Açlık grevindeki Filistinli futbolcu tahliye oldu

İsrail'de cezaevinde 3 yıldır tutulan ve 3 ayı aşkın süredir açlık grevinde bulunan Filistinli futbolcu Mahmut Sarsak tahliye oldu.

Açlık grevindeki Filistinli futbolcu tahliye oldu
Açlık grevindeki Filistinli futbolcu tahliye oldu
GİRİŞ 10.07.2012 15:36 GÜNCELLEME 10.07.2012 15:36

Duruşmaya çıkmadan ve kendisine herhangi bir suç isnat edilmeden 3 yıldır İsrail yargı organlarınca cezaevinde tutulduğu öne sürülen Sarsak serbest bırakıldı. 25 yaşındaki futbolcu, Temmuz 2009'da bir futbol maçına katılmak için Batı Şeria'ya giderken Gazze ile İsrail arasındaki geçişte tutuklanmıştı.

Mahmut Sarsak, serbest bırakılması talebiyle geçtiğimiz Mart ayında açlık grevine başlamıştı. Sarsak'ın sağlık durumunun kötüleşmeye başlamasıyla, aralarında Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter'in da bulunduğu spor dünyasının önde gelen isimleri Sarsak'a destek vermişti.

Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Jibril Rajoub da bu tutumu nedeniyle İsrail'in gelecek yıl ev sahipliği yapacağı 21 Yaşaltı Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan men edilmesi için Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michael Platini'ye çağrıda bulunmuş, ancak olumsuz yanıt almıştı.

25 yaşındaki Filistinli futbolcu, geçen ay ortasında 3 ayı aşkın süredir sürdürdüğü açlık grevine serbest bırakılması karşılığında son vermişti.

Kilosunun neredeyse yarısını kaybeden Sarsak'ın, tahliyesinin ardından hastaneye götürüldüğü ambulanstan inerek eşini ve çocuklarını öptüğü belirtildi.

İsrail, Sarsak'ın İslami Cihad'ın etkin bir üyesi olduğunu iddia etmiş, Sarsak ise bu iddiayı reddetmişti.

KAYNAK: AA