Üç büyüklerin kalan maçları

Futbolumuz milli takım arasına girdi ama özellikle şampiyonluk için asıl heyecan dönüşte başlayacak. Tüm taraftarlar elinde kalem, önünde fikstür puan hesabı yapıyor, son 8 hafta için kelimenin tam anlamıyla fal açıyor.

Üç büyüklerin kalan maçları
Üç büyüklerin kalan maçları
GİRİŞ 19.03.2013 07:56 GÜNCELLEME 19.03.2013 07:56

Evet, Galatasaray avantajlı. Fakat Fenerbahçe de son ana kadar Aslan'ı  kovalayacağını performansıyla kanıtlıyor. 7 puan geride ama Kara Kartal  da işin peşini bırakmıyor. Kısacası artık her maç bir final olacak,  taraftar futbola doyacak

Avantaj Cim Bom'da
Zaman zaman kritik puanlar kaybetse de  rakiplerinin bu fırsatı değerlendirememesi sonucunda Galatasaray son 8  haftaya 4 puanlık avantajla girecek. En yakın rakibi Fenerbahçe hep  kazansa bile Aslan'ın 1 kez kaybetme ve beraberlik kredisi var. Kalan  süreçte Cim Bom'un en zor kabul edilecek maçları ise sezonun son 2  haftasında. İmparator Fatih Terim'in öğrencileri, Kadıköy'de  Fenerbahçe'ye konuk olduktan sonra sezonun finalini Arena'da Trabzon ile  yapacak. Önemli belirleyicilerden biri de Şampiyonlar Ligi dönüşünde  Sarı-Kırmızılılar'ın neler yapacağı. Ancak Galatasaray'ın Real Madrid  sınavları öncesi ve sonrası da rahat görünüyor. İstanbul Belediye'yi  ağırlayacak Aslan, sonra Madrid'e gidecek, ardından döneceği sınav ise  lige büyük ölçüde havlu atan Mersin ile yine İstanbul'da.

Galatasaray'ın kalan maçları
İstanbul B.Ş.B. Real Madrid (D) Mersin İdmanyurdu Real Madrid KDÇ Karabükspor (D) S.B. Elazığspor Gaziantepspor (D) Sivasspor Fenerbahçe(D) Trabzonspor

Fenerbahçe'nin kozu Kadıköy
Avrupa Ligi'nde son 8'e kalan ve Lazio eşleşen Fenerbahçe'nin ligde puan kaybına tahammülü yok. Sarı-Lacivertliler şampiyonluk için kazanacak ve lider Galatasaray'ın puan kaybetmesini bekleyecek. Aslan için Avrupa randevuları dönüşünde öngörülen rahatlık Sarı-Lacivertliler adına geçerli değil. İlk Lazio maçı öncesinde Fenerbahçe, Kadıköy'de son haftalarda kümede kalma adına önemli puanlar kazanan Akhisar'ı ağırlıyor, sonrasında ise yine tehlike hattından Ordu'ya misafir gidiyor. Bu 2 yorucu Avrupa maçından sonra da Eskişehir İstanbul'a geliyor. Galatasaray'ı da Kadıköy'de ağırlayacağı düşünüldüğünde Aykut Kocaman'ın takımının özellikle Saracoğlu'nda alacağı puanlar büyük değer taşımakta. Kanarya'nın Ordu dışında en zor deplasmanı da son hafta Karabük olarak göze çarpıyor.

Fenerbahçe'nin kalan maçları

Akhisar Belediyespor Lazio Orduspor (D) Lazio (D) Eskişehirspor Gençlerbirliği (D) Kayserispor İstanbul B.Ş.B. (D) Galatasaray KDÇ Karabükspor (D)

Kartal'ın dışarıda uçması şart
Tam şampiyonluk havasına girilmişken geçtiğimiz hafta kendi sahasında Kasımpaşa'ya yenilen Beşiktaş'ta hesaplar alt üst oldu. Kartal'ın zirveyle arasında 7, Fenerbahçe ile 3 puan fark var. En büyük dezavantajı fikstüründeki deplasmanlar ve üstündeki rakipleriyle maçının bulunmaması. En azından Şampiyonlar Ligi'ni kovalayacak Siyah-Beyazlılar'ın 8 maçının 5'i dışarıda. Üstelik bu deplasmanlardan 2'si küme düşme hattındaki ekiplerle, diğerleri de yarışta Avrupa hesabı yapan Bursa, Eskişehir ve Kayseri ile. Beşiktaş'ın deplasmanlarda bu sezon oynadığı toplam 12 mücadelede sadece 6 galibiyet alıp 3 kez yenilmesi ve 3 de beraberlikle puan kaybetmesi, şampiyonluk konusunda Kara Kartal'ı istatistik anlamında rakiplerine oranla daha az şanslı kılıyor.

Beşiktaş'ın kalan maçları
Mersin İdmanyurdu (D) Bursaspor (D) M.P. Antalyaspor Akhisar Belediyespor(D) Orduspor Eskişehirspor (D) Gençlerbirliği Kayserispor (D)

(fanatik.com.tr)