Deplasman canavarı işbaşında

Lider Fenerbahçe Rize deplasmanından 3 puanla dönerek ligde üst üste 6. deplasman galibiyetini aldı.

Deplasman canavarı işbaşında
Deplasman canavarı işbaşında
GİRİŞ 07.12.2013 17:42 GÜNCELLEME 07.12.2013 21:23
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Türkiye Kupası'nda şok yaşan F.Bahçe, ligde galibiyete uzandı. Rizespor deplasmanına konuk olan sarı-lacivertliler galibiyeti Webo'nun 82. dakikada attığı golle kurtarırken, deplasman serisini de 6 maça çıkardı.

Bu sonuçla lider Fenerbahçe puanını 35'e çıkarırken Çaykur Rizespor ise 15 puanda kaldı. 

Seyircisinin yoğun desteğiyle karşılaşmaya hızlı başlayan Çaykur Rizespor, ilk dakikadan itibaren Fenerbahçe kalesinde golü aramaya başladı. Maçın ilk tehlikeli atağını Sercan ile yakalayan Karadeniz ekibi pozisyondan sonuç alamadı.

İLK TEHLİKELİ ATAK RİZE'DEN GELDİ 

7. dakikada Çaykur Rizespor gole çok yaklaştı. Cernat'ın sağ kanattan ceza alanına ortasında Sercan'ın kafa vuruşu üstten dışarıya çıktı.

İlk dakikadan itibaren Çaykur Rizespor'un hızlı çıkışlarına orta alanda önlem alamayan Fenerbahçe bu eksikliğinin faturasını ağır ödedi. Golü daha çok arzulayan Çaykur Rizespor 11. dakikada Kweuke ile golü buldu. 

GOL 11.DK (KWEUKE): Gelişen Çaykur Rizespor atağında savunmaya koşu yapan Cernat'a atılan ara pasında Volkan kalesini zamanında terk edip topa Cernat'tan önce müdahale etti ama ikinci pozisyonda Kweuke boşta kalan topu ağlarla buluşturdu: 1-0 

1-0'dan sonra da Fenerbahçe kalesine yüklenmeye devam eden Çaykur Rizespor golden 1 dakika sonra Kweuke ile ikinci gole çok yaklaştı. 

KWEUKE 2. GOLE ÇOK YAKLAŞTI 

Fenerbahçe savunmasını yaptığı hatada topla buluşan Kıvanç, sağ çaprazdan ceza alanına yönelen Kweuke'ye pasını attı ama Kweuke müsait durumda topu yandan dışarıya gönderdi. 

Maça kötü başlayan Fenerbahçe kalesinde golü gördükten sonra toparlamaya başladı. İlerleyen dakikalarda da yavaş yavaş Çaykur Rizespor kalesine yüklenen sarı-lacivertliler aradığı golü uzatma dakikalarında buldu. Sarı-lacivertlilerde sahneye çıkan isim Cristian Baroni oldu. 

GOL 45+2. DK (BARONI): Emenike'nin düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşta Cristian, topu kaleci Serkan Kırıntılı'nın sol üst köşesinden filelere göndererek eşitliği sağladı: 1-1 

Baroni'nin son saniye golü ile beraberliği yakalayan Fenerbahçe soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti. 

İKİNCİ DEVRE 

İkinci yarıya daha moralli başlayan Fenerbahçe, maçın başında Rizespor kalesinde galibiyet golünü aramaya başladı. 

İkinci yarıda fırsatları yakalayan Fenerbahçe 57. dakikada Alper Potuk ile gole çok yaklaştı. Fenerbahçe'nin bu atağına Çaykur Rizespor 3 dakika sonra Cernat ile karşılık verdi.

Çaykur Rizespor ikinci gole çok yaklaştı ama Kıvanç'ın ara pasında Cernat, Volkan'la karşı karşıya kaldı ama ceza alanı dışına çıkan Volkan topu uzaklaştırmayı başardı. 

Fenerbahçe aradığı galibiyet golünü 83. dakikada Webo ile buldu. İkinci yarıda Alper Potuk yerine oyuna dahil olan golcü oyuncu takımını öne geçirmeyi başardı. 

GOL 83.DK (WEBO): Sol köşeden kullanılan kornerde boş durumdaki Webo'nun kafa vuruşu yerden sekerek ağlara buluştu: 2-0. 

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Fenerbahçe Baroni ve Sow'un kaydettiği gollerle sahadan 2-1 galip ayrılarak önemli bir galibiyete imza attı. 

ÇAYKUR RİZESPOR 1 - 2 FENERBAHÇE

Stat: Yenişehir
Hakemler: Yunus Yıldırım, Ali Saygın Ögel, Serkan Akarca

Çaykur Rizespor: Serkan Kırıntılı, Koray Altınay, Oboabona, Viera, Ali Adnan (Dk. 86 Eren Albayrak), Kıvanç Karakaş, Sylvestre, Cernat, Tevfik Köse, Sercan Kaya (Dk. 54 Cenk Ahmet Dalkılıç), Kweuke (Dk. 70 Sezer Özmen)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Cristian (Dk. 89 Mehmet Topuz), Alper Potuk (Dk. 70 Webo), Kuijt, Sow (Dk. 86 Selçuk Şahin), Emenike

Goller: Dk. 11 Kweuke (Çaykur Rizespor) Dk. 45+2 Cristian, Dk. 83 Webo (Fenerbahçe)

YORUMLAR 19
  • Ömer Taş Gs 10 yıl önce Şikayet Et
    tuna zengin'in yorumuna bak çay demle. Ts ve Gs siyasi oyunlar yapmasaymış felan filan :))))) Hiç güleceğim yoktu.. Sen önce takımını şikeden akla sonra başkalarına çamur at...
    Cevapla
  • osman nurol 10 yıl önce Şikayet Et
    ziyaretçinin yorumunu okudum. gayet güzel bir espiri yapmış,senin espiride güzel,e bizde espiri yapmışız,benim anlamadığım sen niye bu kadar deliriyorsun,fenerin kaybetmesini beklerken hep kazanmasının hayal kırıklığı bence...
    Cevapla
  • olcay çelik 10 yıl önce Şikayet Et
    osman nurol. sen ziyaretçi adlı yorumcunun gs yi hedef alan yorumunu oku sen olsaydın neyapardın birde senin ve onun gibilerin bu şekilde 100 lerce yorumu var ben anca sizn yüzde biriniz kadar kadar yazıyorum her şeye yorum yapmıyorum
    Cevapla
  • KAYA TRABZONLU 10 yıl önce Şikayet Et
    durmak yok,hakemlerle kazanmaya devam.. fenerbahçenin bir rakibi daha hakemler tarafından etkisiz hale getirildi.
    Cevapla
  • osman nurol 10 yıl önce Şikayet Et
    her şeyimiz gs üzerine mi. anca bu kadar saçma yorum olur olcay,dün gs maç yapmış bakıyorum 2 tane yorum var,onlarda fenerle ilgili zaten,yani sizin ve diğer ittifaklarınızın her şeyi fenerin üzerine,zaten şu an senden başka,fenerle ilgili zırva yorum yapan yok...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle