Arena'nın Aslanları 'Yılmaz'

Galatasaray, TT Arena'da ağırladığı Torku Konyaspor'u 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1 mağlup ederek ligde üst üste 3. galibiyetini aldı.

Arena'nın Aslanları 'Yılmaz'
Arena'nın Aslanları 'Yılmaz'
GİRİŞ 01.11.2013 18:04 GÜNCELLEME 02.11.2013 01:37
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Ligdeki son iki maçından da 3 puan çıkarmayı başaran Galatasaray, Konyaspor mücadelesine hızlı başladı. Sarı-kırmızılılar ilk tehlikeli atağınıda 5. dakikada Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder ile yakaladı.

Sağ kanattan ceza alanına yerden gönderilen pasta topla buluşan Sneijer dönüp kaleye vurmak istedi ama topa istediği gibi dokunamadı. 

SNEIJDER YİNE SAKATLANDI 

Geçtiğimiz hafta Kayserispor maçının ikinci yarısına sakatlığı nedeniyle çıkamayan Sneijder, Konya maçının da 8. dakikasında sakatlanarak yerini Emre Çolak'a bıraktı.

İlerleyen dakikalarda Torku Konyaspor yarı alanına iyice yerleşen Galatasaray, golü de aramaya başladı. Rakip kalede zaman zaman pozisyonlar bulan sarı-kırmızılılar bir netice alamadı. G.Saray'ın üstüne kontra ataklarla giden Torku Konyaspor beklenmedik biranda golü buldu. 

GOL 16.DK (RECEP AYDIN): Muslera kendisine atılan topta hata yaptı ve vuruşı kısa düştü. Topu alan Gekas, ceza alanına kadar gelip pasını Recep'e verdi ve Recep de topu ağlarla buluşturdu:1-0. 

MUSLERA'NIN HATASI GOL OLDU 

Maçın başından itibaren iki kez aynı hatayı yapan Muslera, topu uzaklaştırmayı başarmıştı ama başarılı file bekçisi son pozisyonda topu ağlarında gördü. Muslera'nın hatasını Recep Aydın affetmedi.

Bireysel hata sonucu kalesinde golü gören Galatasaraylı oyuncular beraberlik için rakip yarı alanda pozisyon oluşturmaya çalıştı. 

30. dakikadan itibaren iki takımda tempoyu arttırdı. İlk olarak konuk Torku Konyaspor net bir gol pozisyonu yakalasa da bu sefer Muslera gole izin vermedi. Bu atağın akabinde gelişen G.Saray pozisyonunda Burak'ın Drogba'ya indirdiği top dışarı gitti. 

Temposunu arttıran Galatasaray ilk yarının uzatma dakikalarında aradığı golü buldu. Sarı-kırmızılılarda sahneye çıkan isim Didier Drogba oldu. 

GOL 45+4 (DROGBA): Eboue'nin pasıyla sağ kanattan bindiren Umut Bulut'un ortasına, arka direkte Ali Turan'ın üzerinden kafa vuruşunu yapan Drogba, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve takımının soyunma odasına 1-1 beraberlikle gitmesini sağladı.

İlk yarının sonlarında beraberliği yakalayan Galatasaray ikinci 45 dakikaya da hızlı başlayan taraf oldu. İlk dakikalardan itibaren Torko Konyaspor kalesinde golü arayan sarı-kırmızılılar 67. dakikada Burak Yılmaz ile ilk kez öne geçmeyi başardı. 

GOL 67.DK (BURAK): Galatasaray kurduğu baskı sonucu golü de bulmuş oldu. Aydın'ın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Burak, içeri girip kaleciden sıyrıldıktan sonra topu boş kaleye gönderdi:2-1. 

Burak Yılmaz, bu golle Süper Lig'deki 99. golüne imza attı.

CHEDJOU DİREĞE TAKILDI

Golden sonrada baskıyı kesmeyen Galatasaray, Chedjou ile direğe takıldı. Kullanılan köşe vuruşunda Emre'nin ceza alanına ortasında Chedjou'nun kafa vuruşu üst direkten geri döndü. 

Kalan dakikalarda iki takım adına da önemli bir pozisyon olmadı ve Galatasaray geriye düştüğü karşılamadan 2-1 galip ayrılarak üst üste 3. maçınıda kazanmış oldu.

