Fikret Orman: Asla eğilip bükülmeyiz

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Portekizli oyuncu Ricardo Quaresma, Kasımpaşaspor'un gündeminde olan Fabian Enst ve kaleci transferi ile ilgili açıklama yaptı.

Fikret Orman: Asla eğilip bükülmeyiz
Fikret Orman: Asla eğilip bükülmeyiz
GİRİŞ 17.07.2012 18:00 GÜNCELLEME 17.07.2012 18:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Portekizli oyuncu Ricardo Quaresma konusunda, ''Hocamızın takımda kullanmak istemediğini söyledik. Quaresma Beşiktaş'ın bir senelik sözleşmesi kalan oyuncusudur. Bana onunla alakalı hiçbir şey gelmiş değildir'' dedi.

Orman, Bahçeşehir Üniversitesi'ndeki kadın voleybol takımı sponsorluk anlaşması imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Takımda düşünülmeyen isimlerden Quaresma'nın, İstanbul'a geleceği, fiyatında indirim yapmak istemediği yönünde bilgiler olduğu ifade edilerek yöneltilen bir soruya Orman, ''Quaresma Beşiktaş'ın bir senelik sözleşmesi kalan oyuncusudur. Bana onunla alakalı hiçbir şey gelmiş değildir. Futbol komitesinden de bana iletilmiş konu yok. Ben direk futbolcularla temas içinde olmam. Böyle bir durum bana ulaşmadığı için yorum yapmak istemiyorum. Gelecekse zaten geleceği tarihi nerede antrenman yapacağını teknik kadromuz açıkladı ona göre hareket ederiz'' şeklinde yanıt verdi.

-''Asla eğilip bükülmeyiz, yolumuza devam ediyoruz''-

Beşiktaş Başkanı, Quaresma konusunda, ''Satmak istiyor musunuz?'' şeklindeki bir soruyu da şöyle yanıtladı:

''Biz bunu ifade ettik. Hocamızın takımda kullanmak istemediğini söyledik. Ben de çok net ifade ediyorum; Beşiktaş'ın ödeyebileceklerini yapması lazım. Ödeyebileceği kontrata imza atması lazım. Oyuncuların paralarını zamanında alması lazım. Bu bizim ilkelerimiz. Buna yönelebilmemiz için de fedakarlıklar yapmamız lazım. Her ne tenkit olursa olsun, bizim bir duruşumuz var, ilk günden beri aynı şeyleri söylüyoruz. İnsanlar ne söyleyecekler diye de de ben hareket etmem. Kendi doğru bildiklerimizi yapıyoruz. Bu yönde devam edeceğiz. Biz asla eğilip bükülmeyiz, yolumuza devam ediyoruz.''

-''Kaleci konusunda bu hafta sonuca geliriz''-

Fikret Orman, kaleci transferi konusunun bu hafta sonuçlanabileceğini bildirdi.

Bu yöndeki soruyu yanıtlayan Orman şunları söyledi:

''Kaleci konusunda bu hafta artık sonuca geliriz. Şunun altını çizerek söylemek istiyoruz. Biz Beşiktaş Kulübü'nde dikkatli hareket etmek durumundayız. Böyle, 'İşte ben şu işi hallettim, 5 dakikada kaleciyi getirdim' deyip, Beşiktaş'ın parasını, bundan önce olduğu gibi harcamanın Beşiktaş'a kazandırmayacağını herkes gördüğü için de akılcı, acele etmeyen gerekiyorsa vazgeçen, Beşiktaş'ın menfaatlerine göre karar veren bir yönetim sergilemeye çalışıyoruz. Herkes acele etse bile biz etmeyeceğiz. Doğru neyse onu yapacağız.''

-Fabian Ernst konusu-

Fikret Orman, Kasımpaşa Kulübü'nün anlaştığını açıkladığı Alman oyuncu Fabian Ernst konusunda ise sonuca yaklaştıklarını söyledi.

Yeni sezonda takımda düşünülmeyen Ernst için Kasımpaşa ile yapılan görüşmelerin kısa süre içinde sonuçlanacağını bildiren Orman, ''Fabian Ernst ile alakalı Kasımpaşa ile görüşüyoruz. Son aşamaya geldik. İnşallah sonuçlanır. Tahmin ediyorum ki hiçbir pürüz kalmadı. Bugün veya en geç yarın bitmiş olur'' diye konuştu.

-''Tarihin en yüksek kombine satışını bekliyorum''-

Fikret Orman, kombine bilet satışlarında kulüp tarihinin en yüksek rakamlarına ulaşmayı beklediğini kaydetti.

Fiyatlara bir tepki olup olmadığı sorulan Başkan Orman, ''Beşiktaş tarihinin en yüksek kombine satışını bekliyorum. Fiyatlar konusunda bana bir tepki gelmedi. Açıkçası tepki geleceğini umut etmiyorum. Beşiktaş taraftarı duyarlıdır, sahada savaşan bir takımı olacağını bildiği için de endişe etmiyorum. Bana gelen inanılmaz derecede talep var. Bu sene BJK İnönü Stadı'nda taraftarımızla, yeni takımımızla, hocamızla, yeni yönetimle başarılı bir sezona başlayacağımıza inanıyorum'' şeklinde konuştu.

-''Beşiktaş üzerinden kimseye reklam yaptırmam''-

Basketbolla ilgili kombine kart çalışmasının olup olmadığı sorulan Orman, bu yöndeki çalışmalarının sürdüğünü anlatarak sponsor için yapılan görüşmelerle ilgili olarak şöyle konuştu:

''Sponsorluk görüşmelerimiz de devam ediyor. Biraz ketum davranmaya çalışıyorum. Çünkü 'Beşiktaş şu sponsorla basketbol görüşmesi yapıyor' diyoruz. Kamuoyunda çıkıyor. Şirketler kendi reklamlarını yapıyorlar. Talepte bulunanlar oluyor, sponsor olalım diye. Ertesi gün vazgeçtik diyorlar. Kendi reklamları için... Ben Beşiktaş üzerinden kimseye reklam yaptırmam. İlk etapta görüşmeler devam edecek sonuca gelince de açıklanır, herkes öğrenir.''

Samet Aybaba yönetimindeki futbol takımının Avusturya kampında yaptığı ilk hazırlık maçıyla ilgili düşünceleri de sorulan Orman, ''Hocamız genç oyuncuların hangilerinin A takımla devam edeceğini hangilerinin kiraya verileceğini belirlemeye çalışıyor. Bunlar da hazırlık maçları, Beşiktaş da sezona hazırlanıyor. Denemeyle alakalıydı. Oynadığımız takım da 3. lig takımıydı. Bu sadece bir antrenman maçıydı'' şeklinde değerlendirme yaptı.

-Erdal Karacan: ''Erkek voleybol şubesini kapatmadık''-

Bu arada Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Karacan, 2012-2013 sezonunda ligde yer almamasına karar verdikleri erkek voleybolda şubeyi kapatmadıklarını altyapıların faaliyetlerine devam edeceğini bildirdi.

Alınan kararla ilgili soruyu yanıtlayan Karacan, ''Bahçeşehir Üniversitesi ile yaptığımız 5 yıllık anlaşma altyapıları da ihtiva ediyor. Erkek voleybol altyapımız devam edecek. Bir senelik bir dönem için geçmiş döneme ait sıkıntıları halletmek amacıyla ara verdik. Kapatmış değiliz. Sıkıntıları bitirelim, yolumuz açık olsun'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • hayretman 11 yıl önce Şikayet Et
    büyük takmlar büyük para ile çalışır. madem paran yoktu niye talip oldun.beşiktaş büyük takımdır.büyük takımda büyük para ile yönetilir. bende ekonomistim. beşiktaş bu sene her branşta küme düşmeme için oynayacak.koyu beşiktaşlıyım.sadece basketle sevindim.futbolda her maçta gol yiyoruz.hepsi satılsın.voleybola para yok diyorsan istifa et başka biri gelsin. bulunmaz hint kumaşı değilsiniz..
    Cevapla
  • heyecanlı çocuk 11 yıl önce Şikayet Et
    bir beşiktaşlı olarak. bu sene hiç bir şey yapamayacağız belkide 100 yılın en kötü takımıyız bu duruma bizi kim getirdi şu anda tffnin başında olan insan ölene kadar beşiktaş ne olursa olsun
    Cevapla