Kara Kartal uçuşa geçti

Süper Lig'in 7. haftasında oynadığı Eskişehir maçından sonra son 3 maçta galibiyet yüzü göremeyen Kara Kartal, Kayseri'de uçuşa geçti.

Kara Kartal uçuşa geçti
Kara Kartal uçuşa geçti
GİRİŞ 09.11.2013 17:46 GÜNCELLEME 10.11.2013 09:49
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Olcay Şahan, Motta ve Eneramo'nun golleriyle rakibini 3-0 mağlup eden siyah-beyazlılar haftalar sonra rahat bir nefes aldı. 

Karşılaşmaya istekli ve arzulu başlayan Beşiktaş ilk dakikalarda Kayserispor kalesinde golü aramaya başladı. İlerleyen dakikalarda Kayserispor da tempoyu arttırınca futbolseverler maçın başından itibaren bol pozisyonlu bir maç izlemeye başladı.

İlk dakikadan itibaren daha istekli ve arzulu bir oyun sergileyen Beşiktaş, aradığı golü 21. dakikada buldu. 

Sol kanattan gelişen atakta ceza alanına yapılan ortada kaleci Gökhan'dan seken top boşta kaldı ve Olcay, topu kafa vuruşuyla boş kaleye gönderdi. Beşiktaş, Olcay'ın kaydettiği golle Kayserispor karşısında 1-0 öne geçti. 

Kalesinde gördüğü golün şokunu üzerinden çabuk atan Kayserispor, 25. dakikada beraberlik golüne çok yaklaştı. Sağ köşeden Mouche'nin kullandığı kornerde Simic'in kafa vuruşunda Tolga'dan seken topu çizgi önünde Motta çıkardı. 

İlk yarının son dakikalarında üst üste pozisyonlar bulan Beşiktaş, yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Siya-Beyazlılar Gökhan Töre ile gole çok yaklaştı. Almeida'nın pasıyla ceza yayı içinde topla buluşan Gökhan Töre, önünü boşaltıp şutunu çekti fakat Gökhan iki hamlede kontrol etti. 

Kayserispor'da 45. dakikada sakatlık yaşayan Henrique Sereno, yerini Salih Dursun'a bıraktı. 

İlk yarının kalan dakikalarında başka olmayınca Beşiktaş, Kayserisspor karşısında soyunma odasına 1-0 önde gitti. 

İkinci yarıya Kayserispor Pablo Mouche'nin atağı ile başladı. İyi başlayan ev sahibi ekip, Beşiktaş'ın orta alan yaptığı top kayıplarını iyi değerlendirdi. Üst üste Beşiktaş ceza sahasında pozisyonlar bulan Kayserispor, Mouche ile bir kez daha beraberlik golüne yaklaştı. Sol kanattan Mouche'nin kale sahasına çevirdiği topu son anda Ersan kornere gönderdi. 

Beşiktaş'ta 73. dakikada Hugo Almeida oyundan çıkarken yerine Michael Eneramo dahil oldu.
Kayserispor'a kontra ataklarla karşılık veren Beşiktaş, Ramon Motta'nın attığı golle rahat bir nefes aldı:2-0. 

Ramon Motta'nın ceza alanı dışı sol çaprazdan şutu direğe çarpıp kaleci Gökhan'ın sırtına çarpıp ağlarla buluştu. 

Motta'nın attığı golle farkı 2'ye çıkaran Beşiktaş, bu golden 2 dakika sonra 10 kişi kaldı. Ligdeki ilk golünü atan Motta, Kayserispor atağında topu eliyle kesince ikinci sarı kartı ve ardından kırmızı kartı gördü.
Beşiktaş uzatma dakikalarında Eneramo'nun golüyle farkı 3'e çıkardı. 

Ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Olcay'ın kale sahası içindeki Eneramo'ya pasında Eneramo müsait durumda topu ağlara gönderdi:3-0. 

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında başka gol olmadı ve maçı 10 kişi tamamlayan Beşiktaş, Kayserispor'u Olcay, Motta ve Eneramo'nun golleriyle 3-0 mağlup ederek 3 hafta sonra yeniden galibiyetle tanıştı.

Bu sonuçla Beşiktaş puanını 21'e çıkarırken Kayserispor ise 6 puanla ligin dibine demir attı. 

KARŞILAŞMADAN DAKİKALAR 

2. dakikada Fernandes'in kullandığı serbest vuruşta topu kaleci Gökhan Değirmenci elleriyle uzaklaştırdı. 

6. dakikada sol kanattan Simic'in ortasında meşin yuvarlağa ceza sahasında müsait durumdaki Mert Nobre kafasıyla vurdu. Topu kaleci Tolga Zengin kontrol etti. 

8. dakikada Oğuzhan Özyakup'un yaklaşık 20 metreden çektiği şutta meşin yuvarlak, üstten auta gitti. 

18. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında Olcay Şahan penaltı noktası civarında topla buluştu. Bu oyuncunun bekletmeden vuruşunda top üstten auta çıktı. 

21. dakikada Beşiktaş öne geçti. Sağ kanattan Atiba'nın yerden arka direğe gönderdiği top, kaleci Gökhan Değirmenci'nin ellerinden sekerek Almeida'nın önünde kaldı. Bu futbolcu meşin yuvarlağı müsait pozisyondaki Olcay Şahan'a aktardı. Olcay Şahan da kafayla topu filelere gönderdi: 0-1. 

25. dakikada Kayserispor'da sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Mouche kullandı. Mouche'nin altı pasa doğru ortasında Simic'in rakip savunmanın arasından iyi yükselerek yaptığı kafa vuruşunda kaleci Tolga Zengin, gole izin vermedi. 

Karşılaşmanın ilk yarısı, Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Kara Kartal uçuşa geçti
GALERİYE GİT
YORUMLAR 4
  • Volkan Sarıöz 10 yıl önce Şikayet Et
    Kötü oyun. Kayseri çok kötü oynadı acil toparlanması lazım
    Cevapla
  • Mustafa Gumus 10 yıl önce Şikayet Et
    atakancanFB. sanane bizim neyi hakettiğimizden .. bana kalırsa da fb nin ligde hala oynaması bile rezillik...uefa fişinizi kesti ona sesin çıkmadı ne iş..
    Cevapla
  • orhan beyci 10 yıl önce Şikayet Et
    yazık yazık . kayserinin yattığını soyleyen arkadaş bır ınsanın fıkrı neyse zıkrıde odur derler
    Cevapla
  • mevlid balcıoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    yazık. Kayserispor önceki yıllarda görünen zirveyi zorlayan ve diğer zirve mücadelesi gösteren takımlara ter döktüren takım olmaktan çok çok çok uzak. Neden bilmiyorum ama yazık oldu takıma.
    Cevapla