Uilenberg: Hakemler iyi iş çıkardı

Merkez Hakem Kurulu Danışmanı Jaap Uilenberg, Türk hakemlerinin ligin ilk yarısında başarılı bir performans sergilediğini söyledi.

Uilenberg: Hakemler iyi iş çıkardı
Uilenberg: Hakemler iyi iş çıkardı
GİRİŞ 07.01.2014 22:29 GÜNCELLEME 07.01.2014 22:29

Ünlü hakem hocası, Türk hakemlerin Avrupa ve dünya şampiyonalarında mutlaka yer alması gerektiğini ifade etti.

Antalya Belek'te devam eden Merkez Hakem Kurulu Kış Semineri için Türkiye'de bulunan UEFA Hakem Komitesi Üyesi ve Merkez Hakem Kurulu Danışmanı Jaap Uilenberg açıklama yaptı.

Uilenberg hakemlerin iyi bir ilk yarı geçirdiklerini belirtirken, "Hakemlerimizin ilk yarı performanslarından memnunuz. Zaman zaman hataların olması son derece normal. Bu hatalar tecrübe ve kişisel gelişim olarak geri dönüyor. Bireysel konuşmayı doğru bulmuyorum. Performansları genel olarak değerlendirmek daha yerinde. Bu perspektiften bakıldığınıda Türk hakemleri iyi bir ilk yarı geçirdi diyebilirim. Burada daha da iyi olabilmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Ünlü hakem hocası Türkiye'nin büyük bir futbol ülkesi olduğunu ve hakemlerin uluslararası arenada daha fazla temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

"TÜRK FUTBOLU HER YERDE KONUŞULUYOR"

Jaap Uilenberg, göreve başladığında öncelikli amacının dünya kupaları ve Avrupa şampiyonlarında Türk hakemlerin görev almasını sağlamak olduğunu dile getirirken, "Bunun için çok çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. 2012 yılındaki Avrupa Şampiyonası'nda başardık. 2014 Dünya Kupası'nda da tam 40 yıl sonra bir hakemimiz görev almasını bekliyoruz. Bu büyük turnuvalarda her zaman Türk hakemlerin temsil edilmesi gerekiyor. Türkiye gerçek bir futbol ülkesi. Türk futbolu her yerde konuşuluyor. Hakemlerde Türk futbolunun önemli bir parçası." dedi.

Dünyanın birçok yerinde maç izlediğini söyleyen Uilenberg gözlemlerine dayanarak Türk hakemlerinin seviyesinin saygıyı hakedecek bir noktada oluğunu söyleyerek sözlerini noktaladı.