Bursaspor'un yeni stadı yükseliyor

Bursa'nın en önemli anıtsal yapılarından biri olacak yeni stadyumda çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Bursaspor'un yeni stadı yükseliyor
Bursaspor'un yeni stadı yükseliyor
GİRİŞ 10.07.2012 13:45 GÜNCELLEME 10.07.2012 13:47
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çalışmaları yakından takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kaba inşaatın yüzde 84'ünün tamamlandığını, kısa zamanda stadyumun heybetli görüntüsünün ortaya çıkacağını söyledi. Kaba inşaatın ardından ince işçilik ve çatı imalatının başlayacağını dile getiren Başkan Altepe, ince işçilik, elektrik ve mekanik çalışmalarını kapsayan 2. etap ihalesiyle ilgili mahkeme kararlarının inşaatın durmasına sebep olmadığını kaydetti.

Bu dönem Bursa'ya anıtsal yapılar kazandırma hedefi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadyum inşaatında hummalı çalışmalar sürüyor. Dünyada takımın simgesiyle projelendirilen ender stadyumlardan biri olan ve çatısı Bursaspor'un simgesi 'timsah' görümünde olacak stadyumdaki çalışmaları yakından takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşaat alanında incelemelerde bulundu. Müteahhit firmanın yetkililerinden bilgi alan Başkan Altepe, kaba inşaat gerçekleşme oranının yüzde 84'lere ulaştığını söyledi.

Sadece bir kale arkası tribünlerinin kaldığını dile getiren Başkan Altepe, "Yaklaşık 1,5 - 2 ay sonra sahası, tribünleriyle yeni stadyum tüm heybeti ile ortaya çıkacak. Bunun ardından ince işçilikler ve çatı imalatı başlayacak. Büyük bir alanda çalışma yürütülüyor. Yeni belediye binamızın inşaat alanı 45 bin metrekare iken burada 180 bin metrekare inşaat alanı var. Yapılan imalatın büyüklüğü rakamlarla görülüyor. 84 kapısı, 72 locası, 409 tuvaleti, 250'si otobüs olmak üzere yaklaşık 2 bin araçlık otoparkı ile önemli bir cazibe merkezini Bursa'ya kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyoruz" diye konuştu.

Kaba inşaatın ardından ince işçilik ve çatı imalatına hemen başlanacağını ve daha yoğun bir çalışma temposuna girileceğini ifade eden Başkan Altepe, ince işçilik, elektrik ve mekanik çalışmalarını kapsayan 2. etap ihalesiyle ilgili mahkeme kararlarının inşaatın durmasına sebep olmadığını kaydetti. İnşaatın durmasının söz konusu olmadığını ve çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Başkan Altepe, "İhale süreçlerinin kendine has bir yöntemi var. İhaleler yapılır, itirazlar olabilir.

Bu itirazlar değerlendirilir. Kamu İhale Kurumu'na da itiraz olabilir. Bu uzun ve sıkıntılı bir süreç. Ancak biz ihaleyi en uygun fiyat veren firmaya verdik. Uygun olan ve yeterli teminatı bulunan teklifi onayladık. Değişik mahkeme kararları olabiliyor. Ama sonuçta bizim inşaatımız devam ediyor. Karar kesinleştiği takdirde bile mevcut müteahhit bırakıyor, kazanan devam ediyor. Ancak şu anda öyle bir devir süreci de yok, inşaatımız hızla devam ediyor" diye konuştu.

Bursaspor'un yeni stadı yükseliyor
GALERİYE GİT
KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Aslantepeli 11 yıl önce Şikayet Et
    bravo. cok guzel gelismeler. tebrikler
    Cevapla
  • Vahdet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    hizmet aşkı. receb başkan sen bursa ya allah ın lütfusun allah razı olsun
    Cevapla
  • hakan bekmez 11 yıl önce Şikayet Et
    hayırlısı.... inşallah bursaspor bu stadı bazıları gibi şike yaparak kirletmez...!
    Cevapla
  • ufuk kartav 11 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun başkan. çalışınca oluyor.
    Cevapla