Fenerbahçe, Akhisar'a acımadı

Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu'nda ağırladı Akhisar'ı farklı geçerek liderlik koltuğunu sağlama aldı.

Fenerbahçe, Akhisar'a acımadı
Fenerbahçe, Akhisar'a acımadı
GİRİŞ 13.12.2013 19:16 GÜNCELLEME 14.12.2013 00:09
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Sarı lacivertliler ilk yarıda oyunu koparamadı. Akhisar'ın henüz 24. dakikada 10 kişi kaldığı pozisyonda Kuyt ile penaltı kaçıran Sarı Kanaryalar, ilk yarının sonlarında Emenike ile bulduğu golle soyunma odasına mutlu gitti.

İkinci yarıda ise Yanal'ın sahaya bir forvet daha sürmesiyle Fenerbahçe'nin gol sağanağı başladı ve Webo, Sow ve Alves'in golleriyle Fenerbahçe karşılaşmayı 4-0 kazandı.

CANER'İN YERİNE HASAN ALİ 

İlk yarıyı kapatan Emre Belözoğlu ve sarı kart cezalısı Caner Erkin'in yokluğunda Teknik Direktör Ersun Yanal sahaya Volkan, Gökhan Gönül, Alves, Egemen, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Alper Potuk, Kuyt, Cristian, Sow ve Emenike'den oluşan 11'le çıktı.

Konuk ekipte ise Hamza Hamzaoğlu'nun ilk 11 tercihi Evren Özyiğit, Emrah Eren, Sonko, Uğur Demirok, Güray Vural, Kenan Özer, Merter Yüce, Sertan Vardar, Niasse, Bilal Kısa ve Bruno şeklindeydi.

FENERBAHÇE İLK YARI SKORDA ZORLANDI 

Fenerbahçe karşılaşmaya hızlı başladı. Henüz 19. saniyede Sow'un ceza sahası dışından çektiği şutta, top az farkla yandan auta çıktı.

11. dakikada soldan hızlı bir şekilde ceza sahasına giren Niasse, sol çaprazdan kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Niasse'ın şutunda, Mehmet Topal topa müdahale ederek meşin yuvarlağı kornere yolladı. Kornerde ise kale sahasının önünde topa vuran Bruno'nun şutunu Gökhan Gönül çizgiden çıkararak kalesini golden kurtardı.

3 dakika sonra ise topu çizgiden çıkan taraf Fenerbahçe oldu. Cristian'ın sağdan kullandığı köşe atışında Egemen Korkmaz'ın gelişine yaptığı vole vuruşta, top savunmaya da çarparak kaleye yöneldi. Emrah Eren, kaleye girmek üzere olan topa çizgi üzerinde dokunarak meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

Bu pozisyonda şans yanında olan Akhisar için işler daha sonra tersine dönmeye başladı. Önce 16. dakikada Bilal Kısa sakatlandı ve yerini Mustafa Aşan'a bıraktı.

24. dakikada ise Sow'un şutunda, hakem Mete Kalkavan topun Sonko'nun eline çarptığını belirterek penaltı noktasını gösterdi. Bu pozisyondan sonra Mete Kalkavan, daha önce 5. dakikada sarı kartı olan Sonko'ya ikinci sarı kartını göstererek Senegalli oyuncuyu kırmızı kartla oyundan attı. Penantıda ise topun başına Dirk Kuyt geçti. Ancak Hollandalı yıldızın vuruşunda kaleci Evren Özyiğit, sağına uzanarak topu çıkarmayı başardı.

Penaltıdan yararlanamayan Kuyt, 36. dakikada bir kez daha gole çok yaklaştı. Sow'un savunma arkasına attığı topla ceza sahasına giren Emenike, uygun pozisyondaki Kuyt'a meşin yuvarlağı attı. Kuyt'ın kale sahası içinde yere düşerken yaptığı vuruşta açıyı iyi daraltan kaleci Evren Özyiğit, meşin yuvarlağı kornere attı.

O ana kadar hatasız bir maç çıkaran ve kalesini gollerden koruyan konuk ekibin kalecisi Evren için işler 43. dakikada tersine döndü. Bu dakikada Evren'in ceza sahasından kullandığı serbest atışta top orta sahaya geldi. Bir penaltıdan bir de gol pozisyonunda yararlanamayan Kuyt, bu kez başarması çok daha güç bir iş başardı ve o mesageden gelen topu kafayla Emenike'nin koşu yoluna attı. Emenike de topla buluşup ceza sahasına girdikten sonra düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇ İKİNCİ YARIDA KOPTU 

İkinci yarıya takımı 10 kişi olan ve bir değişiklik hakkını mecburiyetten kullanan Hamzaoğlu da, takımı 1-0 önde olan Yanal da değişiklikle başladı. Akhisar'da Kenan Özer'in yerine Erkan Taşkıran, Fenerbahçe'de de Alper Potuk'un yerine Pierre Webo oyuna giren isimler oldular.

