Ünal Aysal'a suç duyurusu şoku!

Aziz Yıldırım yönetimi, Galatasaray Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu

Ünal Aysal'a suç duyurusu şoku!
Ünal Aysal'a suç duyurusu şoku!
GİRİŞ 09.06.2013 11:25 GÜNCELLEME 09.06.2013 11:55

Fenerbahçe yönetimi, savcılığa yaptığı başvuruda Galatasaray Kulübü Başkanı'nın Türk Ceza Kanunu'na ve 6222 sayılı yasaya göre suç işlediğini vurgulayarak, cezalandırılması talebinde bulundu.

Fenerbahçe Kulübü, geçtiğimiz hafta içinde yaptığı açıklamalar nedeniyle Galatasaray Başkanı Ünal Aysal hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aysal'ın, ''Mahkemeler en sonunda Aziz Yıldırım'a da Fenerbahçe'ye de ceza verecek'' şeklindeki ifadelerinin yargıya müdahale anlamına geldiğini belirten Sarı-Lacivertli yöneticiler, bu kez açıklama yapmayıp farklı bir yol seçti.

Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray Başkanı'nın açıklamalarının üzerinden günler geçmesine rağmen bu kez resmi siteden yanıt vermedi. Aziz Yıldırım da Fenerbahçe Dergisi'nin haziran ayı sayısındaki yazısını yazmadı. Fenerbahçe'nin sessiz kalması bir takım eleştirileri de getirmesine rağmen yöneticilerin, konuşmadıkları ama boş da durmadıkları ortaya çıktı. Savcılığa yapılan başvuruda, Ünal Aysal'dan şikayetçi olundu. Galatasaray Başkanı'nın Türk Ceza Kanunu'na ve 6222 sayılı yasaya göre suç işlediği vurgulandı, cezalandırılması talep edildi.

'YARGIYI ETKİLEMEYE ÇALIŞIYOR'

Fenerbahçeli yöneticiler resmi açıklama yapmayıp sessizliklerini korurken, konu hakkındaki düşünceleri ise şöyle: Ünal Aysal suç işliyor, yargıyı etkilemeye çalışıyor. 'F.Bahçe ve Aziz Yıldırım ceza alacak' demek ceza kanununa göre suçtur. Zaten kendisi de hatasını anladı, ertesi gün kuru temizleme (!) yaptı. Kendisine yakın gazetelere açıklamalarda bulunarak o konuşmanın sadece bir sohbetten ibaret olduğunu, Yargıtay'dan da UEFA'dan da bir duyum almadığını söyledi.

KONUŞULMAZ EYLEM YAPILIR

Biz cevap versek yine suçlu olacağız, gerginliğin sebebi olarak gösterileceğiz. Yargıya intikal etmiş bir konuda konuşulmaması gerekir. Suça karşı konuşulmaz, eylem yapılır, yasal hak kullanılır. Biz de öyle yaptık. Ne ilginçtir ki Ünal Aysal'ın hemen ardından da Hasan Gerçeker açıklama yapıyor. 'Acaba Aysal, UEFA'dan bir bilgi mi aldı diye düşünüyorum' diyor. Şurası iyi bilinsin ki UEFA, 'Aziz Yıldırım hapse girecek' diyemez. Galatasaray Başkanı'nın doğruyu söylemediği buradan belli. Kaldı ki UEFA müfettişi de raporunu tamamlamadı. UEFA'nın karar vermesi ve bizim haberimiz olmaması da mümkün değil. Savunmamızı alması lazım. Savunma almadan karar vermesi mümkün değil. Haliyle bizim haberimiz olur. Ayrıca duruşma da talep ettik.

TRABZON'A NİYE CEVAP YOK?

Fenerbahçe Kulübü, Ünal Aysal'dan şikayetçi olurken, son günlerdeki sert ifadelerine rağmen Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na ise cevap vermedi, şimdilik şikayetçi de olmadı. Bu tutumun gerekçesi ise; iki camia arasındaki gerginliğin daha da artmaması, iki kulübün başkanını karşı karşıya getirmeme düşüncesi.

KAYNAK: HTSPOR