Galatasaray Kayseri'de 4 köşe!

Galatasaray, Kadir Has Stadı'nda konuk olduğu Kayserispor'u yıldız futbolcularının attığı gollerle mağlup etmeyi başardı.

Galatasaray Kayseri'de 4 köşe!
Galatasaray Kayseri'de 4 köşe!
GİRİŞ 27.10.2013 17:32 GÜNCELLEME 28.10.2013 09:22
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Lider Fenerbahçe'yi takibini sürdüren Galatasaray, puan farkının daha da açılmaması için gittiği Kayseri'den istediği üç puanla dönmeyi bildi.

G.Saray için ilklerin gecesinin yaşandığı gecede, Drogba sarı kırmızı formayla ilk frikik golünü atarken, Chedjou ise ilk kez gol sevinci yaşadı, Mancini de ilk deplasman galibiyetini alırken Burak Yılmaz ise 25 Ağustos'taki Bursaspor maçından sonra ilk kez filelerei havalandırdı ve gol orucunu noktaladı.

Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag'ı mağlup ederek moral bulan Galatasaray, Kayserispor deplasmanında karşılaşmaya düşük bir tempoda başladı. İlerleyen dakikalarda oyuna ağırlığı koyan Galatasaray gol için yavaş yavaş Kayseri kalesine yüklenmeye başladı. 

Rakip kalede baskıyı iyice arttıran Galatasaray, son haftaların formda ismi Wesley Sneijder ile golü buldu.

SNEIJDER YİNE ATTI!

Gelişen Galatasaray atağında Burak'ın pasında ceza yayı içinde topla buluşan Sneijder'in sert şutu sol köşeden ağlarla buluştu:1-0. Son haftaların formda ismi bu maçta da boş geçmedi. 

Golden sonrada atakaları kesmeyen G.Saray bu kez gol orucunu bir türlü bozamayan Burak Yılmaz ile farkı 2'ye çıkartmaya çok yaklaştı. Burak'ın ceza alanı içi sol çaprazından yaptığı vuruş üstten dışarıya gitti.
Sneijder ile golü bulduktan sonra Kayserispor'a adeta nefes aldırmayan Galatasaray üst üste pozisyonlar bularak 2. golü aradı. 

20. dakikada Galatasaray ikinci gole çok yaklaştı. Umut'un ceza alanına yükselttiği topta Burak'ın yakın mesafeden vuruşunda kaleci Ertuğrul'dan dönen topa bu kez Sneijder vurdu ama savunma gole izin vermedi. 

Orta sahadaki geniş alanları iyi değerlendiren Galatasaray, çok geçmeden 2. golü buldu. Sarı-kırmızılılarda bu kez sahneye çıkan isim Chedjou oldu. 

CHEDJOU SİFTAH YAPTI! 

Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Selçuk'un ceza alanına ortasında savunma karşıladı. Ardından topla sol kanatta bir kes daha buluşan Selçuk, ceza alanı içinde Umut'la duvar pası yapıp pasını Chedjou'ya verdi ve Chedjou, penaltı noktası üzerinden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi:2-0. Bu golle Kamerunlu yıldız, sarı-kırmızılı formayla ilk golüne imza atmış oldu. 

Chedjou'nun golüyle farkı 2'ye çıkaran Galatasaray skor avantajının verdiği rahatlık oyunu soğutmaya çalışırken Kayserispor ise maçın başından itibaren yapamadığı kontra atakları yapmaya başladı. Farkı azaltma çabalarına başlayan Kayserispor istdeiğini kısa sürede aldı. Kayserispor, Mouche'nin golüyle farkı 1'e indirdi. 

KAYSERİSPOR'DAN MÜTHİŞ GERİ DÖNÜŞ 

Gelişen Kayserispor atağında sol çaprazdan ceza alanına giren Ömer, Chedjou'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Mouche, kullandığı penaltı vuruşunda topu sağ köşeden ağlarla buluşturdu:1-1. 

Mouche'nin golüyle moral bulan Kayserispor bu sefer beraberlik için G.Saray kalesine yüklenmeye başladı. Müthiş bir geri dönüşe imza atan Kayserispor son dakikalarda eşitliği yakaladı. 

Hızlı gelişen Kayserispor atağında arka direkte topla buluşan Jaja meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-2. 

Maçın ilk yarısı 2-2'lik beraberlikle sona erdi. 

MANCINI SNEIJDER'İ RİSKE ETMEDİ 

Galatasaray ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. İlk yarının sonlarına doğru belinde bir rahatsızlık hisseden Wesley Sneijder oyundan çıkarken yerine Emre Çolak dahil oldu. 

İkinci 45 dakikaya iki takımda hızlı başladı. Hem Galatasaray hem de Kayserispor ilk dakikadan itibaren pozisyona girmeye başladı. 

İlk yarının son dakikalarında kalesinde iki gol birden gören Galatasaray, bu şoku üzerinden çabuk atarak yeniden galibiyet için Kayserispor kalesinde etkili olmaya başladı. 

BURAK GOL ORUCUNU BOZDU!

Galatasaray aradığı golü 57. dakikada suskun golcüsü Burak Yılmaz ile buldu. Ceza alanı dışında topla buluşan Emre Çolak, iki rakibi arasından ceza alanındaki Burak'a pasını çıkardı ve Burak karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderdi:3-2. Burak, tam 63 gün sonra golle tanışmış oldu. 

İlk yarının başlarında kalesinde 3. golü gören Kayserispor şoku üzerinden kısa sürede atarak, Galatasaray kalesine etkili gelmeye başladı. Ev sahibi ekip, Jaja ile ileride etkili olmasına rağmen beraberlik golünü bir türlü yakalayamadı. 

Kayseri ataklarına geçit vermeyen Galatasaray, Fildişili yıldızı Drogba ile farkı yeniden 2'ye çıkardı.
Ceza yayı gerisinden kazanılan frikikte Drogba'nın dokunduğu topu Selçuk durdurdu. Drogba'nın vuruşu sol köşeden ağlara gitti:4-2. 

Karşılaşmanın kalan dakikalarında iki takımda ataklarından gol sesi çıkmadı ve Galatasaray ilk yarının sonlarında yediği 2 golle soyunma odasına gitmesine rağmen ikinci 45. dakikada yıldızlarının sahne almasıyla sonuca gitmeyi bildi:4-2.

Bu galibiyetle Galatasaray puanını 16'ya çıkarırken Kayserispor ise 5 puanla son sırada kaldı.

KAYSERİSPOR 2 - 4 GALATASARAY

Stat: Büyükşehir Belediyesi Kadir Has
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Kayserispor: Ertuğrul Taşkıran, Cüneyt Köz (Dk. 74 Zurab), Sereno, Simic, Ömer Bayram (Dk. 76 Mert Nobre), Mijailovic, Taner Yalçın (Dk. 65 Okay Yokuşlu), Alper Uludağ, Sefa Yılmaz, Jaja, Mouche

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Dany, Chedjou, Semih Kaya, Melo, Selçuk İnan (Dk. 90 Engin Baytar), Sneijder (Dk. 46 Emre Çolak), Drogba, Burak Yılmaz (Dk. 79 Ceyhun Gülselam), Umut Bulut

Goller: Dk. 14 Sneijder, Dk. 25 Chedjou, Dk. 57 Burak Yılmaz, Dk. 74 Drogba (Galatasaray), Dk. 44 (Penaltıdan) Mouche, Dk. 45 Jaja (Kayserispor)

Sarı kartlar: Dk. 11 Mijailovic, Dk. 28 Sereno, Dk. 55 Taner Yalçın, Dk. 57 Simic (Kayserispor), Dk. 58 Semih Kaya, Dk. 68 Selçuk İnan (Galatasaray)

KARŞILAŞMADAN DAKİKALAR 

1. dakikada Taner Yalçın'nın yaklaşık 25 metreden çektiği şutta top yandan auta gitti.

12. dakikada Drogba'nın pasıyla meşin yuvarlakla buluşan Burak Yılmaz'ın vuruşunda top kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın kontrolünde dışarı çıktı.

14 dakikada Galatasaray öne geçti. Ani gelişen Galatasaray atağında Burak Yılmaz'ın pasında ceza yayı önünde meşin yuvarlağı kontrol eden Sneijder düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 0-1.

16. dakikada Burak Yılmaz'ın ceza alanı içinden bekletmeden vurduğu meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

25. dakikada Galatasaray iki farklı öne geçti. Selçuk İnan'ın pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Chedjou, meşin yuvarlağı ağlara göndererek, takımına iki farklı üstünlüğü getirdi: 0-2.

44. dakikada Kayserispor, Chedjou'nun Ömer Bayramı ceza alanında düşürmesi sonucu penaltı kazandı. Beyaz noktanın başına geçen Mouche farkı bire indirdi: 1-2.

45. dakikada Kayserispor eşitliği yakaladı. Hızlı gelişen Kayserispor atağında arka direkte topla buluşan Jaja meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-2.

55. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun sağ kanattan ceza alanına gönderdiği top kaleci Ertuğrul Taşkıran'da kaldı.

57. dakikada Galatasaray yeniden öne geçti. İkinci yarıda oyuna giren Emre Çolak'ın pasıyla penaltı noktası civarında topla buluşan Burak Yılmaz bekletmeden vurarak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-3.

60. dakikada Jaja'nın kullandığı serbest vuruşta topu kaleci Muslera kontrol etti.

68. dakikada Jaja'nın ceza yayı üzerinden kaleye gönderdiği meşin yuvarlak çok az farkla auta çıktı.

71. dakikada hızlı gelişen Kayserispor atağında Mouche'nin ortasında Ömer Bayram'ın penaltı noktası üzerinde ayağıyla dokunduğu top üstten auta gitti.

74. dakikada Galatasaray Drogba'nın serbest vuruştan attığı golle farkı yeniden ikiye çıkardı: 2-4.

88. dakikada ceza alanı içinden Selçuk İnan'ın kaleye gönderdiği topu kaleci Ertuğrul Taşkıran elleriyle kornere çeldi.

YORUMLAR 19
  • Ömer Taş Gs 10 yıl önce Şikayet Et
    semih ertel kardeşim ksura bakma. :)) alat asim'e yazmıştım.. Bi yanlışlık olmuş
    Cevapla
  • Forever Galatasaray 10 yıl önce Şikayet Et
    atakan onu bunu geçte.. liderlik sayısı en fazla kimin?
    Cevapla
  • MEHMET 10 yıl önce Şikayet Et
    dört köşe nasıl olunurmuş 15 gün sora görürsünüz. az kaldı bekleyin
    Cevapla
  • semih sertel 10 yıl önce Şikayet Et
    omer taş kime diyorsun sen ?. senin gibiler ne demek ? sen yazımı iyi okudun mu ?
    Cevapla
  • Aslantepeli 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne cok KURU KALABALIK var yahu. TV'deki yorumcular bu kadar tarafli olabilir mi yahu?! Unal Aysal'in aciklamalari dogru duzgun olunca yorumcular hemen konuyu kapatiyorlar ama bir acik bulsalar nerdeyse program boyunca saldir GS'ye. Ellerinde bir tek Fatih Hoca kozu kaldi. Onun icin surekli 'Konus Fatih Hoca' tripleri. Bazi hakem eskisi yorumcular desen GS'nin incigini cincigini ariyorlar. Spor Medyasi desen Tugay'in ustune oynuyor ki, Mancini ile polemik olsun. Yurt disindan bile Beckenbauer, Guardiola, Ancelotti falan durduk yerden salliyorlar. Tum Galatasaraylilar cok dikkatli olup, TAM DESTEK vermelidir. Oyle gorunuyor ki, bizim yolumuz hic de kolay degil. SAYGILAR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle