İşte eski şöhretlerin derbi favorisi!

Nefesler tutuldu. Herkes bu akşam oynanacak olan Fenerbahçe - Beşiktaş derbisine kilitlendi. Peki derbi havasını yakından solumuş eski futbolcular bu akşam ki maç için hangi takımı favori görüyor?

İşte eski şöhretlerin derbi favorisi!
İşte eski şöhretlerin derbi favorisi!
GİRİŞ 30.11.2013 00:04 GÜNCELLEME 30.11.2013 16:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mehmet Can Belören ve Candaş Aşık'ın röportajı

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın eski isimleri bugün oynanacak olan zorlu derbiyi Haber7'ye değerlendirdi. Ümit Özat, İbrahim Üzülmez, Osvaldo Nartallo, Alpay Özalan, Oktay Derelioğlu, Mustafa Doğan ve Metin Tekin derbiyle ilgili sorularımıza net cevaplar verdi.

Derbinin galibiyle ilgili ortak bir kanı oluşmazken eski şöhretlerin kimi Fenerbahçe'yi kimi Beşiktaş'ı favori gösterdi.  Fenerbahçe'nin kadro kalitesi üzerinde duran eski futbolcular, Beşiktaş'ın da sürpriz yapabileceği görüşünde.

İşte eski şöhretlerin derbiyle ilgili birbirinden ilginç açıklamaları ve favori takımı;

ÜMİT ÖZAT

FENERBAHÇE'NİN KAZANMA SERİSİ BİTER!

Ben herkesin aksine bir düşüncedeyim bu hafta. Beşiktaş'ın Kadıköy'de puan alacağını düşünüyorum. Çünkü Fenerbahçe'nin haftalardır süren bir çıkışı var. Hiçbir takım Süper Lig'de bu kadar uzun süre üst üste kazanamaz.

Beşiktaş kontra ataklarla iyi pozisyonlar bulacaktır. Burada Fernandes'in oyundaki etkinliği çok önemli. Fenerbahçe yenerse Beşiktaş'ı mutlaka yarışın dışına atacak. Dolayısıyla Ersun Yanal'ın ekibi bunu değerlendirmek isteyecek. Maçı eksiksiz tamamlayan kırmızı kart görmeyen takımın maçı kazanacağını düşünüyorum.

Slaven Bilic Fenerbahçe'nin başında olsa Ersun Yanal Beşiktaş'ın başında olsa dahi puan sıralamasının çok farklı olacağını sanmıyorum. Çünkü Fenerbahçe'nin kadro derinliği daha geniş.

Emre'nin eksikliği tabi ki önemli. Emre lider bir oyuncu ama Fenerbahçe bugüne kadar Emre'siz çok maç kazandı. Kimse vazgeçilmez değil. Emre'nin sakatlanmasına da üzüldüm tabi.

Karşılaşmayı Türk futbolunun gelmiş geçmiş en iyi hakemi yönetecek. Bu maçın üstesinden de gelecektir. 

Skor olarak aklımdan 2-1 geçiyor ama şu takım kazanır diyemem.

İBRAHİM ÜZÜLMEZ


BEŞİKTAŞ'I FAVORİ GÖRÜYORUM!

Beşiktaş'ın hücum anlamında sıkıntı yaşamayacağını düşünmüyorum. Sadece bu oyuncular takım savunmasına yardımcı olmazsa Beşiktaş defansif anlamda sıkıntı yaşayabilir. Bunun dışında şuan Beşiktaş'ın oyuncu kalitesi anlamında Fenerbahçe'den aşağı kalır bir yanının olduğunu düşünmüyorum. Derbi maçlarında özellikle deplasmanda iseniz takım bütünlüğünü ön plana çıkarmanız gerekli. Beşiktaş takımı da bunu yaptığı takdirde Fenerbahçe kadar maçı kazanabilecek durumda.

Ersun Yanal bu yıl daha çok birlik beraberliği yakalamış bir görüntü veriyor. Bilic'in ise futbolcular üzerinde çok fazla bir hakimiyeti var. Bunu futbolcularla konuştuğunuz zaman anlıyorsunuz zaten. Hocalarına karşı aşırı saygı duyuyorlar. İki hoca da derbiyi kaldırabilecek hırsa ve cesarete sahip.

Derbi maçlarında futbolcuların puan farkını fazla önemseyeceklerini düşünmüyorum. Atmosfer zaten buna izin vermez. Ama puan tablosuna baktığımızda tabi ki Fenerbahçe'nin daha rahat olduğunu söyleyebilirim. Puan farkı ne kadar olursa olsun Beşiktaş takımının da Fenerbahçe kadar maçı kazanabilecek şansa sahip olduğunu düşünüyorum. Çünkü kaybettiği takdirde puan farkı daha da açılacak.

Emre Belözoğlu benim Türkiye'de en çok beğendiğim oyuncu. Emre sahada olduğu zaman çok etkili bunu kabul ediyorum ama Fenerbahçe'nin çok geniş bir kadrosu var. Emre'nin yerine oynayacak oyuncular da en az Emre kadar kaliteli.

Beşiktaş'ın sahada takım bütünlüğü sağlayabildiği takdirde bir adım öne geçeceğini düşünüyorum. Bilic'in de takım üzerindeki etkisini biliyorum. Oyuncularla da bunu konuşuyorum. Dolayısıyla Bilic saha içinde ve dışında takım içindeki o bütünlüğü sağlarsa ben derbide Beşiktaş'ı daha favori görüyorum.

OSVALDO NARTALLO

EMENİKE VE FERNANDES KİLİT İSİMLER!

Beşiktaş'ı zor bir maç bekliyor. Benim favorim gönlümden geçtiği gibi Beşiktaş. Fakat Fenerbahçe'de çok önemli oyunculara sahip. Çok çekişmeli bir maç izleyeceğiz.

İki takımında teknik direktörleri çok tecrübeli. Bilic uluslararası bir kariyere sahip. Çok iyi bir futbolcuydu. Futbolculuğu döneminde de bu tarz maçlara çok kez çıktı. Ersun Yanal ise Türkiye ligini çok iyi bilen bir teknik adam.

Fenerbahçe'de Emenike'nin etkili olabileceğini düşünüyorum. Emenike çok kaliteli bir futbolcu. Beşiktaş'ın kilit ismi ise Fernandes olur. Fernandes harika bir oyun zekasına sahip. Oyunu çok iyi yönetiyor ve harika paslarla takımı pozisyona sokuyor.

ALPAY ÖZALAN

FENERBAHÇE'DE GÖKHAN VE CANER'E BEŞİKTAŞ'TA TOLGA'YA DİKKAT!

İstatistiklere ve kamuoyunun görüşlerini baktığımız zaman Fenerbahçe favori gözüksede derbi maçları belli olmaz. Beşiktaş'ta şöyle bir handikap var. Fernandes, Olcay ve Gökhan Töre'yi kitlediğiniz zaman Beşiktaş'ın üretkenliği azalıyor.  Ama Fenerbahçe'de orta alanı kapattığınız zaman kanatlar ve forvetler çok iyi iş yapıyor. Bunlar Fenerbahçe'nin artıları. Ben en az hata yapanın maçı kazanacağını düşünüyorum.

Fenerbahçe maçı kazanırsa gollerde Gökhan ve Caner'in etkisi olacağını düşünüyorum. Beşiktaş maçı kazanır ise kaleci Tolga Zengin'in ön plana çıkacağı görüşündeyim.

Fenerbahçe karşılaşmayı kazanır ise fark 10'a çıkacak ama Beşiktaş kazandığı takdirde puan farkı 4'e düşecek. Beşiktaş bunu fırsata dönüştürebilir. Ligin ikinci yarısında da maçı kendi sahasında oynayacağı için Beşiktaş uzun lig maratonunda avantajlı konuma geçebilir. Ancak Beşiktaş maçı kazanmak istiyorsa ligde gösterdiği performansın çok daha üzerine çıkmalı.

Ben bu karşılaşmayı "iki derbi tecrübesiz" hocanın maçı olarak düşünüyorum. Hocaların maç içinde yapacağı hamleler çok önemli. Daha az hatayı yapan başarılı olacaktır. Ersun Hoca'nın takımı daha formda bu yüzden Ersun Yanal avantajlı. Ama Beşiktaş ta deplasmanda çok iyi oynayan bir takım.

Emre çok önemli bir oyuncu ancak Fenerbahçe Emre'nin yokluğunda çıktığı maçlarda bir kayıp yaşamadı. Yine Emre'yi çok arayacaklarını düşünmüyorum.