Ersun Yanal, forveti artırmanın karşılığını çabuk aldı. Bu sezon maçların ikinci yarılarında daha çok pozisyon bulan, hatta 90+ golleriyle dikkat çeken sarı lacivertliler, üstüste bulduğu gollerle maçı kopardı.

53. dakikada sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül ceza sahasında savunmanın arkasına doğru koşu yapan arkadaşı Emmanuel Emenike'ye pasını verdi. Topla buluşan Emenike son çizgiye indikten sonra müsait pozisyonda bulunan arkadaşı Moussa Sow'a pasını aktardı. Sow da müsait pozisyonda topu ağlarla buluşturdu: 2-0

56'da bu kez Fenerbahçe zorunlu bir oyuncu değişikliğine gitti ve Egemen Korkmaz oyundan sakatlanarak çıkarken Bekir İrtegün yerine dahil oldu.

2 dakika sonra ise maçı tamamen koparan gol geldi. Emenike ve Sow'un ardından bu kez sahne alma sırası Webo'daydı. Webo'nun pasıyla soldan çizgiye inan Sow, açısının daraldığı anda ön direğe ortasını yaptı. Oraya koşu yapan Pierre Webo kafayla topu ağlara gönderdi: 3-0

İyice rahatlayan Fenerbahçe, 60. dakikada gole yine çok yaklaştı. Ancak Sow'un şutunda bu kez gole direk izin vermedi.

68. dakikada ise bir başka "çubuklu yabancı" topu filelerle buluşturdu. Baroni'nin kornerinde Bruno Alves iyi yükseldi, kafayı vurdu, kaleye doğru giden vuruşa son anda Kuyt'ın müdahale girişimi oldu ve top ağlarla buluştu. Gol sonrası sevinçte Kuyt'ın Alves'e açık biçimde "Gol benim değil, senin" demesiyle, skor hanesine adı yazılacak isim de belli oldu; Bruno Alves: 4-0 

Kalan dakikalarda Fenerbahçe kendini fazla sıkmadı. 10 kişilik Akhisar'ın cılız girişimleri de sonuç vermeyince mücadele Fenerbahçe'nin 4-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. Sarı lacivertliler böylece ligin ilk yarısını lider bitirmeyi de garantiledi.

Fenerbahçe, Akhisar'a acımadı
GALERİYE GİT
YORUMLAR 13
  • altan 10 yıl önce Şikayet Et
    edep yahu.. şikeden ceza aldınız bu gerçek değişmedikçe. en azından 2 yıl susun. ve hakem ayartmaya devam edin. ama susun. son söz; edep yahu!!!
    Cevapla
  • kerim genc 10 yıl önce Şikayet Et
    amac karalama olsunda. gercekmıs degılmıs şikeymiş degılmıs ne olursa olsun Allah kımsenın gozunu kor etmesın. maca gelırsek dunku mac gayet guzelbır mac oldu ılk sarıyı gormedım onun uzerıne bısey dıyemıcem ama bazı maclar varkı oyuncu oyuna gırdıgı gıbı kart yıyıp oyundan atılıyor bunlar olagan seyler besıktas macında meireless kacıncı dakıkada kırmızı yedı bılerekmı yedı adamın yaptıgı hareket onu gerektırıyodu. sızın mantıgınızla meireless te sıke yaptı besıktas macında erkenden kırmızı kart yıyerek ? ozaman besıktasta mı sıkecı oluyo ? BU SENE OZELLIKLE TAKIMLARDAN ZIYADE HAKEMLERIMIZ COK KOTU MACLAR YONETIYOR BU HERKES ICIN GECERLI YA ATAMALARDA BI SIKINTI VAR YA DA HEKEMLERDE.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Fenerbahçe şike yapıyorsa o zaman?.... ...Galatasarayda kadıköyde Fenerbahçeye maçı satmış oluyor?....:):):):):):):):).
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçe galip geldimi şikedir ...... ....Mağlup oldumu? ..değildir?....hasta beyinler olduğu sürece bu böyledir değişmez?....
    Cevapla
  • Melih K 10 yıl önce Şikayet Et
    FENERBAHÇE'NİN MAÇINA... Anlamıyorum, Fenerbahçe kazanıyor gelip rakipleri yorum yazıyor. Fenerbahçe kaybediyor yine gelip rakipleri yazıyor.Bu her sitede böyle arkadaş. Nedir bu kuyruk acısı? FENERBAHÇE'nin büyüklüğünü kendiniz kanıtlıyorsunuz.Ellerinize sağlık. Birisi de çıkmış oradan hakem hatasıyla kazanan takım diyor. Kusura bakmayın da doğruyu söyleyecek kadar cesur olun biraz ve hangi maçı hakem hatası ile kazanmışız , anlatın görelim. Bu sene gs nin lehine şaiblerle dolu onlarca kararlar veren hakemler olmasına rağmen gs sürünüyor.Bu kadar da olmaz! AYIP AYIP ! Edep ya hu !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle