Kulüpler Birliği yabancı kararını açıkladı

Kulüpler Birliği'nin zirvesinden yabancı sınırlamasıyla ilgili önemli tavsiyeler çıktı. Spor Toto Süper Lig'de önümüzdeki sezon için 6+2 sisteminin hayata geçirilmesi istendi.

Kulüpler Birliği yabancı kararını açıkladı
Kulüpler Birliği yabancı kararını açıkladı
GİRİŞ 05.06.2013 16:37 GÜNCELLEME 05.06.2013 17:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Geride kalan sezonda kulüpler sınırsız sayıda yabancı oyuncuyı kadrolarına katabiliyordu. Ancak bu oyunculardan 6 tanesini ilk 11'de forma şansı bulabiliyor. 2 yabancı oyuncu ise yedek kulübesinde oturuyordu.

Federasyon önümüzdeki sezon için ise kulüplere 10 yabancı hakkı vermeyi planlarken bu oyunculardan 6 tanesi sahaya çıkabilecek. 4 oyuncu ise tribünde yer alacak.

Bugün düzenlenen Kulüpler Birliği toplantısında ise Süper Lig ekipleri, 10 yabancı kontenjanına onay verirken sahadaki 6 yabancının yanında yedek kulübesinde 2 oyuncunun daha bulundurulması yönünde tavsiye kararı aldı.

YORUMLAR 2
  • Zekeriya B 10 yıl önce Şikayet Et
    Cok fazla.... Türk futbolunu bu kadar cok yabanciyla mi kzrtaracaklar. eskiden az aliniyordu ama kalitelisi getiriliyordu. 18 külüb 10 er tane yabanci alsa bu 260 yabanci yapar bu kadar kaliteli yabanci zaten bulmak mümkün degil. Cok sacma karar.Bence bu bile fazla olsa, mevcut yabanci sayilarini düsürene kadar fazla 4 yabanci olmaliydi bunlardan 3 ü ilk 11 e 1 yedek. Milli takimin durumu ortada.
    Cevapla
  • ibrahim 10 yıl önce Şikayet Et
    nası yani???. şimdi kontenjan 10 kişi ise sahada 6 yedekte 2 geri kalan 2 kişi nerde???
    Cevapla