Kagawa: Ferguson'un tek kelimesini anlamıyorum

Manchester United'ın bu seneki transferlerinden Shinji Kagawa, koyu İskoç aksanıyla konuşan hocası Alex Ferguson'un söylediği tek bir kelimeyi bile anlamadığını söyledi.

Kagawa: Ferguson'un tek kelimesini anlamıyorum
Kagawa: Ferguson'un tek kelimesini anlamıyorum
GİRİŞ 27.08.2012 23:36 GÜNCELLEME 27.08.2012 23:36

Ferguson'un 12 milyon sterlin karşılığında Borussia Dortmund'dan transfer ettiği Japon yıldız Manchester United'ın 3-2 kazandığı Fulham maçında takımını öne geçiren golü atan isim oldu.

Fulham'ın Duff'ın 3. dakikada attığı golle 1-0 öne geçtiği maçta Manchester ekibini yedi dakika sonra beraberliğe taşıyan isim yine yeni transferlerden Robin van Persie oldu.

United, Kagawa ve Rafael'in attıkları gollerle ilk yarıyı 3-1 önde kaparken, Fulham'ın ikinci golü, Vidiç'in topuğuna çarpan topun kendi kalesine yönelmesiyle geldi.

Kagawa, Daily Mail'in sorularını yanıtlarken, van Persie'yle birlikte yeni takımları için ilk gollerini attıkları hatırlatılınca, "Benim attığım golle onun attığı gol arasında fark vardı, ikisi aynı sınıfta bulunmuyor; ama yine çok hoşuma gitti" diyor.

Japon yıldızın Daily Mail'in sorularına yanıtları özetle şöyle:

O golü kaçırmak mümkün değildi, değil mi?

Kagawa: "Hayır, o mesafeden, iki metreden mümkün değildi... Bu tür golleri sıklıkla attığımı söyleyemem, dolayısıyla umarım United taraftarlarına uzak mesafeden neler yapabileceğimi gösterebilirim. Benim futbolum sadece gol atmakla ilgili değil tabi... Oyunu açıcı, genişletici çıkışlar yapmayı seviyorum."

Peki, Alman futboluyla ve İngiltere futbolu arasındaki fark ne?

Kagawa: ''Fiziki farklılıktan söz etmek gerekir. Buna uyum sağlamak zorundayım. Öbürü de lig genelindeki kalite. Almanya'da üstteki büyük kulüpler diğer takımlardan çok daha üstün konumda. Burada ise bütün rakipler zor."

Oyun üzerinde daha etkili olabileceğinizi düşünüyor musunuz?

"Evet. Topu kenara fazla gönderiyoruz gibi geliyor, ama takım arkadaşlarımızın topu her açıdan, her yerden bana vermesini istiyorum. Bana güvenmelerini istiyorum, onun için konuşmak istiyorum, bunu iyice anlatmalıyım onlara: Bana güvenmeliler; top bana geldiğinde gitmesini istediğim yer hep ilerisi olacak, böyle olmasına çalışacağım."

Lisan sorunu yaşıyor musunuz? Ferguson'ın takımla yaptığı konuşmalarla aranız nasıl?

"Söylediği tek bir kelimeyi bile anlamıyorum. İngilizce öğrenmeye çalışıyorum ama hocayı anlamak biraz daha zaman alacak gibi görünüyor."

KAYNAK: AA