Aybaba, McGregor'u beklemeye aldı

Beşiktaş yönetimi, bonservisi elinde olan Allan McGregor’la her konuda anlaştı. Ancak Samet Aybaba, 1 numaralı tercih olan Ospina için tüm şartların zorlanmasını isteyince İskoç kaleci beklemeye alındı.

Aybaba, McGregor'u beklemeye aldı
Aybaba, McGregor'u beklemeye aldı
GİRİŞ 11.07.2012 11:46 GÜNCELLEME 11.07.2012 11:46

Kaleci arayan Kartal'da dün hareketli saatler yaşandı. Önce 30 yaşındaki İskoç kaleci Allan McGregor'un transferi için görüşmelere başlandığı borsaya bildirildi.

1.1 MİLYON EURO ALACAKTI 

Hatta maddi sorunlar yaşayan Glasgow Rangers'ın 3. Lig'e düşürülmesi nedeniyle serbest kalan McGregor'a yıllık 1.1 milyon Euro ödeneceği, 3 yıllık sözleşme konusunda tarafların her konuda anlaşma sağladığı ortaya çıktı.

RESMİYETE DÖKÜLEMEDİ

Ancak bu sıcak haber, Samet Aybaba'da memnuniyetsizlik yarattı. İlk hedef olarak Nice'te forma giyen Ospina'yı gösteren Aybaba, B planı olarak düşündüğü McGregor'a soğuk yaklaştı. Aybaba, "Ospina çok iyi bir kaleci. Tüm şartları zorlayalım. Bu transferi yaparsak büyük iş başarmış oluruz. Buna rağmen Ospina olmuyorsa, McGregor'u alırız" deyince İskoç eldivenle yapılan sözleşme resmiyete dökülmedi.

GLASGOW EFSANESİ 

McGregor, G.Rangers'ta 'en uzun süre forma giyen oyuncu' konumunda bulunuyor. 1998'de futbola G.Rangers'ta başlayan kaleci, elini kırdıktan sonra form tutamadı. 2004-05'te St. Johnstone, 2005-06'da D.Athletic'e kiralandı. 2006-07'de 3. kaleci olarak beklerken, iki kalecinin sakatlığı sebebiyle bulduğu şansı çok iyi değerlendirdi. 2011'de 6 yıl daha kontratını uzattı, Rangers iflas bayrağını çekince serbest kaldı.

7 KUPA KAZANDI 

Glasgow Rangers formasını 278 defa terleten McGregor, 3 İskoçya Premier Lig Şampiyonluğu, 3 İskoç Kupası, 5 tane de Lig Kupası kazandı. Milli formayı 21 kez giyen tecrübeli eldiven, U-21 ve B takımında da 7 kez görev yaptı.

MARJİNAL ÇİFT 

İskoç futbolcunun uzun süredir birlikte yaşadığı nişanlısı Leah Shevlin ülke medyasının en çok konuşulan modellerinden biri. Daha önce 6 yıllık bir ilişki yaşayan Shevlin, 5.5 aylık hamileyken terkedildi. Depresyona giren, sağlık sorunları da yaşayan Shevlin doğumdan hemen sonra trajik bir şekilde bebeğini kaybetti.

Shevlin, Allan McGregor ile yaşadığı ilişkinin ardından daha çok tanındı. Çiftin 1 yaşında kız çocukları bulunuyor. Marjinal kimlikleriyle tanınan çift, kostümlü partileri kaçırmıyor. Shevlin, McGregor'un 2009'da kavgaya karıştığı olay sonrası polise sağlıklı bilgi vermemekten dolayı bir süre gözaltında tutulmuştu.

TECAVÜZ iDDiASI 

Kartal'ın yeni transferi Allan McGregor için 2010 yılı oldukça sancılı geçti. Bir kadın, St.Johnstone'da forma giyen Filipe Morais, televizyon şovmeni Kenneth Tong ve McGregor için "Tecavüz iddiası" ortaya attı. Ekonomik zorluklar yaşayan ve ismi açıklanmayan bu kadın, kamera görüntülerinin de olduğunu ileri sürdü. Polis daha sonra yaptığı incelemede kamera görüntülerinin bu olayı tamamen kanıtlamadığını açıklayınca, McGregor rahat bir nefes aldı.

KAVGAYA KARIŞTI

McGregor, 2009'da Hollanda maçı öncesinde takım arkadaşı Barry Ferguson ile birlikte içki içip olay çıkardığı gerekçesiyle milli takımdan men edildi. Ancak daha sonra göreve gelen Craig Levein, McGregor'u affetti. 2009'da Celtic maçı öncesi bir gece kulübünde kavgaya karıştı, kafa darbesiyle gözü morardı. Bu olay İskoç medyasında uzun süre konuşuldu.

FRANSA'YA OSPİNA ÇIKARMASI 

Samet Aybaba'nın David Ospina için diretmesinin ardından transfer komitesi başkanı Tamer Kıran dün apar topar Fransa'ya uçtu. 24 yaşında, 1.83 metre boyundaki Kolombiyalı eldivenle yıllık 1.5 milyon Euro karşılığında anlaşan Siyah-Beyazlılar, Nice yönetimini de bonservis konusunda ikna etmek için pazarlıklara başladı.

Bu görüşmelere Başkan Fikret Orman'ın da telefonla katıldığı öğrenildi. Daha önce 3 milyon Euro isteyen Nice yönetiminin, 2 milyon Euro'ya kadar düştüğü bildirildi. Kıran'ın, bu rakamı 1.6 milyon Euro'ya kadar çekmeye çalıştığı kaydedildi. Bugün de devam edecek pazarlıkların ardından kaleci transferi netlik kazanacak.

KAYNAK: HABERTÜRK