Filenin Sultanları ilk sınava çıkıyor

Londra Olimpiyat Oyunları'na katılma başarısı gösteren A Milli Kadın Voleybol Takımı, yarın ilk maçına çıkacak.

Filenin Sultanları ilk sınava çıkıyor
Filenin Sultanları ilk sınava çıkıyor
GİRİŞ 27.07.2012 15:03 GÜNCELLEME 27.07.2012 15:03

''Filenin Sultanları'', grubundaki ilk maçını yarın Earls Court'da TSİ 24.00'de son olimpiyat şampiyonu Brezilya ile yapacak. Ay-yıldızlı takımın grubunda ayrıca son Grand Prix birincisi ABD, Avrupa Şampiyonu Sırbistan, dünya ve olimpiyat madalyasına sahip Çin ve Güney Kore de bulunuyor. Bu zorlu grupta ilk dört takım arasına girenler şampiyonluk madalyası için yollarına devam etme hakkı kazanacak.

-Motta takımına güveniyor-

Milli Takım Antrenörü Marco Aurelio Motta, kendini sürekli geliştirip hedef büyüten bir takımı çalıştırdığını belirterek, ''Geçen seneden bu yana bir gelişme içindeyiz. Tüm üst düzey takımlar bize artık saygı duyuyor. Takımıma güveniyorum'' dedi.

A Milli Takım'ın olimpiyat elemelerinde ve Dünya Grand Prix maçlarında çok iyi bir oyun sergilediğini hatırlatan Motta, şunları söyledi:

''Brezilya, ABD, Çin, Sırbistan ve Güney Kore gibi güçlü ekiplerin bulunduğu bir gruba düştük. Şu anda grubumuzu değiştirme şansımız yok. Bu gruptan çıkmak için bazı takımları yenmemiz lazım. Bizim amacımız tabii ki her turnuvada birinci olmak. Olimpiyat elemelerinde birinci olduk, Dünya Grand Prix finallerini üçüncü tamamladık. Umuyorum ki Türk halkı, olimpiyatta gurur duyacağı bir takım izleyecek.''

-Maç programı-

''Filenin Sultanları''nın, Londra Olimpiyat Oyunları'nda grubundaki maç programı şöyle:

Maç programı

Yarın    : 24.00 Brezilya-Türkiye

30 Temmuz: 11.30 Çin-Türkiye

1 Ağustos: 16.45 Sırbistan Türkiye

3 Ağustos: 16.45 Türkiye-Güney Kore

5 Ağustos: 22.00 ABD-Türkiye

KAYNAK: AA