GALATASARAY 2 - 1 TORKU KONYASPOR

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Adil Sinem, İsmail Şencan

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Semih Kaya, Eboue, Melo, Selçuk İnan, Umut Bulut (Dk. 65 Aydın Yılmaz), Sneijder (Dk. 9 Emre Çolak - Dk. 90 Ceyhun Gülselam), Burak Yılmaz, Drogba

Torku Konyaspor: Itandje, Atilla Turan, Selim Ay, Erdinç Yavuz, Ergün Teber, Borek (Dk. 73 Kibong), Mehmet Güven, Hasan Kabze, Recep Aydın (Dk. 88 Ndouasel), Ömer Ali Şahiner (Dk. 73 Djalma), Gekas

Goller: Dk. 16 Recep Aydın (Torku Konyaspor), Dk. 45+4 Drogba, Dk. 67 Burak Yılmaz (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 32 Ergün Teber (Torku Konyaspor), Dk. 44 Sabri Sarıoğlu (Galatasaray)

Arena'nın Aslanları 'Yılmaz'
GALERİYE GİT
YORUMLAR 19
  • Ömer Taş Gs 10 yıl önce Şikayet Et
    atakan can. kardeşim ben haftaya burdayım rahat ol..Ama gerçekçi olmak lazım.. Galatasaray bu oyunu ile fenerin karşısına çıkarsa, fener ezer geçer..Ben objektif yorum yaparım.. Ki bana göre maçın favoriside %100 fenerbahçedir.. Fenerbahçe derbi maçlarına ayrı bir motivasyon ile çıkıyor..Ve kendi evinde oynadığını da varsayarsak favori fenerbahçe... İnşallah maça hakem hataları ve çirkin olaylar damga vurmaz..
    Cevapla
  • mikail 10 yıl önce Şikayet Et
    Kadıköy moralimizi bozuyor!. Kadıköyde 2 senedir kupa kaldıramıyoruz, böyle rezillik olmaz.... Karanlığa da razıyız oysa....
    Cevapla
  • mfatihim 10 yıl önce Şikayet Et
    Ey Fenerliler,Ey Galatasaraylılar.... Bu böyle olmuyor...Malum Türkiye'de iki büyük siz varsınız,Beşiktaş,Trabzon,Anadolu takımları hikaye...Hatta medyamızın pompası ile derbilerin derbisini oynuyorsunuz ve dahi hatta bu derbi dünyanın haberi olmamasına ve tek bir yabancı basın tarafından canlı izlenmemesine rağmen dünyanın 3.!!!! büyük derbisi...Madem bu kadar büyüksünüz bizi de federasyonu da yormayın size süper fikrim var...Bir sene cim bom,bir sene Fener şampiyon olsun...3. sene yazı tura atalım ki işe biraz heyacan gelsin kim kazanırsa o şampiyon olsun...Para dik gelirse de aranız da maç yapın ki dünya 3.!!! büyük derbiden yoksun kalmasın...Sayenizde maç da seyretmiyoruz.Her yerde siz her şeyde siz...Bıktırdınız resmen...
    Cevapla
  • ali_kerem 10 yıl önce Şikayet Et
    Yuh. 48. dakika ile penaltı verilmesini nasıl bağladınız ? Telafisi var mantığı, maçın bitmediğidir, diğeri 90+4, gol attın maç bitti, tamam kurtulduktur. Sizin mantığınızda aynı olmasının sebebi muhtemelen devamlı 90+'da gol atıp maçı bitirmeniz ve bu sebepten laf yemeniz olmasın ? Şimdi fırsatmış gibi cevap yazıyorsunuz. Ayrıca, maçın ilk yarısında yaşananlar fazlasıyla uzattı ilk yarıyı, ama 94:39'da uzatma süresi 48:34'den daha uzun bir süre, yani aslında biri 90+5 iken diğeri 45+4
    Cevapla
  • Ömer Taş Gs 10 yıl önce Şikayet Et
    semih kardeş. başkanlarında utanma olsaydı taraftarında da utanma olurdu.. futbolcuları ayrı çirkef,başkanları ayrı çirkef, taraftarı daha da çirkef!! tarihin yüz karaları şikeciler!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle