futbolcu

'İhanet etti' demek büyük yanlış

Cordoba maçın heyecanındaydı. Bu heyecanı yüzünden de çıkış yaparken zamanlama hatası yaptı ve penaltıya sebep oldu. İhanet etti demek yanlış. O atmosferi yaşamak lazım. Pancu neden böyle konuştu. Bunca zaman sonra bu sözleri hangi düşünceyle etti bilmiyorum. Biz o gün F.Bahçe'yi evinde yendik.

ALİ GÜNEŞ
F.Bahçe ve Beşiktaşlı eski futbolcu

Pancu'nun iddiası haksız ve temelsiz

Hayatım en zorlu maçıydı. Takım olarak inanılmaz performans gösterdik. Cordoba neden ihanet etsin. Ayıp böyle sözler... Futbolcu sahaya çıktığında galibiyete şartlanır. Belki de ondan sinirlendi. Bu siniri yüzünden de hatalı bir hareket yapıp kırmızı gördü. Maçların atmosferleri başkadır. Pancu'ya katılmıyorum.

KAYNAK: HÜRRİYET