Şahenk: Türkiye olimpiyatı gerçekleştirebilir

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, İstanbul'un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği adaylığına ilişkin, ''Herkesin kendisini örnek aldığı bir ortamda Türkiye'nin bölgesinde bir olimpiyatı gerçekleştirmesi önemlidir'' dedi.

Şahenk: Türkiye olimpiyatı gerçekleştirebilir
Şahenk: Türkiye olimpiyatı gerçekleştirebilir
GİRİŞ 09.03.2013 15:25 GÜNCELLEME 09.03.2013 15:25

Ferit Şahenk, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın, İstanbul'un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliğine adaylığına desteklerini taahhüt eden kuruluşlarla gerçekleştirdiği basın toplantısında, dünyanın en önemli spor oyunlarının dünyanın en önemli şehrine getirilmesi amacıyla aynı çatı altında toplandıklarını ifade etti.

2012 Londra Olimpiyatları'na gittiğinde bazı dostlarının, ''Hiçbir ülkenin başbakanı ya da devlet başkanı, tüm üyeleri gezerek Türkiye Başbakanı kadar olimpiyatları istediğini göstermedi'' dediğini aktaran Şahenk, kendilerinin de devletin isteği ve desteğiyle olimpiyatlarla ilgilenmeye başladıklarını söyledi.

Olimpiyatların gerçekleştirildikleri ülkelere çok fazla katkısı olduğuna işaret eden Şahenk, ''Ama en önemlisi bunu hak etmekten geçiyor. Türkiye son 10 senede yaptığı ekonomik ve siyasi gelişmelerle, komşularıyla ilişkilerindeki değişimle artık bir dünya devleti. Herkesin kendisini örnek aldığı bir ortamda Türkiye'nin bölgesinde bu olimpiyatı gerçekleştirmesi önemlidir'' diye konuştu.

-''Türkiye adeta bir organizasyonlar memleketi haline geldi''-

Son yıllarda Türkiye'de çok büyük etkinlikler yapıldığına ve Türkiye'nin adeta bir organizasyonlar memleketi haline geldiğine dikkati çeken Şahenk, ''Bu anlamda Türkiye hazırdır. Cumhuriyetimizin 100. yılını, en yakın tarihte gerçekleştirilecek olimpiyatla ülkenin her anlamda çok daha ileri bir aşamaya geldiğini ortaya koyarak, başarımızı simgesel olarak da taçlandıracağız'' değerlendirmesinde bulundu.

Şahenk, dünyada 16. büyük ekonomi, turizmde 6. en önemli ülke olan Türkiye'nin marka bilinirliğinde 56. sırayı hak etmediğini vurgulayarak, olimpiyatların Türkiye'nin bilinirliği bakımından da katkı sağlayacağını söyledi.

Şahenk, Doğuş Grubu olarak IMG Worldwide ile gerçekleştirdikleri ortaklığa da değinerek, bir sene sonra 7-14 yaş grubundaki 10 bin çocuğun uygun spor branşı taramasını tamamlayacaklarını ve buradan yetişecek çocukların 2020 yılındaki olimpiyatlarda Türk bayrağı ile yer almalarını arzuladıklarını da sözlerine ekledi.