Arıboğan: Gündüz maçları yayıncı kuruluşa sorulmalı

Galatasaray Sportif A.Ş Ceo'su Lutfi Arıboğan, maçların gündüz oynanması konusunda yayıncı kuruluşun fikrinin mutlaka alınması gerektiğini belirterek, "Futbol ve futbolun değeri birçok bileşenden oluşuyor" dedi.

Arıboğan: Gündüz maçları yayıncı kuruluşa sorulmalı
Arıboğan: Gündüz maçları yayıncı kuruluşa sorulmalı
GİRİŞ 05.06.2013 15:20 GÜNCELLEME 05.06.2013 15:20

Kulüpler Birliği Vakfı'nın İstanbul'da yaptığı toplantısı öncesinde Galatasaray Sportif A.Ş Ceo'su Lutfi Arıboğan, Süper Lig maçlarının gündüz oynanması hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Süper Lig maçlarının gündüz oynanması ile ilgili konuyu Kulüpler Birliği ve Türkiye Futbol Federasyonu ile birlikte değerlendireceklerini vurgulayan Arıboğan, "Maksimum fayda elde edebilmek için bir şeyleri yaparken bir şeyleri bozmamak gerek. Bir kere kulüplerimizin en büyük geliri, televizyon yayın gelirleridir. Bu nedenle gündüz maçları ile ilgili mutlaka yayıncı kuruluşun bu konuya yaklaşımı ile ilgili fikri alınmalı. Onların fikirlerine de saygı duymak zorundayız. Şuanda kulüplerin en önemli geliri yayın hakkından elde edilen gelirlerdir. Bundan sonra da hemen sormamız gereken şey, hangi mevsimden bahsediyoruz ve haftanın hangi günlerinden bahsediyoruz. Bir kere, yaz aylarında bunların olması mümkün değil. Maç günlerini de düşündüğümüz zaman cuma ve pazartesi olması da mümkün değil. Cumartesi, pazar düşünülebilir. Ama bence bunların içinde uygun olan, pazar günü olabilecektir. Değerlendireceğiz, konuşacağız" diye konuştu.

"VERGİ KONUSU, EN HASSAS KONULARDAN BİRİ"

Sistemin içerisinde hem yabancı hem de vergi konusunun önemli konular olduğuna dikkat çeken Arıboğan, "Yabancı oyuncu ve vergi konusu içinde, 3-4 yıllık planlı bir geçiş dönemi yaşanmalı. O nedenle vergi konusu en hassas konulardan birisi. Yüzde 15 stopaj devletimizin Türk sporuna verdiği en önemli konulardan biridir. Bu katkının devam etmesi lazım. Altyapı yatırımları için tedbir almamız lazım bunun içinde vergi desteği olmalı" şeklinde konuştu.

"AB ÜLKELERİNİN OYUNCU KULLANIM AVANTAJINI BİZ KULLANAMIYORUZ"

Arıboğan, yabancı oyuncu sayısında mevcut uygulamanın devam etmesini istediklerini belirterek, "Radikal bir şekilde süratle değiştirilecek bir konu değil. AB ülkeleri tarafında bir avantajı var. Avrupa'nın en iddialı kulüplerinden biriyiz ama AB'ye üye değiliz. AB ülkelerinin oyuncu kullanım avantajını biz kullanamıyoruz. Biz, bir takım mali konuları dengelemek için yabancı oyuncu kısıtlaması yapmaya çalışırken, hem yerli oyuncuların ücretini artırırız, hem de uluslararası rekabette çok geride kalırız. Bunlar çok kritik konular. Aceleye getirilmemesi lazım. Gündüz oynanmasının şiddet olaylarını azaltacağının tartışmaya açılması lazım. Arzu edilmeyen bir çok şiddet olayları alt liglerde gündüz maçlarında oluyor. Bu durum, günlük bilet satışlarını da etkiler" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA