Maddi sıkıntılar Hacettepe'yi pes ettirmedi

Beko Basketbol Ligi takımlarından Hacettepe Üniversitesi, kulüp içinde yaşanan maddi sıkıntılara rağmen, yeni sezonda ligde mücadele edecek.

Maddi sıkıntılar Hacettepe'yi pes ettirmedi
Maddi sıkıntılar Hacettepe'yi pes ettirmedi
GİRİŞ 26.07.2012 12:06 GÜNCELLEME 26.07.2012 12:12

Hacettepe Üniversitesi Kulübü Başkanı Prof. Dr. Hakan Hamdi Çelik, AA muhabirine, geçen sezon ilk kez mücadele verdikleri Beko Basketbol Ligi'ni daha önce belirledikleri hedef doğrultusunda tamamladıklarını söyledi.

Kulüp olarak tek üzüntülerinin sezon içinde yaşadıkları ve bugüne kadar devam eden maddi sorunlar olduğunun altını çizen Çelik, ''Zaman zaman bir çok takımın yaşadığı sıkıntıyı biz ilk senemizde yaşadık. Bunun giderilmesi için de çalışmalarımız sürüyor'' dedi.

Çelik, maddi sorunları aşabilmek ve Beko Basketbol Ligi'ne kalıcı bir takım sunabilmek için çeşitli sponsorlarla girişimlerde bulunduklarının altını çizdi.

Sponsorluk için son olarak Konya Selçuk Üniversitesi ile temaslarının devam ettiğini belirten Çelik, ''Bu görüşmeler olumlu olur, olumsuz olur. Hacettepe Üniversitesi bu sezon her şartta Beko Basketbol Ligi'nde yer alacaktır. Halen ligdeki tek üniversite takımıyız. Ligde kalıcı olmak için de elimizden geleni yapacağız'' diye konuştu.

Prof. Dr. Çelik, Amerikan futbolu ve badminton branşlarında da başarılı olan Hacettepe Üniversitesi'nin içinde bulunduğu maddi sıkıntılardan kurtulacak güce sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

-Başantrenör Bayramoğlu-

Hacettepe Üniversitesi Basketbol Takımı'nın başantrenörü Prof. Dr. Alp Bayramoğlu da, kulüpteki maddi sıkıntıları geçen sezondan beri yaşadıklarını söyledi.

Sıkıntıların giderilmesi için yönetim kurulunun yanı sıra Hacettepe camiasının da büyük uğraşlar verdiğinin altını çizen Bayramoğlu, şunları kaydetti:

''İyi bir sezon geçirmemize ve sezon sonunda hedeflerimize ulaşmamıza rağmen, bir takım maddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldık. Bunun çözümü için çalışılıyor. Maddi sıkıntılardan ötürü yeni sezonla ilgili bir planlama da yapamadık. Bazı planlarımız var ama bunları somut anlamda pozitife dönüştüremedik. Önce bu maddi problemlerin aşılmasını bekliyoruz. Ondan sonra doğru bütçeyle bir takım yapıp, geçen seneki gibi lige ve kente renk katmak istiyoruz. Yeni sezonda, sahada sonuna kadar mücadele eden, seyircisiyle, sporcusuyla bütünleşebilmiş, Hacettepe üniversitelilik ruhunu sahaya yansıtabilen bir takım hedefliyoruz. Fakat önce bunu başarabilmek için bir takım zorlukları aşmamız gerekiyor.''

-Gençlerbirliği ile sponsorluk görüşmeleri

Bayramoğlu, maddi sıkıntılara çözüm amacıyla Gençlerbirliği Kulübü ile sponsorluk görüşmelerinde bulunduklarını hatırlattı.

''Gençlerbirliği ile çok güzel bir birliktelik olabilecek gibiydi'' diyen Bayramoğlu, şöyle devam etti:

''Düzgün bir yapılanma üzerinde anlaştık. Üniversitenin akademik ortamında, eğitim alanında onlarla bir takım işbirliği içine girecektik. Biz de onların sportif anlamdaki tecrübelerinden yararlanıp, aynı anda maddi olarak da bir takım kazanımlarda bulunup birliktelik yaratacaktık. Bu iyi bir birliktelik olabilirdi ama onların yönetiminde basketbolla ilgili üst düzey kişi olmadığı için son anda vazgeçtiler diye düşünüyorum. İlerisi için tekrar bu birliktelik kurulabilir belki. Gençlerbirliği-Hacettepe Üniversitesi birlikteliği belki ileride olursa Ankara için de Türkiye için de çok güzel olur.''

KAYNAK: AA