Ünal Aysal'dan transfer müjdesi

Gaatasaray Başkanı Ünal Aysal, Aziz Yıldırım'ın tahliyesinden, yabancı transferlere kadar çok önemli açıklamalar yaptı.

Ünal Aysal'dan transfer müjdesi
Ünal Aysal'dan transfer müjdesi
GİRİŞ 11.07.2012 09:24 GÜNCELLEME 11.07.2012 09:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ali Naci KÜÇÜK'ün haberi

Geride bıraktığımız sezonun ve şampiyonluğun yorgunluğunu Yunan sevgilisi ve 3 aylık bebeği ile tatilde atan ve yeni sezona hazırlanan Aysal'a yöneltilen ilk soru Şampiyonlar Ligi'i öncesi yapılacak transferlerle ilgiliydi....

-  G.Saray taraftarı Hamit sonrası gelecek transferleri bekliyor...
- Biliyorum ama transfer için sakin kafa lazım. Onun için yurt dışına çıktım. Bizim geçen yıl şampiyon olan iyi bir takımımız var. Birkaç takviye daha yapmamız gerekiyor. Ama bu takviyeler çok iyi düşünülmesi gereken isimler olmalı. Bizim listemizde 1. sınıf oyuncular var. Dolayısıyla o oyunculara da çok talip var.

3 yabancı oyuncu transfer edeceğiz

- Kaç yabancı oyuncu transfer edeceksiniz?
- 3 yabancı oyuncu transfer edeceğiz.
- Melo da bu sayının içinde mi?
- Evet Felipe Melo da transfer edeceğimizi söylediğim 3 oyuncunun içinde.
- İsim istesek.
- Peki size bir isim vereyim. Paris Saint Germain forması giyen Nene başta olmak üzere. Ciddi bir şekilde uğraşıyoruz. Başka isim yok.

10 gün içinde isimleri açıklarız

-  Transfer için taraftara verdiğiniz süre için ne diyeceksiniz?
- Transfer kolay değil. Oyuncularla, menajerlerle uğraşıyorsunuz. Dolayısıyla yavaş işleyen bir süreç. 1 hafta 10 gün içinde açıklarız diğer transferlerimizi. -  Ama taraftar diğer transferleri bekliyor. - Ben kendi ekibime hedef olarak 25 Haziran tarihini vermiştim. Ancak, hiç hesapta olmayan rakipler çıkıyor. yüksek fiyatlar söz konusu. Ödemelerimizi ona göre ayarlamalıyız. Bizim amacımız her zaman için en doğru tercihi yapabilmektir. Bu bahsettiğim gerçekten ciddi konular. Eğer biz bu ciddi ödemeleri düşünmesek transferlerimiz çok daha erken tarihte biterdi.

Kulüplerle aramızı bozmamalıyız

-  Fatih Terim ile konuşuyor musunuz?
- Elbette. Sürekli görüşüyoruz. Transferin iki yönü var. Birincisi mali yanı. Bu noktada biz üzerimize düşeni yapıyoruz. İkincisi ise teknik açı. Fatih Terim'in bu konudaki görüşü bizim için önemli. Nokta atışı yapmamız lazım. Öbür türlü sorumluluğu ben almış olurum ki bu doğru değil.

-  Kayserispor Amrabat için 15 milyon Euro isteyince sert bir çıkışınız olmuştu. Bu defter yeniden açılabilir mi?
- Kulüpler arasındaki ilişkiler uzun vadelidir. Biz başkanların görevi de bu ilişkileri iyi tutmaktır, bozmak değil. Biz Galatasaray olarak bir oyuncu için hiçbir kulüple aramızı bozmak istemiyoruz. Galatasaray olarak düşmanlık istemiyoruz. Herkesle iyi olmanın peşindeyiz. Başkanların görevi ilişkileri iyi tutmaktır, bozmak değil. Kayserispor ile de ilişkilerimiz iyi olmalı. Diğer kulüplerle de aynı şekilde.

Burak'ı almıştık ama...

Son anda Ruslar ortaya çıktı. Yoksa, Burak'ın işi bitmişti. Biz 2.5, onlar 4.5 milyon Euro verdi.

- Burak transferini sorsak. Herkes Galatasaray'da gözü ile bakıyordu.
- Bitirmiştik Burak Yılmaz'ın transferini. Son dakikada Ruslar çıktı. Biz 2.5 milyon Euro vermiştik onlar 4.5 milyon Euro verdiler. Onlarla rekabet etmek gerçekten çok zor.

-  Peki, transfer konusunda yönetim içinde ikilik olduğu ve Florya'nın işine karışıldığı söyleniyor. Bu yüzden de transferlerin geciktiği ifade ediliyor. Yorumunuz nedir?
- Galatasaray nokta atışı yapıyor şu anda. Bizim şampiyon olmuş bir takımımız var. Futbolcu seçiminde de hassas davranıyoruz.Galatasaray'ın gücüne artı koyacak isimlerle görüşüyoruz. Ve elbette bu noktada farklı görüşler olacak.

Taraftarlarımız bize inansınlar

-  Digitürk'ün 8 takımlı bir kupa önerisi vardı. Buna nasıl bakıyorsunuz? -  Müspet yaklaşıyoruz. Ancak takımlara ne getirecek (maddi olarak) bunun iyi tespit edilmesi lazım. -  Taraftara söylemek istediğiniz bir şey var mı? -  Gazetelerde yazılanların tümü günü geçiştirmek için çıkan haberler. Taraftarlarımız bize inansınlar. Mesajım bu.

Aziz Bey'in kendine gelmesini bekleyelim

-  Aziz Bey sizin mektubunuza yanıt verdi mi?
- Hayır vermedi. Doğrusu bende yanıt vermesini beklemiyorum. Çünkü bir yanıt versin diye yazmadım mektubu. Çok zor bir dönem ve büyük bir travma geçirdi. Şu anda dinleniyor. Hep birlikte onun kendisine gelmesini beklemeliyiz.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 4
  • caner tan 11 yıl önce Şikayet Et
    haber4. ancak‚ bu 15 sezonun toplamında hakemlerin f.bahçe ile ilgili penaltı kararlarındaki hatalarının net toplamda ciddi bir farkla aleyhte olduğu tespit edilmiştir. söz konusu 15 sezona ait verilere göre bu durumun yüzde 97 olasılıkla tesadüfi olmadığı hesaplanmıştır. 4 2008-09‚ 2009-10‚ 2010-11 sezonlarına ait veriler gösterilen matematiksel hesaplamalara tabi tutulduğunda‚ hakemlerin bu dönem toplamında penaltı kararlarında f.bahçeye karşı nötr (tarafsız) bir tavır sergilediği tespit edilmiştir. bu rapor iddianamenin aziz yıldırım hakkındaki temel iddiasını çürütüyor. iddianame aziz yıldırım ve ekibinin teknik takibe alınması gerekçesi olarak aşağıdaki iddiayı öne sürüyor.
    Cevapla
  • caner tan 11 yıl önce Şikayet Et
    haber3. 3 1997-98 sezonundan günümüze kadar olan 15 sezona ait veriler matematiksel hesaplamalara tabi tutulduğunda hakemlerin bu dönemde penaltı kararlarında f.bahçe aleyhine bir tutumu olduğu tespit edilmiştir. hesaplamalara göre bu durum yüzde 97 kesinlikle tesadüf değildir. penaltı hakemlerin takdir haklarının kullanıldığı en önemli kararların başında gelmektedir. hakemler her kararda olduğu gibi penaltı kararlarında da zaman zaman hata yapabilirler. hakemler takımlara karşı tarafsız ise yeterince uzun vadede takımların lehine ve aleyhine yapılan hataların birbirini telafi etmesi gerekir. bu durum raporda gösterilen ppi analizlerinde tespit edilmektedir. esasen f.bahçenin rakipleri için bu durumun geçerli olduğu yukarıda gösterilmiştir.
    Cevapla
  • caner tan 11 yıl önce Şikayet Et
    haber2. 2 son 10 yılda en çok gol atan takım açık arayla f.bahçedir. f.bahçeyi sırasıyla g.saray‚ beşiktaş ve trabzonspor izlemektedir. matematiksel hesaplanan ppi (pozitif penaltı indeksi) değerlerine göre f.bahçenin son 10 yılda en fazla penaltı kazanan takım olması gerekir. (2012) kamuoyu araştırmasında görüldüğü üzere son 10 yılda dört büyüklerden en çok f.bahçe lehine penaltı verildiği algısı bulunmaktadır. f.bahçeyi sırasıyla g.saray‚ beşiktaş ve trabzonspor izlemektedir. g.saray‚ beşiktaş ve trabzonspor için gerçek‚ kamuoyu algısıyla uyumludur. ancak f.bahçe için gerçek ile kamuoyu algısı birbirine zıttır. f.bahçe son 10 yılda en çok değil‚ en az penaltı kazanmış büyük kulüptür. esasen f.bahçe lehte penaltı adedinde ilk dörde dahi girememiştir (g.antepspordan daha az penaltı kazanmıştır).
    Cevapla
  • caner tan 11 yıl önce Şikayet Et
    haber1. 1 yeterince uzun vadede daha fazla gol atan takım daha fazla penaltı kazanır. penaltıyla gol arasındaki bu sayısal ilişki güçlü bir pozitif lineer korelasyon ilişkisi olup ayrıntıları tablolarla gösterilmiştir.
    Cevapla