Cimbom Kadıköy'den yine çıkamadı

Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ağırladığı Galatasaray karşısında her iki yarıda da bulduğu gollerle sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı ve 14 yıllık geleneğin bozulmasına izin vermedi.

Cimbom Kadıköy'den yine çıkamadı
Cimbom Kadıköy'den yine çıkamadı
GİRİŞ 10.11.2013 17:49 GÜNCELLEME 13.11.2013 04:29
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Dev derbi gerek futbol gerekse de heyecan anlamında sönük kaldı. Fenerbahçe'nin gollerini penaltıdan Emre ve Baroni atarken, 90+2'de Volkan Demirel Melo'nin penaltısını kurtararak maçın 2-0 bitmesini sağladı.

14 yıldır rakibine Kadıköy'de hiç yenilmeyen ve bu maçların büyük çoğunluğunu kazanan Fenerbahçe, alışkanlığını bozmadı.

Derbiden birkaç gün önce Ersun Yanal'ın anjio olup kalp damarlarına stent takılmasının ardından sahaya çıkan sarı lacivertli oyuncular, hocalarının istediğini başardılar.

Karşılaşmaya seyircisinin desteğiyle başlayan Fenerbahçe, maçın başından itibaren baskı kurmaya çalıştı. Gökhan Gönül'ün bulunduğu sağ kanattan ataklarını geliştirmeye çalışan sarı-lacivertliler, Chedjou'nun ceza sahasında büyük bir hata yapıp topu eliyle oynamasıyla 22. dakikada penaltı kazandı.

Emre Belözoğlu'nun 23. dakikada penaltıdan attığı golle öne geçen Fenerbahçe, bu dakikadan sonra tempoyu düşürmeye çalıştı. Hızlı ataklarla gol fırsatı yakalamaya çalışan sarı-lacivertliler, bu isteğinde başarılı olamadı ve soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

Fenerbahçe ikinci yarıda ise rakibinin baskılı oyun çabasına hızlı akınlarla karşılık verdi. Galatasaray'a hiç pozisyon vermeyen sarı lacivertliler, 66'da Baroni ile 2. golü buldu. Son anlarda melo'nun penaltısını da Volkan ile önleyen sarı lacivertliler, karşılaşmayı 2-0 kazanmayı bildi.

Galatasaray ise maça orta sahasını kalabalık tutarak kontrollü başladı. Topu ileride Drogba'yla buluşturmaya çalışan sarı-kırmızılı takım, ilk tehlikeli atağını bu futbolcunun 12. dakikadaki şutuyla geliştirdi. Emre Belözoğlu'nun penaltıdan attığı golle 1-0 geriye düşen Galatasaray, oyunu sarı-lacivertli takımın yarı sahasına yıkmaya çalıştı. Sarı-kırmızılılar topla daha fazla oynasa da rakip kalede önemli bir pozisyon üretemeyince ilk yarıyı 1-0 yenik tamamladı.

İkinci yarıda da daha baskılı olmak istedi sarı kırmızılılar ama bunu başaradılar. Baroni'nin golüyle iyice maroli bozulan Galatasaraylı oyuncular, son anda Melo'nun penaltısından da faydalanılamaması üzerine sahadan 2-0'lık yenilgiyle ayrıldılar.

Maç Fenerbahçe'nin baskısı, Galatasaray'ın ise alan daratlma ve hızlı akına yönelik oyunuyla başladı. 

4. dakikada Emre Belözoğlu'nun orta alandan gönderdiği uzun pasa Dany ile birlikte hareketlenen Gökhan Gönül ceza sahasına girer girmez yerde kalınca penaltı bekledi ancak hakem Bülent Yıldırım devam dedi. 3 dakika sonra Egemen'in Drogba'ya hava topunda fal yapmasıyla ortam biraz gerildi. Hemen ertesinde kullanılan frikikte Drogba'nın direkt kaleye gönderdiği şut, Volkan Demirel'de kaldı. 

Fenerbahçe bu dakikalarda yaklaşık %80'lik bir topa sahip olma oranı yakaladı. Ancak bu Fenerbahçe'nin baskısı kadar Galatasaray'ın oyunu dar alana sıkıştırma ve hızlı akınlarla sonuca gitme stratejisinden de kaynaklanıyordu. 

Nitekim 12. dakikada Bruma'nın getirdiği topla ceza sahası dışında buluşan Drogba'nın bekletmeden çektiği şutla Volkan'ı zorlaması da buna bir örnekti...

Dakikalar ilerledikçe iki takım da rakibini kendi sahasında karşılamaya başladı. 20. dakikada ise Fenerbahçe ön9emli bir fırsat yakaladı. Dirk Kuyt'ın sol kanattan sağa çıkardığı uzun pasta top herkesi aştı ve çaprazdan hızla gelen Gökhan Gönül'ün önünde kaldı. Gökhan'ın önü boş durumda gelişine yaptığı vuruş üstten auta çıktı. 

Net pozisyon kısırlığı yaşanan maçta ilk golün bireysel bir ahatadan geleceğini tahmin edenler haklı çıktı. Fenerbahçe aradığı golü, Chedjou'nun büyük hatasıyla kazandığı penaltıdan buldu. Dakikalar 22'yi gösterirken sol kanattan hızlı kullanılan serbest atışta topla buluşan Caner Erkin ceza alanına ortalıyor. Caner'in ortasında yere inen topa ayağı yerine kafasıyla vurmaya çalışan Aurelien Chedjou, koluyla müdahale edince penaltıya sebebiyet verdi. 23. dakikada kullanılan penaltıda topun başına geçen Emre Belözoğlu, yerden kalecinin soluna doğru bir vuruş çıkardı.

Kaleci Eray İşcan doğru köşeye uzanmasına rağmen gole engel olamadı ve sarı lacivertliler derbide öne geçti: 1-0

Ligin en çok şut atan ismi olan Didier Drogba Galatasaray'ın 3. gol girişiminde de yine uzaktan bir vuruşla sahnedeydi. Dakikalar 30'u gösterirken kendisine yapılan faulde topun başına geçen Fildişi Sahilli yıldız, yaklaşık 35 metreden sert vurdu. Heyecan yaratan vuruş, az farkla üstten auta çıktı.

39. dakikada tribünlerin yüreği ağzına geldi. Orta sahadan ceza sahasına indirilen ortada kalesini terkeden Volkan, penaltı noktası yakınlarında Kuyt'a takılıp düştü. Kale boşken alçalan topa iki takım oyuncuları birlikte yükseldi. Topa vurmayı başaran sarı lacivertliler olunca Fenerbahçe kalesi büyük bir tehlikeyi atlatmış oldu. Volkan bu esnada sakatlık yaşadı ve oyun bir süre durdu. Hemen 1 dakika sonrasında Caner, daha yeni tedavi gören kalecisine geri pası verdi. Burak'ın da hareketlendiği topa Volkan son anda kayarak vurmayı ve kalesini bir büyük tehlikeden daha korumayı başardı. 

Kalan dakikalarda orta sahada sert mücadelelerin yaşandığı karşılaşmada ilk devre 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi. 

Fenerbahçe 2. yarıya değişiklikle başladı. Ersun Yanal, oynamak için sahaya çıkan ama kendisini deneyip devam edemeyeceğini anlayan Kuyt'ı kenara alıp, Emenike'yi sahay sürdü. 1-0 gerideki Galatasaray ise aynı 11 ile başladı ikinci yarıya...

Galatasaray ikinci yarıya ilk devreye oranla daha fazla önde oynayarak başladı.Ancak bu da Fenerbahçe'ye savunmanın arkasına atılacak paslarla rakip kaleye gitme şansı verdi. Nitekim ikinci yarının ilk 10 dakikasında sarı lacivertliler 2-3 kez rakibi boş alanda yakalamayı başardı ancak bunlardan yararlanamadı.
58. dakikada derbinin ilginç istatistiklerinden biri oldu ve Caner tarafından karşılaşmadı ilk korner kullanıldı. O ana kadar nedereyse 1 saat boyunca iki takım da korner kazanmamıştı.

Galatasaray'ın tempo kazandırmaya, Fenerbahçe'nin ise oyunu yavaşlakmaya çalıştığı maçta 60. dakikaya gelindiğinde Mancini ilk müdahelesini yaptı ve defansif Ceyhun'un yerine oyuna ofansif Engin Baytar'ı aldı. 

Ancak Galatasaray daha ofansif oynamayı planladığı dakikalarda adeta Fenerbahçe'nin ani bir baskını ile topu 2. kez kalesinde gördü. Gelişen Fenerbahçe atağında Galatasaray savunması topu uzaklaştırırken Fenerbahçe çok oyuncuyla pres yaptı. Topu kazanan Sow, ara pasıyla Galatasaray ceza sahasını gördü.

O esnada topa sahip olabilecek iki oyuncu vardı. Biri ofsaytta bulunan Emenike, diğeri geriden gelen Webo. Emenike topa hareketlenecek gibi oldu ama Webo ofsayt olmaması için arkadaşına durmasını söyledi ve topa kendi koştu. Webo'nun yetişip kale önüne yerden çıkardığı topu ise arka direkteki Cristian baroni filelere gönderdi: 2-0

Galatasaraylı oyuncular gol sonrası uzun süre Emenike'nin aktif ofsaytta olduğu ve golün geçerlilik kazanmaması gerektiği yönünde itiraz etse de Bülent Yıldırım'ın kararı değişmedi...

2. golle rahatlayan Fenerbahçe'de Ersun Yanal, Emre Belözoğlu'nun yerine Salih Uçan'ı sahaya sürdü. Birkaç dakika sonra ise bu kez Mancini değişikliğe gitti ve Bruma'yı kenara alıp gol ayağı Umut Bulut'u sahaya sürdü . Yapılan iki değişiklikte Ersun Yanal ofans-defans dengesini korumuş, Mancini ise daha ofansif bir takıma dönüştürmüştü sahadaki 11'ini. Ancak tabelada Fenerbahçe'nin 2-0'lık üstünlüğü vardı...

Galatasaray 2-0'ın ardından gol için daha da çok bastırmaya çalıştırdı. Parçalı formalılar, çubuklulara oranla 2. yarıda topa daha fazla sahip olmuştu zaten ama bunu gol pozisyonuna çevirememişti. Devreye 1-0 geride başlayan Galatasaray, rakip kaleye tek şut daha atamamıştı. Fenerbahçe ise fazla net pozisyonlar üretemese de rakibine oranla gole daha yakın akınlar geliştirmişti...

Kalan dakikalar Galatasaray'ın pozisyona dönüşmeyen girişimleri ve Fenerbahçe'nin gole dönüşmeyen akınları ile geçti. Mancini Semih'in yerine Aydın'ı alarak son hamlesini yapsa da bu da çare olmadı Galatasaray'ın kısır hücum girişimlerine... 

Ancak maçın duraklama anlarında yine beklenmedik bir penaltı izlendi. Hakem Bülent Yıldırım, Aydın'ın sağdan ortasında Mehmet Topal'ın topa eliyle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Topun başına önce Drogba gelmek istedi ama atışı takımın penaltıcısı Melo kullandı. Ancak Melo, yavaşlayıp hızlanarak Volkan'ı şaşırtmak istese de tecrübeli kaleci, soluna gelen topu tutmayı başardı ve Galatasaray'a farkı 1'e indirme şansını tanımadı!

Kalan kısa sürede de gol olmayınca Fenerbahçe, ezeli rakibini 2-0 yenmeyi başardı. 

FENERBAHÇE 2 - 0 GALATASARAY

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu 
Hakemler: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz 

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu (Dk. 70 Salih Uçan), Cristian (90+4 Mehmet Topuz), Sow, Kuyt (Dk. 46 Emenike), Webo 

Galatasaray: Eray İşcan, Eboue, Semih Kaya (Dk. 85 Aydın Yılmaz), Chedjou, Dany, Ceyhun Gülselam (Dk. 62 Engin Baytar), Melo, Bruma (Dk. 72 Umut Bulut), Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Drogba 

Goller: Dk. 23 Emre Belözoğlu (penaltıdan), Dk. 66 Cristian (Fenerbahçe) 

Sarı kartlar: Dk. 22 Chedjou, Dk. 67 Sabri Sarıoğlu (yedek kulübesinde), Dk. 84 Burak Yılmaz (Galatasaray), Dk. 51 Egemen Korkmaz, Dk. 69 Caner Erkin, Dk. 81 Emenike (Fenerbahçe)

YORUMLAR 35
  • Ömer Taş Gs 10 yıl önce Şikayet Et
    atakan . sen rahat ol aslanım, şampiyon siz olamayacaksınız..2 yarı fikstürü sizi dağıtacak resmen.. Biz hedefimiz 3 kupa deyip patavatsızlık yapmıyoruz bazıları gibi.. haddimizi bilip ona göre davranıyoruz.. Bence sizde geçen seneki gibi davranmayın ha ne dersin ? hani road to amsterdam diyordunuz ya sonuç ? Ayrıca son 2 sene ko..k mu? dediğiniz filmin sonu galatasarayın şampiyonluğu ile bitiyor :)
    Cevapla
  • Ömer Taş Gs 10 yıl önce Şikayet Et
    15 yıldır yenemiyorsunuz diyenler. real madrid deportivoyu 19 yıldır deplasmanda yenemiyordu..Sizi hesabınıza göre deportivo daha mı iyi ?? Yav sizin sahanızda şampiyonluğu ilan ettik,kupa kaldırdık "eze eze" ama siz hala utanmadan yok efenim 6-0 yok efenim kaç senedir yenmiyormuş felan filan..Siz bizi yendikçe biz şampiyon oluyoruz ne iş ? :))))
    Cevapla
  • Tuna Zengin 10 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Atakan Kardeşim. İnşallah o günleri Allah gösterecek bize.
    Cevapla
  • osman nurol 10 yıl önce Şikayet Et
    ne çektin be cimbom. gs kadıköydeki son galibiyetini 20.yüzyılda almış,şu an 21.yüzyıldayız,belki 22.yüzyılda gs yener
    Cevapla
  • Tuna Zengin 10 yıl önce Şikayet Et
    maçtaydım. maçı telekomda seyrettim.Maçda iki takımda adına yakışır mücadele etmedi.Fenerbahçe kötünün iyisiydi.Bunlar stresli maçlar iyi oyun beklemek hayal olur.Yinede fenerbahçem yendiğini için çok mutluyum.Gsli kardeşlerimede üzülmeyin diyorum belki başka bahara.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle