Aybaba: Fernandes'i asla vermem

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, bir televizyon programında çok önemli açıklamalar yaptı.

Aybaba: Fernandes'i asla vermem
Aybaba: Fernandes'i asla vermem
GİRİŞ 19.08.2012 11:12 GÜNCELLEME 19.08.2012 12:09

Aybaba yeni transfer Batuhan'dan, Portekizliler'e kadar önemli açıklamalarda bulundu. İşte Aybaba'nın açıklamalarından satırbaşları;

-Uzun yıllar Beşiktaş'ta forma giydiniz.  Ancak yarın sizin için önemli bir başlangıç olacak. 25 yıl aradan sonra bu kez takımın başına teknik direktör olarak geldiniz ve yarın İstanbul Büyükşehir Belediye karşısında ilk maçınıza çıkacaksınız. Üzerinizde baskı hissediyor musunuz?

Yeni bir sezona başlamak teknik adamda, yöneticide, taraftarda ve futbolcuda heyecan yaratır. Uzun yıllar İstanbul BB'yi yenemiyoruz. Lige iyi bir başlangıç yapmamız gerekiyor. Bu maçı kazanıp sezona iyi bir giriş yapmak istiyoruz.

Üst üste geçen iki sezonda harcanan yüksek transfer paraları var. Buna rağmen sportif başarı çok geride kalmış. Mesela bir sene 29 puan liderin gerisindeyiz. İkinci sene 23 puan gerisindeyiz. Kesinlikle bu kadromuz ile bunların altında kalmayacağız. Biz bütçede kesintiye gittik transferlerimizi planladık.Ekonomik anlamda küçüldük ama sahada göreceksiniz Beşiktaş bundan önceki yıllara oranla atak yapacak ve başarılı olacak.

-Taraftarın Beşiktaş'ta görmek istediği Portekizli futbolcuları veto ettiniz mi?

Fernandes ve Almedia bu kadronun içinde yer alıyor. Veto etmek gibi bir düşüncemiz olmadı. Takıma katkıda bulunan, bütçesiyle ilgili sıkıntı olmayan futbolcuları tutmak istedik.

"Fernandes'i, asla vermem"

-Querasma ve Fernandes'in ismi bir çok Türk takımıyla birlikte anıldı. Fenerbahçe ve Galatasaray'dan teklif gelse gönderir misiniz?

Fernandes'i, asla vermem. Querasma ile ilgili aldığımız bir karar var onun için kulüplerden teklif bekliyoruz. Zaman içinde taraftarda takımın ne kadar iyi olduğunu gördükçe onların da fikirleri olumlu anlamda değişecektir.

-Kadronuza yeni katılan Batuhan Karadeniz yarın ki maçta kadroda olacak mı?

Eskişehir'den ayrıldığı süre içinde Batuhan'ın psikolojisi bozuktu. O yüzden çok fazla antrenman yapma imkanı olmamış. İki antrenmanımız var durumuna bakıp ona göre karar vereceğiz.

Batuhan ve arkadaşları ile konuştum. Antrenmanda takım içinde hiçbir sıkıntısı yok. Espirili bir çocuk yaşı da çok genç. Sonuçta Beşiktaş'ın evladı genç bir oyuncu, sadece biraz hiperaktif. Arkadaşlarına hocasına espiri yapabiliyor. Daha çocuk yaşı küçük. Biz ondan saha içinde verim almak istiyoruz o da buna cevap verecektir.

"Doğru zaman şimdi"

-Beşiktaş'ta uzun süre futbol oynadınız ve futbolu Beşiktaş'ta bıraktınız. Takımın başına teknik direktör olarak gelmeniz neden bu kadar uzun sürdü. Neden 25 yıl sonra kulüple yollarınız kesişti.

Beni Beşiktaş'tan uzak tutmak için her şeyi yaptılar. (Gülüyor)

Doğru zamanın şimdi olduğuna inanıyorum. Zaman zaman bu konuyla ilgili takımın başına geçmek ile dönemin başkanlarıyla 5 kez görüşmeler yaptık olmadı. Ama kısmet bu zamanaymış.

-Sezonun ikinci haftasında Galatasaray ile karşılaşacaksınız. Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde boy göstereceği için kadrosunu da iyi isimler ile güçlendirdi. O maç için herhangi bir hazırlık ön çalışma ya da sistem gidecek misiniz?

Hayır. Biz büyük takımız, biz Beşiktaşız. Bizim oynamak istediğimiz iki sistem var. O sistemlere yoğunlaştık onlar üzerinde çalışıyoruz. Rakibin takım kadrosuna diziliş ile ilgili değil duruşla ilgili ufak değişiklikler yapacağız ki onlar da bize yapacaktır.

-Çarşı grubu Samet Aybaba'ya karşı mı?

Ben futbol oynarken bu arkadaşların halaları, amcaları, babaları, dayıları  bizim arkamızda oturuyordu biz bir aileydik.  Onlarla çok iyi diyaloğumuz vardı. Şimdi çocukları oturuyor. Bu nesli ben hiç tanımıyorum.  Onlarla benim aramda bir gerginlik olamaz nasıl böyle bir şey yaratıldı onu anlamıyorum.

-1988 yılında futbolu bıraktığınızda en son hangi maça çıktığınızı hatırlıyor musunuz?

Son resmi maçımdı Başbakanlık Kupası'nda Samsunspor'a gol attım. 2-0 mağlup olduğumuz maçta 3-2 galip geldik.  Hatta hayatımda hiç yapmadığım bir şekilde o maçta disiplinsiz davrandım. Orta sahaya çıktım Gordon da bana oradan bağırdı kenardan geri gel diye ama ben maça devam ettim.

-Yıldırım Demirören ile yaşadığınız polemik sonrasında bir araya geldiniz mi ya da telefonla konuştunuz mu?

Federasyonun verdiği iftar yemeğinde bir aradaydık. O bana, ben de kendisini tebrik ettim. Sonuçta şu anda Federasyon başkanı her konuşmanın arkasından bir disiplin kurulu kararı gelebilir. (Gülüyor)

Beşiktaş camiasının içinden bir insan Federasyon başkanı olarak başarılı olmasını diliyorum.  Zaman zaman insanlar arasında böyle şeyler yaşanabilir. Önemli olan hayata bakışınızdır. Ben kendisinin Türk futbolu adına başarılı bir başkan olmasını istiyorum eminim kendisi de benim için aynı şeyleri düşünüyordur.

KAYNAK: TRTSPOR