Rekor paraya dev derbi!

Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, ligde lider durumda bulunan Fenerbahçe'nin toplam tahmini değeri 345 milyon, Beşiktaş'ın ise 255 milyon lira olarak gösterildi.

Rekor paraya dev derbi!
Rekor paraya dev derbi!
GİRİŞ 29.11.2013 13:14 GÜNCELLEME 29.11.2013 13:14

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yarın yapılacak derbi, Galatasaray ile birlikte Türkiye'nin en pahalı 3 takımından 2'sini karşı karşıya getirecek.

Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, ligde lider durumda bulunan Fenerbahçe'nin toplam tahmini değeri 345 milyon lira, Beşiktaş'ın ise 255 milyon lira olarak gösterildi.

Fenerbahçe'de Moussa Sow, Beşiktaş'ta ise Manuel Fernandes, takımlarının en değerli oyuncusu durumunda bulunuyor. Her iki oyuncu da 33 milyon 500 biner liralık piyasa değerleriyle bu sıralamada zirvede yer aldı.

- Rekabette gol atan 8 faal futbolcu var

Derbi öncesi iki takımın bu sezonki kadrolarında Beşiktaş-Fenerbahçe rekabetinde gol atan toplam 8 futbolcu bulunuyor.

Beşiktaş'ta Filip Holosko (2), Hugo Almeida (2) ve Olcay Şahan, Fenerbahçe'de ise Moussa Sow (4), Gökhan Gönül (2), Selçuk Şahin, Cristian Baroni ve Joseph Yobo rekabette gol sevinci yaşadı.

Bu arada, Kuyt ve Egemen Korkmaz (Beşiktaş forması giyerken) ise kendi kalelerine gol atma şansızlığı yaşayan oyuncular oldu. Hollandalı oyuncu Kuyt, geçen sezon Beşiktaş'ın 3-2 kazandığı maçta kendi kalesine gol attı. 2011-2012'de Beşiktaş forması giyen Egemen Korkmaz ise Süper Final mücadelesinde Fenerbahçe'nin 2-1 galibiyetle ayrıldığı mücadelede aynı şansızlığı yaşamıştı.

Öte yandan, derbide daha önce gol sevinci yaşayan Beşiktaş'ta İbrahim Toraman (1), Fenerbahçe'de ise Semih Şentürk (2), kadro dışı oldukları için yarın forma giyemeyecekler.

- Bilic ile Yanal ilk kez rakip

İki ekibin başında bulunan teknik direktörler de yarın ilk kez birbirlerine rakip olacak.

Fenerbahçe'ye başarılı bir sezon yaşatan Ersun Yanal, sarı-lacivertli takımın başında bu sezon 2 derbi maçına çıktı. Bu maçları Galatasaray ile oynayan sarı-lacivertli ekip, TFF Süper Kupa'da 1-0 mağlup oldu. Ersun Yanal yönetimindeki Fenerbahçe, sarı-kırmızlı ekibi ligde ise 2-0 mağlup etme başarısı gösterdi.

Süper Lig'de ilk sezonunu yaşayan Beşiktaş'ın teknik direktörü Slaven Bilic ise ilk derbi heyecanından kötü anılarla ayrıldı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Galatasaray'ı konuk eden Beşiktaş, 2-1 gerideyken taraftarların sahaya girmesi nedeniyle tatil edilen maçı 3-0 hükmen kaybetti. Bilic, bu maçın son anlarında hakem tarafından tribüne gönderildi ve 3 maç ceza aldı.

- Volkan Demirel, Beşiktaş'a karşı 20. derbiye çıkacak

Volkan Demirel, Fenerbahçe formasıyla Beşiktaş'a karşı 19 derbide kaleyi korudu.

Siyah-beyazlı takıma karşı 17 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası, 1 de TFF Süper Kupa maçında Fenerbahçe'nin kalesine geçen Volkan, bu maçlarda toplam 22 gol yedi.

Milli kalecinin forma giydiği Beşiktaş derbilerinde Fenerbahçe 12 galibiyet, 4 yenilgi, 3 de beraberlik aldı.

- Holosko, oynarsa 12. Fenerbahçe derbisi olacak

Beşiktaş'ta ise Filip Holosko, görev alması halinde siyah-beyazlı formayla Fenerbahçe'ye karşı 12. maçına çıkacak.

Rekabette 11 kez sarı-lacivertli takımın karşısına çıkan Holosko, fazla galibiyet sevinci yaşayamadı. Slovak oyuncunun forma giydiği maçlarda Beşiktaş, sadece 3 kez rakibini mağlup etti. Fenerbahçe'ye 7 kez mağlup olan siyah-beyazlı ekip, Holosko'nun forma giydiği bir maçtan da beraberlikle ayrıldı.

Filip Holosko, 9 lig, birer de Süper Kupa ve Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'ye rakip oldu ve 2 gol attı.

- Beşiktaş seyircisi olmayacak

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yarın oynanacak derbide konuk siyah-beyazlı taraftarlar tribünde yer almayacak.

İki takım arasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılacak karşılaşmada anlaşma gereği Beşiktaşlı taraftarlar bulunmayacak.

Spor Toto Süper Lig'de lider durumda bulunan Fenerbahçe'yi taraftarları Beşiktaş karşısında yalnız bırakmayacak. Yaklaşık iki hafta önce satışa çıkarılan biletler, kısa süredi sarı-lacivertli taraftarlar tarafından tüketildi.

- Gazetecilerin ilgisi büyük

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki derbiye gazeteciler de büyük ilgi gösterdi.

İki ekip arasındaki mücadele için toplam 299 basın mensubunun akreditasyon yaptırdığı bildirildi. Maçta 180 muhabir ve yazar, 33 kameraman, 86 da foto muhabiri görev yapacak.

Bu arada, 4 yabancı basın mensubu da derbi mücadelesini tribünden takip edecek.

Öte yandan, derbide yaklaşık 3 bin güvenlik görevlisi yer alacak.

Maçta güvenlik tedbirlerinin saat 16.00'dan itibaren alınacağı ve stat kapılarının saat 17.00'de açılacağı bildirildi.

KAYNAK: AA