Oğuz Çetin'i istemeyen tek kulüp

Türk futbolunun efsane oyuncularından Oğuz Çetin, futbol hayatı boyunca bir tek Beşiktaş'tan transfer teklifi almadığını söyledi.

Oğuz Çetin'i istemeyen tek kulüp
Oğuz Çetin'i istemeyen tek kulüp
GİRİŞ 17.11.2013 11:33 GÜNCELLEME 17.11.2013 11:33

Futbola Sakarya'da başlayan, Fenerbahçe taraftarlarının imparator lakabı taktığı Çetin, "Fenerbahçe'ye gelmeden önce ligdeki tüm takımlar beni istiyordu. Sadece Beşiktaş hariç. Oysa o dönem Beşiktaş'ta yöneticilik yapan Mekki Başak akrabamızdı." dedi.

1988-89 sezonunda Turhan, Aykut, Serdar ile Fenerbahçe'ye gittiğini belirten Oğuz, "O yıl Galatasaray bana Fenerbahçe'den daha çok para veriyordu. Ama arkadaşlarımla beraber aynı takıma gitmeyi tercih ettim." dedi.

Oğuz Çetin, Gazeteci-Yazar Behram Kılıç'ın kaleme aldığı Türk futbolunun efsane oyuncularının hayat hikayelerinin anlatıldığı 'Araftaki Kramponlar' kitabında yer alan anılarında Tanju ile yaşadığı polemiklere de açıklık getirdi.

1991-92 sezonunda Tanju'nun gelmesiyle forma numarası yüzünden sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Çetin, "Onun tutum ve davranışlarından kaynaklanan başka problemler de oldu. Çete söylemini çıkarttılar." dedi.

O dönem kendisinin Tanju'ya pas atmadığı yönünde haberler yapıldığını anlatan Oğuz, "O ana kadar Tanju ile bir buçuk sene yan yana oynamıştım ve ben bu süre zarfında Tanju'ya 22 gol pası vermişim. Aykut'la ise dört seneyi aşkın yan yana oynamışım ve Aykut'a 19 gol attırmışım. Ama bana şunu sorsanız, Tanju ile hiç çay içtin mi? Hayır, içmedim. Saha dışında görüştün mü? Görüşmedim. Çünkü, benim karakterime uygun bir kişi değil." diye konuştu.

Efsane oyuncuların toplandığı Tortuga Yayınları'ndan çıkan kitapta Oğuz Çetin'in yanı sıra, Uğur Tütüneker, Metin Tekin, Ünal Karaman, Feyyaz Uçar, Mehmet Özdilek, Hasan Vezir, Hami Mandıralı, Aykut Kocaman, Hamza Hamzaoğlu, Tanju Çolak gibi isimlerin sıra dışı hayat hikayeleri anlatılıyor. Eser, toprak sahalarda da futbol oynayan çim sahalara da yetişen bu yıldızların; internetin, cep telefonunun, Play-Stadion'un olmadığı bir dönemde dostluğun, kaynaşmanın, muhabbetin keyfini çıkarmalarına ışık tutuyor.

Beşiktaş tarihinin en çok antrenmandan kovulan futbolcusunu, Alman vatandaşı olmayan Uğur Tütüneker'in hikayesini, Hami Mandıralı'nın frikiklerinin sırrını, Ünal Karaman'ın 1996 yılındaki F.Bahçe maçından önce gördüğü rüyayı, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın Beşiktaş'a gitmek isteyen oyuncuyu neden engellediğini, G.Saray'lı babasına 'Beni G.Saray istiyor' diyen, 'Oğlum biz Beşiktaş'a söz verdik' cevabı alan efsane oyuncunun kim olduğunu, ramazan pidesi almaya gittiği gün futbolcu olan ünlü ismi, fotoğrafçı olmayı düşünen Şifo Mehmet'in gerekçesini bulacağınız kitap okuyucuyu 1980'li ve 90'lı yılların Türkiye'sindeki futbol ortamına götürüyor.

KAYNAK: CİHAN