OKTAY DERELİOĞLU

GOLLÜ MAÇ OLUR, FAVORİ FENERBAHÇE!

Gollü bir karşılaşma olacağını düşünüyorum, Galibiyete daha çok ihtiyacı olan taraf Beşiktaş. Beşiktaş ofansif anlamda çok üretken bir takım, Fenerbahçe kadro zenginliğine sahip. Emre olmasa da onun alternatifi olabilecek oyuncular var. Hatta Fenerbahçe baya geniş bir kadroya sahip, tecrübeli futbolcular açısından. Beşiktaş'ın da kadrosu iyi ama Fenerbahçe'ye göre tecrübeli isimleri, bu tarz maçları kaldırabilecek isimleri daha az. Beşiktaş kadrosunda yetenekli oyunculara ve daha çok uzun vadede yararlı olabilecek bir oyuncu portföyüne sahip. 

Bu karşılaşmada tabiki saha ve seyirci avantajına sahip olan Fenerbahçe favori olarak daha ağır basıyor. Emre Belözoğlu sezon başından bu yana takımda çok fazla yer almadı. Yani bu sezon pek faydalı olamadı. O yüzden Emre Belözoğlu'nun eksikliğinin Fenerbahçe'yi etkileyeceğini düşünmüyorum. Fenerbahçe'de Emre'nin boşluğunu doldurabilecek oyuncular var. Ersun Yanal'ın kadrosu Bilic'e göre çok daha geniş.

Bilic oynadığı ilk derbiyi kaybetti. Ve o maçta sadece kaybetmekle kalmadı, çok şey kaybetti. Belki de takımın dengesini o maçta bozdu. Sahada bir derbide çok şeyini kaybeden Bilic'le, şampiyonluk yarışında yoluna emin adımlarla devam eden güçlü bir takım olacak.  Bence puan farkının 10'a çıkmaması adına Bilic için çok daha önemli bir karşılaşma.

Maçın bol pozisyonlu ve gollü geçeceğini düşünüyorum. Her iki takımın da birbirini yenecek gücü var. Skor tahminimi bir tarafa yönelik yapamıyorum çünkü maçın henüz başlarında eksik duruma düşecek takımın havası değişebilir. 

MUSTAFA DOĞAN

EMRE'NİN YOKLUĞU ETKİLEMEZ


Ev sahibi ve Beşiktaş'a göre daha dengeli bir takım olan Fenerbahçe bu maçta avantajlı taraf. Beşiktaş inişli çıkışlı bir takım. Örneğin son maçta çok ofansifti ama derbide daha farklı bir onbir bekliyorum.

Emre Belözoğlu lider oyuncu ama Fenerbahçe'nin o bölgesinde çok isim var. Bu yüzden Emre'nin yokluğu bir sıkıntı oluşturmaz. Sağ bek veya sol bek eksikliği olsa çok daha farklı konuşurduk.

Bu maçın sonucunu oyuncular belirleyecek, teknik direktörler değil. Ersun Yanal'ın derbi havasını bilmesi Türkiye ligini daha iyi tanıması bence çok fazla şeyi değiştirmez. Dediğim gibi skoru oyuncular belirleyecek.

Skor tahmini yapmak istemiyorum ama 2-1 Fenerbahçe alır diyeyim. 

METİN TEKİN

BEŞİKTAŞ'IN OYUNU FENERBAHÇE'YE TERS GELEBİLİR

Fenerbahçe'nin avantajlı olduğu bir gerçek. Maçın kendi sahasında olması ve son zamanlardaki formu Ersun Yanal'ın takımını bir adım öne çıkarıyor.  Karşılaşma Beşiktaş için çok daha önemli çünkü Fenerbahçe'nin kredisi çok Beşiktaş'ın yok.

Fenerbahçe'nin kadrosu geniş özellikle orta alanda alternatif isimler çok. Meireles, Alper, Mehmet Topal üçlüsünü kullanabilir. Baroni de var. Bu yüzden Emre'nin yokluğu hissedilmeyecektir. 

İki farklı oyun yapısını izleyeceğiz. Beşiktaş'ın oyunu Fenerbahçe'ye ters gelebilir. Skorun sürprizliği futbolu güzelleştiren noktadır. Tahmin olsa zaten oyun biter. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • halil ibrahim yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    ümit özata. olum bi git ya
    Cevapla