Sergen Yalçın: Mancini ayağını denk alsın!

"Ülke gelişirken teknik adamlar geride kalmış" diyen Mancini şimşekleri üzerine çekti.

Sergen Yalçın: Mancini ayağını denk alsın!
Sergen Yalçın: Mancini ayağını denk alsın!
GİRİŞ 12.01.2014 10:25 GÜNCELLEME 12.01.2014 11:09
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin 51. TSYD Sporun Zirvesi seminerindeki sözleri yankı yarattı. "Türk futbolunun Almanya, İngiltere, Fransa ve İspanya seviyesinde olduğunu söyleyemem. Ülke her anlamda gelişirken, teknik adam ve oyuncu anlamında geride kalmış. Belki de Türk teknik adamlar daha çok yurt dışında çalışmalı. Ya da Bilic, Şota gibi yabancı teknik adamlar buraya gelerek futbolun ilerlemesi için çalışabilir" diyen Mancini fitili ateşledi.

SERGEN: "BU DEDİKLERİNİ YEDİRTİRLER ADAMA"

"Mancini gibi adamları getirip 5 milyon Euro garanti para verirsen, adam gelip senin teknik direktörünü böyle aşağılar! Bunun başka açıklaması mı var! Yazık yani. Ne günlere kaldık. Mancini'nin de teknik direktörlüğünü göreceğiz sezon bittiğinde. Bakalım nerede olacak. Daha yeni geldi, ayağını denk alsın. Fazla konuşmasın, burası Türkiye. Sonra her dediğini yemek zorunda kalır. Konuşurken iyi düşünsün, haddini aşmasın. Aklını başına toplasın biraz."

TERİM: "BİRÇOK YOLLARI DENİYORLAR"

Fatih Terim'e konuyla ilgili düşüncesini soruldu. Terim, önce Mancini'nin sözlerini tekrarlattı, "Onun fikridir. Herkesin kendi fikri vardır" dedikten sonra eklemeden de geçemedi: "Türk antrenörlerinin kendini geliştirmek için birçok yolları denediğine, birçoğunun, tabii ki hepsinin değil, iyi noktada olduğuna da inanıyorum."

DENİZLİ: "TÜM HOCALAR AYNI EĞİTİMİ ALIYORLAR"

"Hangi sürede bu düşünceye varmış merak ettim. Bu kadar kısa sürede bu tespiti yapmak imkansız. Hangi manada söyledi, onu da öğrenmek lazım. Türkiye, UEFA ülkesi. Tüm hocalar aynı standartta eğitim görüyor. Hepsinin her ülkede geçerli prolisansı var. Mancini, 2 gün önce Türk hocalarla bir araya geldi. Keşke o ortamda bu düşüncelerini paylaşsaydı. Böyle bir fırsatı vardı."

VURAL: "NE KADAR EKMEK O KADAR KÖFTE"

Ne kadar ekmek o kadar köfte Ben, İtalyan hocaların ne eğitim aldığını bilmiyorum. Onun da Türk hocaların ne eğitim aldığını bildiğini sanmıyorum. Acaba bu sözleri Türk futbolunun Avrupa'daki durumu nedeniyle mi söyledi, sormak lazım. Patlıcandan lahana dolması olmaz. Bize sunulan imkanlarla ona sunulan imkanlar arasında dağlar kadar fark var. Yani ne kadar ekmek, o kadar köfte. O yüzden Sayın Mancini'yi ciddiye almıyorum.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 23
  • hur dilber 10 yıl önce Şikayet Et
    yorumcu. Sergen Turkiyenin yetistirdigi en buyuk yetenektir altyapida. Derval yada tosak ada. Piontek ile calismadi. Turk antrenorunun. Yetistirdigii futbolculari sayabiliriz. Ama sergen yorumcu olarak. Bu cumleleri soyleyebilir. Antrenorken soyleyemezsin. Galatasarayi yenersen dediklerini.gosgsunu gere gere tekrar solersin ama yenildiginde durumun cok kotu . Kolay gelsin
    Cevapla
  • Ömer Taş Gs 10 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimsin ki ?. Mancini doğru söylüyor..4 maç kazandın diye kendini morinho felan mı sandın ?Bi kendi kariyerine bak bir de Mancini'nin kariyerine bak sonra konuş..
    Cevapla
  • beng-i felah 10 yıl önce Şikayet Et
    mancini zırvalamaktan bir adım öne gidememiş. . size bir soru bugün dunyanın en ünlü 10 teknik direktörü kimdir desem 5 tanesi hollandalıdır. ama milli takımda olmasa da ülke çapında holanda futbolu bitmiştir. bizim bölgesel amatör ligi takımları onların süperlig takımlarına denktir. asıl sorun futbol altyapısını oluşturup bu işin eğitimini yapamamakta.
    Cevapla
  • isa korkmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    sergen çok biliyor. türk futbolu kara düzen oynatmamaya çalışıyor. teknik adamların katkısı yok ki vur kır parçala bu maçı kazan... eee madem oyle bursa yı şampiyonlar liginde gördük... antep gençler neredeler. türk takımları sadece türk oyuncu zorunluluğu yüzünden puan alabiliyorlar. yabancı sınırlaması olmasa gs 15 puan farkla lider olurdu adamlar dany satıyorlar. amrabatı satıyorlar koy fenere beşiktaşa banko oynarlar... federasyon gs ilerlemesini istemiyor....
    Cevapla
  • huseyinuner 10 yıl önce Şikayet Et
    Türk futbolu hk.. Sergen efendi arab kanallarını aç orada maçları seyret ve göreceksinki ,hepsi AVRUPAlı teknik adam. Arablar enayimi madem TÜRK teknik adamları gelişmiş onlardan bir tane bile yok.. Sergen bey yıllardır TV ahkam kesecegine kendini avrupada egitseydi... Mancinin söylediginin delili ,hangi Türk teknik adalardı ( bazıları hariç ) yetiştirdigi DUNYA ÇAPINDA YILDIZ oyuncu var oda olsa olsa ,Avrupa menşeli olur (Mesut Özdil gibi ).. Bir teknik adam yıllardır döne dolaşa takımlardan takım takıma geçerken İTALYA da istifa eden bir sene boş kalıyor.(fatih hocayada Milan yapmıştı boş oturtup parasını ödemişti ). Bizim teknik adamlar BOŞ konuşup boşa kürek sallar ancak.. Hani gelişmiş olsa Avrupa da takım çaılştırırlar . Sergen beye MANCİNİ sorsa neden AVRUPAda TÜRK teknik adam yok mademki GELİŞMİŞ ve İŞİ çok iyi biliyorsanız ,sizi neden TERCİH etmiyor AVRUPA takımları .. Ne cavab verecektie acaba.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle