Bulak: Fenerbahçe daha avantajlı

Deneyimli Türk teknik adam Giray Bulak, Türk futbolunun gündemini ve yaklaşan derbi maçını yorumladı

Bulak: Fenerbahçe daha avantajlı
Bulak: Fenerbahçe daha avantajlı
GİRİŞ 05.11.2013 15:39 GÜNCELLEME 05.11.2013 15:39

Deneyimli Türk teknik adam Giray Bulak, haftanın gündemini değerlendirdi. Bulak, Trabzonspor'un her geçen gün daha iyiye gittiğini, Beşiktaş'ın Oğuzhan ve Fernandes'e bağlı olduğunu, Fenerbahçe'nin kadro olaraken iyi takım olduğunu, Galatasaray'ın düşü şiçinde olduğunu söyledi ve derbiyi yorumladı.

İşte Giray Bulak'a göre Türk futbolunun gündemi;

"Son hafta kendi sahasında Elazığspor'u farklı mağlup eden bir Trabzonspor vardı. Trabzonspor'un performansını nasıl yorumlarsınız?"
- Çok iyi oynamadı. Taraftarda, teknik ekipte, yönetimde bunu biliyor ama her geçen gün daha da üstüne katan bir Trabzonspor var amaistenilen seviyeye giden bir Trabzonspor'dan söz edemeyiz. Ligde şu ana kadar aldıkları puan iyi. Trabzonspor'un çok daha iyi olması lazım. Adrian sakattı, bu hafta oynadı. Colman sakattı o da kayılacak şimdi. Aykut ve Mustafa cezalıydı. Bunların da katılımıyla beraber daha iyi bir Trabzonspor olacak.

"BİR TÜRK HOCA SOSYALİST DESEYDİ..."

"Beşiktaş'taki bu düşüşü neye bağlıyorsunuz?"

- Oğuzhan ve Fernandes birlikte oynadığında müthiş bir ekip. Bursaspor'ı 3-0 yendikleri maçtab bunu net bir biçimde gördük. Ligde seyrettiğim bütün maçlariçindeen iyi oyunu oynamıştı Beşiktaş ama Oğuzhan'ın sakatlanması, Fernandes'i yalnız bıraktı ve Beşiktaş topal oyun oynamaya başladı. Daha sonra Oğuzhan katıldı fakat Fernandes'in problemleri başladı. Gidecek, kalacak, Fenerbahçe, yurt içi, yurt dışı, iki kat paraisterim... Bir de kendi başına oynaması Beşiktaş'ın performansını çok fazla dalgalandırıyor. Bu iki oyuncu olmadığızaman Beşiktaştakımı normal birtakım olur ama bu iki oyuncu olduğunda çok çok iyitakım olur.

Bir de biz kendi hocalarımıza çok büyük haksızlıklar yapıyoruz. Hemen iki günde Samet Hoca'nıntakımıBilic'intakımıdiye ayrıştırmaya kalkılıyor. Bu bana göre çok yanlış. Sosyalist birtakımdaTürk antrenör bahsetmiş olsaydı herhalde bu ülkede 25 yılişbulamazdı.

"KUYT, EMENIKE VE SOW ÇOK GÜÇLÜ"

"Fenerbahçe yoluna dolu dizgin devam ediyor. Fenerbahçe hakkındaki görüşleriniz nelerdir?"

- Fenerbahçe'nin 7-8 maçını çıplak gözleizledim. Her hafta üstüne koyarak oynuyorlar. Özellikle hücum bölgesinde Kuyt, Emenike, Webo ve Sow'un oynadığında çok güçlü oynuyorlar. Alper'in girmesi de Fenerbahçe'ye büyük bir ivme kazandırdı. Egemen oynamıyordu, Egemen muhteşem, her türlü oyunu oynayabilen, agresif, gol atabilenisavunmayı çok iyi organize edebilen bir oyuncu. Fenerbahçetakımı kondisyon ve kadro derinliği olarak da diğertakımlardan iyi. Mesela Baroni, Meireles ve Alves'in olmaması hiç etkilemedi. Volkan da olmasa mesela Mert'te çok iyi bir performans gösterebilir.

"GALATASARAY DÜŞÜŞ İÇERİSİNDE"

"Mancinili Galatasaray'ın ortaya koyduğu performansı nasıl yorumlarsınız?"

- Düşüş içerisinde. Konya maçını izledim o maçta da kötüydü. Ondan önceki maçlarda da istenilen seviyede değildi. Mancini, 3'lü hücuma döndü ve 3'lü orta saha oynuyor. Fatih Hoca 4'lü savunma ve 4'lü orta saha oynuyordu. Mancini, orta 3'lüyü kurmakta zorlanıyor. Bir de stoperler de büyük bir dengesizlik yaşanıyor. Hakan'ın sakatlanması Sabri'yi sol bek yaptı. Sabri sağ bekte zorlanırken sol bek nasıl oynasın. Bunu da düşünmek lazım.

"FENERBAHÇE DAHA AVANTAJLI"

"ve Fenerbahçe-Galatasaray derbisi...",

- Tabiki Fenerbahçe daha şanslı. İki tarafı da çok izledim. Dolayısıyla kadro zenginliği, performans ve kayıplara bakarsanız Fenerbahçe daha öne çıkıyor. Kopenhag maçından Galatasaray'ın nasıl döneceği bilinmiyor. Fenerbahçe kupa oynamadığı için daha dingin olacak. Hem de kendi sahasında oynayacak. Fenerbahçe'nin bu maçta bir avantajı da başında Türk antrenör olacak.

Şunu da unutmamak lazım. Beşiktaş-Galatasaray derbisinde herkes %90 Beşiktaş'ı şanslı görüyordu. Galatasaray yerlerde sürünüyordu. Galatasaray, yenince Beşiktaş'ın dengesini bozdu ve Beşiktaş bu hallere geldi. Fenerbahçe'yi de yenerse Fenerbahçe büyük dalgalanmalar yaşar.

"SİVASSPOR VE KASIMPAŞA BEKLENİYORDU"

"Son olarak ligde bu haftaya kadar sizi olumlu ya da olumsuz anlamda etkileyen takımlar var mı?"

- Ligde ummadığım 3 takım var; Gaziantepspor, Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor. Daha iyi sonuçlar almalarını bekliyordum ama o başarıyı gösteremediler. Gençlerbirliği ve Karabükspor'un zaten iyi kadroları var. Sıkıntı yaşayacaklarını sanmıyorum. Sivasspor ve Kasımpaşa'nın çıkışı yaptıkları transferlerden dolayı beklenen çıkışlardı.

"Kayserispor, Gaziantepspor ve Kayseri Erciyesspor size göre çıkışa geçer mi?"

- Bobo'nun girmesi Kayserispor'a büyük katkı sağlar. Gaziantepspor'u bu hafta izleyeceğim. Gaziantepspor'un önde müthiş bir üçlüsü var. Cenk Tosun, Turgut Doğan ve Muhammet Demir. Gaziantep takımının savunma ve orta sahada problemleri var. Bunları aşarsa çıkışa geçebilir. Erciyesspor takımı bir kadro değişikliğine gitti ve bir dengesizlik yaşadı. İki deplasmanlarını izledim ve çok iyi oynadılar neden böyle bir düşüşe geçtiler anlamadım.

(sporx)

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL