Ünlü yüzücü İstanbul Boğazı'nda kulaç attı

Eski olimpiyat şampiyonu ABD'li efsane yüzücü Mark Spitz, 24. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları kapsamında İstanbul Boğazı'nda gösteri amaçlı yüzdü.

Ünlü yüzücü İstanbul Boğazı'nda kulaç attı
Ünlü yüzücü İstanbul Boğazı'nda kulaç attı
GİRİŞ 14.07.2012 16:28 GÜNCELLEME 14.07.2012 16:28

Kuruçeşme sahilinde tekneyle denize açıldıktan sonra yaklaşık 15 dakika boğazda yüzen Mark Spitz, ''Benim için çok eğlenceliydi. Boğazda yüzdüğüm için de çok mutluyum'' dedi.

Çok güzel bir deneyim yaşadığını belirten Spitz, ''Kaliforniya ve Los Angeles'ta böyle bir şans yakalayamıyoruz. Olimpiyatlara katılmam 40 yıl önceydi ve bir sefer hariç basının karşısında bu kadar ilgiyle suya girip yüzmemiştim. Bu yüzden sizlere teşekkür ederim'' diye konuştu.

İstanbul'un, aday olduğu 2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapma ihtimalinin yüksek olduğunu vurgulayan Spitz, ''Diğer aday iki kent (Tokyo ve Madrid) düşünüldüğünde İstanbul daha şanslı. Daha önce 1964 yılında Tokyo olimpiyatlara ev sahipliği yapmıştı. İspanya'da da Barcelona'da düzenlendi. Bu sefer İstanbul'un olimpiyatları alması büyük olasılık olduğunu düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

Spitz, yarın yapılacak yarışların büyük çekişme içinde geçeceğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA