Tanrıkulu, jübileyi altınla yapacak

Avrupa elemelerinde hiçbir Türk sporcunun yenemediği Fransız Pascal Gentil'i saf dışı bırakarak Londra yolunu açan Bahri Tanrıkulu, aktif sporculuk yaşamına altın madalya ile nokta koymak istiyor.

Tanrıkulu, jübileyi altınla yapacak
Tanrıkulu, jübileyi altınla yapacak
GİRİŞ 20.07.2012 09:29 GÜNCELLEME 20.07.2012 09:29

Milli tekvandocu kardeşleriyle birlikte Türk sporuna hizmet ettiği için mutlu olduğunu belirtiyor.

Türk ve dünya tekvandosunun en profesyonel sporcularından Bahri Tanrıkulu. Yaşamı, aileye verdiği önem, hız tutkusu ve en önemlisi efendiliği ile ön plana çıkan bir isim. Elde ettiği başarılarla 'İstiklal Marşı'mızı tüm dünyaya dinleten ender sporculardan biri. Şimdilerde aktif sporculuk yaşamına nokta koyma planları yapıyor. Bu arzusunu da olimpiyatla gerçekleştirmek istiyor.

Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan tecrübeli sporcumuz, olimpiyat ikinciliği unvanının yanına bir de altın madalya eklemenin peşinde. Tanrıkulu'nun İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılacak dev organizasyona aldığı biletin de hikâyesi çok ilginç.

Rusya'nın Kazan kentinde olimpiyat oyunları için ocak ayında Avrupa Kıta Elemeleri yapılıyordu. Sıkletlerinde ilk 3'e giren sporcular Londra vizesi alacaktı. 80 kilodaki yarışlarda ilk turu maç yapmadan geçti. Tanrıkulu'nun çeyrek finaldeki rakibi Fransız Pascal Gentil idi. 40 yaşındaki Fransız'ı o güne kadar hiçbir Türk sporcu yenememişti. İki olimpiyat madalyası bulunan Pascal ile Tanrıkulu'nun mücadelesinde kaybeden, jübilesini yapacaktı. Sporcumuzun son şansıydı. Bahri altın puanla (7-6) maçı kazanıp yarı finalde Sloven Trajkovic'e rakip oldu. Tartışmalı geçen müsabakanın adından 5-4'lük üstünlükle finale kaldı. Bu kez karşısına İtalyan Carlo Molfetta çıktı. Rakibinin antrenörünün havlu atması sonucu birinci ilan edildi ve olimpiyat biletini almayı başardı. Kardeşleri Tunç, Azize ve Çağrı ile birlikte Türk sporuna hizmet ettikleri için mutlu olduğunu aktaran Bahri Tanrıkulu, "Allah'ımıza şükürler olsun ki nereden nereye geldik." diye konuştu.

(zaman)