Kılıç: 800 milyar dolarlık bir ekonomiyiz

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''10 sene önce 250-270 milyar dolarlık bir ekonomiydik. Bugün 800 milyar dolarlık bir ekonomi haline geldik. 10 sene önce, 1 yıl boyunca 36 milyar dolarlık ihracat yapabilen bir ekonomiydik, bugün bir yılda 140 milyar dolar ihracat yapabilen bir ekonomi haline geldik'' dedi.

Kılıç: 800 milyar dolarlık bir ekonomiyiz
Kılıç: 800 milyar dolarlık bir ekonomiyiz
GİRİŞ 02.12.2012 14:27 GÜNCELLEME 02.12.2012 14:27

Kılıç, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak ve çeşitli ziyaretlere katılmak üzere geldiği Samsun'da, Samsunun-1 Gemisi'nde düzenlenen kahvaltı programına katıldı.

Bakan Kılıç, kahvaltı programının ardından 1967 yılında Taşkızak Tersanesi Komutanlığı'nda yapılan ve hizmet dışına ayrılan Samsun Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait TCSG-125 gemisinin Kurupelit mevkisi açıklarında, denizin 20 metre derinliğine batırılışını izledi.

Ardından Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti 39. İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Bakan Kılıç burada partililere hitap etti.

Kuruluşundan bir yıl sonra iktidara gelen AK Parti'nin 10 yıldır her türlü badireye rağmen, siyasi muhaliflerine rağmen, gazını milletten alarak yoluna devam ettiğini aktaran Bakan Kılıç, ''Kolay değil 10 yıldır iktidardayız. Bugün Türkiye'nin neresinde esnaf ziyareti yapıyorsak yapalım, Türkiye'nin neresinde bir siyasi programa katılıyor olursak olalım, Türkiye'nin her yerinde 10 yıldır iktidarda olup da 7 tane seçimi geride bırakıp da insanlar tarafından ilgiyle karşılanmak kolay bir hadise değil'' diye konuştu.

Parti olarak merhametli olmaya gayret ettiklerini, ezilenlere karşı adaleti yitirmemenin mücadelesini verdiklerini belirten Kılıç, şunları kaydetti:

''Her türlü haksızlığa maruz kalanların karşılaştığı haksızlıklar karşısında, zaman zaman dış politikamıza yönelen eleştiriler var. Sizin de kulağınıza geliyordur, televizyonlardan takip ediyorsunuz gazetelerin köşelerinde bu yöndeki saldırıları ağır eleştirileri okuyor takip ediyorsunuz. 'Bize ne Gazze'den, bize ne Filistin'den... Yunanistan ekonomik krizde, Portekiz ekonomik krizde, İtalya, İspanya ekonomik krizde, koca İngiltere bile memur maaşlarında emekli maaşlarında eksiltmeye gidiyor. Dünyada bu kadar derin ekonomik krizler varken biz niye Gazze, Filistin ile Myanmar'la şurayla burayla meşgul oluyoruz. Bırakıp ekonomimize bakalım' diyenler var. 'Bize ne Suriye'nin derdinden' diyenler var. Fakat o televizyonlardaki savaş görüntüleri gözümüzün önünde cereyan ediyor. Dünyanın bir köşesinde, bırakın bir köşesini sınırımızın dibinde Müslümanlar'ın burnu kanarken, bırakın burunlarının kanamasını gövdeleri paramparça olurken bizim burada kayıtsız kalmamız ilgisiz ve duyarsız, 'adam senden bana ne' tavrı içinde olmamız anlaşılabilir bir tavır değil. Kabul edilebilir bir tavır değil.''

-''Masaya ve kasaya sahip çıktık''-

''10 yıl boyunca bu hükümet bütün hücreleriyle, kadrolarıyla, birikimiyle, masaya ve kasaya sahip çıktı'' şeklinde sözlerini sürdüren Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

''Çıktı da ne oldu? 10 sene önce 250-270 milyar dolarlık bir ekonomiydik. Bugün 800 milyar dolarlık bir ekonomi haline geldik. 10 sene önce 1 yıl boyunca 36 milyar dolarlık ihracat yapabilen bir ekonomiydik, bugün bir yılda 140 milyar dolar ihracat yapabilen bir ekonomi haline geldik. 10 sene önce Merkez Bankası'nda döviz rezervi 27 milyar dolar olan bir ülkeydik. Bugün dünyadaki ekonomik krizlere rağmen Yunanistan'dan, İspanya'dan, Portekiz'den, İtalya'dan imdat çığlıkları yükselirken 27 milyar dolarlık döviz rezervini merkez bankası kasalarında 110 milyar dolara çıkaran bir ülke haline geldik. 10 sene önce devraldığımız koalisyon hükümetinin IMF'ye 23,5 milyar dolar borçlu hale getirildiği bir ülkeydi, bugün Türkiye aynı IMF'ye ihtiyacı varsa kullansın diye 5 milyar dolar kredi açan bir Türkiye.''

Toplantı basına kapalı devam etti.

AA